IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Czy ET weryfikuje MAC adres karty sieciowej?, Czy ET weryfikuje MAC adres karty siecio
jaxcekPL
post 13:05, 25 11 2004
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3294

Mam dwie karty sieciowe w kompie-na jednej działałem do tej pory ale zmieniam ją na inną. Na tej nowej ET nie widzi serwerów w sieci sad.gif Nawet jeśli na sztywno wpiszę adres IP serwera.

Postawione WinXP Pro.

Ta nowa ma identyczne ustawienia jak poprzednia i wszystko świetnie działa (tzn. Internet i wogóle) ale nie ET!

Ktoś ma jakąś koncepcję na ta zagwozdkę?

Pozdro

Jaxcek
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 16:59, 25 11 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Hmm bardzo dziwne bo mówisz że net ci chodzi oprócz ET. Teoretycznie ET w modelu sieciowym to jest ostatnia warstwa - aplikacji czyli nie powinniem tutaj oddziaływać adres MAC - to jest sprawa sprzętu i sterowników.
Teoretycznie ET operuje adresem IP i numerem Cd-key.

Mówisz że masz dwie karty sieciowe w kompie - Spróbuj wyjąc/ wyłączyć tą pierwszą sieciówkę i zobaczyć czy na drugiej solo działa ok.

+Quote Post
jaxcekPL
post 11:42, 26 11 2004
Post #3

Schutze

Nr użytkownika: 3294

Sprawdziłem właśnie wszelkie możliwe kombinacje tej karty sieciowej-jedna wyjęta, druga włożona; zmiana slotu na zupełnie inny; zamiana slotami...

Jakoś kończą mi się pomysły...

Na pewno nie jest to kwestia firewall'a - to też już sprawdziłem - on jest czuły tylko na IP a IP przydziela przez DHCP i dostaję zawsze ten sam (sieć jest malutka wink.gif ).

Spróbuję jeszcze przeinstalować ET na nowo.

Ale jeśli ktoś miałby jakiś inny pomysł to chętnie skorzystam smile.gif

jaxcek

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi