![]() ![]() |
16:38, 21 11 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 15-11-2004 Skąd: Darłowo Nr użytkownika: 3192 |
na programer.pl do kupienia jest nowy Steelpad - Qck, jest tani i nie wiem czy sobie go nie sprawić. może testowaliście już go albo czytaliście recenzje ?
|
|
|
|
18:43, 24 12 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 28-01-2004 Skąd: Będzin Nr użytkownika: 1170 |
Osobićie polecałbym podkładkę Icemat Second Edition Black, albo Steelpada 4d, lecz to są już droższe przedmioty, lecz imo, jeżeli tak to można ująć, "wydajniejsze"
|
|
|
|
11:57, 25 12 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
Nie polecam: - Icemat - łatwo łapie pot i trzeba go czyścić, musi być idealnie czysty bo nawet ziarenko piasku sprawia że kursor wariuje. Do tego trzeba dodać, że konieczne są ślizgacze bo inaczej myszka przesuwa się dość głośno. Wadą jest też cena (2 Steele Qck zamiast jednego Icemata) - Steel 4d - sciera sie jak to plastik, lepiej pracuje z ie niż z mx'ami, zapas ślizgaczy niezbędny, inaczej chodzi sporo gorzej. Ogólnie nic nie mam do Steelpadów, ale ten imo jest najgorszy, w porównaniu do tej podkladki wolałbym wziąć fUnc killer'a, fUnc surface lub Steela 3s/4s jeśli kupowanie slizgaczy to nie problem (pomijając czyszczenie). Neutralne: -Steel 3s - nie jest świetny (szybko ścierające się ślizgacze, trzeba go czyścić tak jak i icemata), jednak ma też + jest chłodny i przyjemny w dotyku, a 4s jest też wiekszy, choć droższy. Co do ślizgu imo lepiej mi się gra na fUncu ale to kwestia przyzwyczajenia, a z orginalnymi ślizgaczami pracuję naprawdę bez zarzutu. Ogólnie gdyby nie to czyszczenie (choć i tak lepiej niż z icematem) & te ślizgacze to byłby to b. dobry pad. Dodam, że w porównaniu do Steela 4d pracuje on świetnie z mx'ami co imo jest dużą zaletą. Polecam: - Steel Qck - imo świetna podkladka, miałem okazję grać na niej trochę czasu i przyznam, ze moim zdaniem lepsza od dtk (jeśli chodzi o poślizg), nie wymaga ślizgaczy! (bez surfersów mysz lepiej się ślizga, ale z mICE skatezami tez niczego sobie), tania (zaleta, bo wcale nie ustępuje padom 2x, 3x droższym, a nawet je przewyższa pod wzgledem wykonania). Imo można kupować w ciemno, w stosunku jakość/cena wypada świetnie. - Everglide ricochet fUnc Killer - imo jeden z najlepszych plastików, ściera się tak jak fUnc (ten sam rodzaj materiału), świetnie pracuje z mx'ami. Ta podkladka to ulepszony fUnc surface 1030. Sam mam fUnca obecnie i imo mimo że jest świetny to wolę ricochet'a fUnc killer'a (wiekszy, plastikowa otoczka zamiast gumowej dzieki czemu nie fałduje się - w porownaniu do fUnca). Brak mi jednak clipa do podtrzymywania kabla myszki, takiego jaki jest w fUncu. Co do ślizgaczy, ślizgacze oczywiście potrzebne, ale imo lepiej zainwestować w tę podkładkę ze ślizgaczami, niż np. w Steela 4d. Wszystkie te podkladki testowałem z myszkami: mx510, a kumpel z ie 3.0. Btw nie pisałem o Qpadzie czy Raindropie, bo po prostu nie miałem okazji ich testować. PS. Pierwsza setka postów obalona. :} |
||
|
|
|||
19:22, 12 03 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 27-08-2004 Nr użytkownika: 2676 |
A ja mam takie pytanko odnosnie Qck. Jak/Czym go czyscic (myc?) bo chcialem go przetrzec szmatka i mi sie takie bialawe zmazy:P zrobily.
|
|
|
|
11:51, 13 03 2005
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 59 Dołączył: 6-03-2005 Skąd: Darłowo Nr użytkownika: 3808 |
Off topic : Te zmazy napewno od szmatki :> ?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |