IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Nowy cb cfg na cw, jak wyzej :C
tranx-san
post 23:54, 27 01 2005
Post #1

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

Poniewaz sporo ludzi wypowiada sie na temat nowego cb cfg pod newsem na glownej stronie et.pl, ja chcialbym aby ten topic zostal rozwiniety na tym szanownym forum.. czemu et scena klanowa ? bo glownie zmiany w cb cfg dotycza klanow, bo na tym cfg przyjdzie rozgrywac nam mecze oc..

wiec prosze ludzi z klanow o wypowiadanie sie, reszta warzyw ffa, ktora ma male pojecie o graniu cw niech zamilczy na wieki.

Rozchodzi sie glownie o system awansow, bo nie o xp, xp nadal dostajemy, mamy licznik, wszystko jest po staremu, tylko teraz gdy nabijamy coraz wiecej xp, nie dostajemy awansow co idzie w parze z graniem od poczatku do konca na takich samych warunkach.

Czy to dobre posuniecie adminow cb ? Ja jestem na tak. Nie gralem w rtcw zbyt dlugo i szczerze nie spodobal mi sie on, dla mnie te dwie gry sa rozne, cokolwiek by admini i bani nie robili to i tak z et rtcw nie bedzie, wiec argument ze ludzie z rtcw lobbuja na takie zmiany jest zdupy.
Wiec dlaczego takie radykalne dla coniektorych zmiany? Proste, dla uatrakcyjnienia gry. Wiadomo ze niedlugo bysmy doszli do grania klanowek: 4xmed + fo i eng. w ataku czy w obronie. teraz gdy med od poczatku do konca bedzie musial latac z 30 ammo po kazdym respie bedzie musial grac troche inaczej.. wydaje mi sie ze takie zmiany doprowadza do wiekszej uzywalnosci engow i lojtow.. jak zauwazyl swiety w swoim komentarzu, trzeba bedzie grac w parach, najprawdopodobniej fo+med, eng+med...
Prawda medowie dostali po dupie, ale na starcie maja wiecej hp+moga sie apteczkowac, z dodatkowym ammo na starcie medyk stal sie rambo-medykiem a nie medykiem, ktorego ewidentnym zadaniem jest leczyc.
Lojt tez dostal troche po dupie, bo przeciez teraz czesciej bedzie musial dokonywac wyboru - dac ammo czy postawic arta.. mysle ze dobrym rozwiazaniem na starcie powinien byc lojt na 1wszym poziomie, taki ktory rozdanie 2x30 ammo i ma szybszy recharge paska..

Mozecie sobie psioczyc czy nie, ale teraz bedzie trzeba czesciej myslec i grac zespolowo nizeli wczesniej, kiedy to horda medykow nic nie robila tylko kampila respa a eng zawsze sam latal wykonywac objectivy, takie zmiany wymuszaja na medykach o wiele wiecej myslenia.

reszta zmian, czyli skrypty, w sumie dobry pomysl.. ci uber pro mortarzy ktorzy nic nie robili tylko naciskali sobie pobindowane klawisze beda musieli sie czegos nauczyc.. i przynajmniej nie bedzie tekstow typu "nice mortar script"

skrypt na snajpe.. nie wiem nie uzywalem, nie gram snajperka, moze i moglby zostac, ale wydaje mi sie ze rzrzut mial byc taki jaki jest, bo snajperka naprawde szybko strzela a z dobrym antirecoilem mozna w bardzo efektywny sposob killowac ze snajpy.

Zapraszam do dyskusji, mam nadzieje ze nie jestem sam w swoich przekonaniach ^^
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi