IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Mam problem z serwerami
Dark_Hunter_PL
post 19:54, 10 04 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4087

Siema ziomki mam problem, chodzi o to że jak wciskam PLAY ONLINE to powinny mi się ukazać serwery a tak się nie dzieje. jak miałem starszą wersje ET to mi wyskakiwały ale do dziś. Przestały mi sie pokazywać i niewiem dla czago, mojemu kolegą tak samo się stało. mówią że trzeba zajnstalować nową wersje to jest chyba 2.60 jak się nie myle. Ale serwery nadal się nie pojawiają. Pomóżcie plz sad.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Ernix
post 20:56, 10 04 2005
Post #2

Schutze

Nr użytkownika: 4088

cze, mam taki sam problem jak pisał kolega w cześniej ale z tym wyjatkiem ze ja mam zaistalowanego patcha 2.6 na czysto, znaczy sie na nowego wolfa i własnie wystepuje brak listy serwerów !!! Narazie uzywam All-Seeing Eye i przez niego wbijam sie na serwery , ale tez wystepuja problemy na nie wszystkie moge, ponieważ wystepuje problem z protokołem nie wiem jakim!! moze wy coś wiecej mi powiedzie na ten temat ???
grafika zapastowana przez użytkownika

dry.gif szukałem troche na forum info na ten temat ale coś nie mogłem znaleść dry.gif

+Quote Post
tra
post 21:12, 10 04 2005
Post #3

Schutze

Nr użytkownika: 3848

Te na które sie nie możesz wbić są na starszej wersji ET.
Ale ogólnie mówiąc mam to samo co wy i nie wiem o co tu chodzi, że nie widać listy serwerów.

Dodam jeszcze, że mój brachol i kumpel mają to samo od dzisiaj, ponadto serwerów nie widzi mi też Pathfinder.

+Quote Post
Ernix
post 21:24, 10 04 2005
Post #4

Schutze

Nr użytkownika: 4088

coś wyszperałem z FAQ ale z tego nic nowego sie nie dowiedziałęm dry.gif

CYTAT
8.11. Niekompatybilne serwer i klient - Client/Server game mismatch/ Protocol mismatch

W przypadku komunikatów:
- Client/Server game mismatch: 'Enemy territory/ET Pro
- Error: Protocol Mismatch Between Client and Server
Sprawdzamy na jakiej wersji stoi serwer i jaką wersję ma nasz klient.
Najnowszym (kiedy pisze te słowa) patchem ET jest 1.02 a najnowszą wersją ETPro jest 3.1.0. Jeśli serwer ma nowszą wersje a ty starszą (lub rzadziej na odwrót) to może pojawiać ci się ten komunikat. Postaraj się o takie wersje, które są na serwerze na który chcesz się wbić.
Problem ten występuje np. przy odtwarzaniu dem z różnych wersji ETPro przy pomocy jeszcze innej wersji. Pewnym rozwiązaniem jest w tym przypadku zrobienie sobie kilku kopii Wolfa (lub jego najważniejszych plików) z zainstalowanymi różnymi wersjami i uruchamianie ich wedle potrzeby.

Mam kopie wolfa straszną ver. 2.56 i mam to samo , no do wczoraj chodziło ale był problem PB ale miałęm liste a dziś nic.

Jakiś czas temu miałem to samo , ale rozwiazałem go , w ten sposób widziałem ze wolf sciognoł mi jakies nowe pliki i przez nie niechciało chodzić i jak je wywaliłem to poszło do przodu z małym skutkiem ubocznym brak PB [wrrrr] dry.gif ale nic dało sie przezyc z chetarami dry.gif , ale yush znowu to samo a oczyszczenie wolfa nic nie pomogło dry.gif

Może są jakies osobne łaty na to ????
Może ktoś inny miał juz taki problem i go rozwiazał unsure.gif

dry.gif EDIT dry.gif

CYTAT
10.3. Wolf i mody oraz mapy i zwisy z tego powodu:

- Wywal z katalogu etmain wszystkie niestandardowe pliku o rozszerzeniu .pk3 (a lepiej przekopiuj je na chwilę do innego katalogu).
- Spośród plików typu .pk3 zostaw tylko plik Pak0.pk3.
- Jeśli wtedy będzie wszystko działać poprawnie to winna mogła być któraś z niestandardowych map lub innych plików, albo aimbot lub wallhack smile.gif.
Chcesz wiedzieć który plik powodował problem ? Stopniowo kopiuj wszystkie customy i inne paki do etmain i sprawdzaj czy wszystko jest w porządku.
Czasami winny nie jest konkretny pak czy mapa ale po prostu ich nadmierna ilosć - Wolf ma problemy z załadowaniem ich wszystkich, dlatego musisz zrezygnować z części.
- Przeinstaluj jeszcze raz Etpro. Usuwając wcześniej katalog Etpro, to samo dotyczy innych modów.
W ostateczności pozwól serwerowi samemu aby ściągnął ci niezbędne pliki (ustaw /cl_allowdownload 1)
- W ostateczności przeinstaluj Wolfa (któryś z głównych plików mógł ulec uszkodzeniu lub modyfikacji)

Robiłem tak samo i nic sad.gif

może coś jeszcze wyszperam , ale wydaje mi sie ze to jest wina jakigoś wpisu do rega ale niejestem pewny unsure.gif

+Quote Post
SlaVa
post 22:30, 10 04 2005
Post #5

Schutze

Nr użytkownika: 4090

Dodam do tego, ze reinstalka tez nie pomaga. Robilem ja i nie dziala tak samo jak nie dzialal.

cool.gif EDIT cool.gif

Ide looknac do rega, moze cosik wyszperam, a jak nie to znowu czeka mnie reinstalka Wolfa biggrin.gif

cool.gif EDIT cool.gif

Szukałem w regu, ale nic prócz instalpath i innych śmieci nie ma w nim. Więc nie sądzę aby to była wina wpisu do rejestru blink.gif blink.gif

Ten post edytował SlaVa 22:41, 10 04 2005

+Quote Post
conish
post 22:47, 10 04 2005
Post #6

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Protocol zmienia sie przy zmianie patcha... Wiekszosc serwerow stoi na wersji 1.02. Nie radze poki co patchowac do wersji 2.60.

Co do zalozyciela kliknij refresh... Lub lepiej zaistaluj ase

+Quote Post
Dark_Hunter_PL
post 23:29, 10 04 2005
Post #7

Schutze

Nr użytkownika: 4087

ja rozumiem ale tu chodzi o to że nawet nie zmieniając patcha no i tak serwery poznikały a kurat dziśaj kolo południa. To nie dzieje się tylko u mnie ale Takżę ma kolegów 3 ktorzy też grają w ET i tak samo się im zrobiło. to nie jest wina nasz napewno!!
huh.gif

+Quote Post
SlaVa
post 23:34, 10 04 2005
Post #8

Schutze

Niechodzi o wersje ET. Wczesniej sciagnolem sobie wersje jak tylko wyszla i dzialalo wszystko OK. Dopiero dzisiaj sie zwiesilo i nie chce ruszyc. I nie jest to tylko w paru przypadkach, tylko wiele osob tak ma. I juz napewno nie tylko w Polsce, bo patrzylem na oficjalna strone ET i tam ludzie takze maja to co i my.
Poza tym, nawet jak nie moze sie podlaczyc z wersji nowsze do poprzedniej to powinno byc dostepne wyszukiwanie serwerow, a tego nie ma, nawet w wersji poprzedniej.

+Quote Post
conish
post 2:30, 11 04 2005
Post #9

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Jesli sie nie myle sama gra sciaga dane serwerow z gamespy`a... Dlatego proponuje instalacje eye...

Jednego szczesliwego juz mamy ;]

+Quote Post
Go��_$!ARA
post 9:11, 11 04 2005
Post #10

Goście

do tych ktorym niektore serve z ASE nie dzialaja, bo Wolf wyrzuca roznice wersji lub blad protokolow... :

po lewej stronie tam gdzie wybieracie gry jakie chcecie przesszukac, rozwincie Wolfa... potem "Version" i zaznaczcie 2.60 [lub inne w zalaznosci od wersji], w ten sposob nie bedziecie widzieli servow na innej wersji gry...

btw. zczailem dlaczego tak mi sie zrobilo... tzn po krotce Wolf najprawdopodobniej otrzymuje liste serverow z wersja gry 1.02 zamiast 2.60, i od razu nie wyswietla je jako "bledne"... na oficjalnej stronie natomiast pisza ze jest to wina "awari serwera glownego"... tylko dlaczego jednym wyswietla a drugim nie?

+Quote Post
Go��_charry
post 14:16, 11 04 2005
Post #11

Goście

Mysle ze ten problem dotyczy wszystkich z tymi serwerami i nie jest to wina jakis programow probowalem wszystkiego moze trzeba poprostu zaczakac a wszystko sie samo wyjasni jakies aktualizacje albo awaria cholera wie unsure.gif

+Quote Post
Go��_charry
post 15:16, 11 04 2005
Post #12

Goście

narazie mozecie grac przy pomocy programu All-Seeing Eye idzie go pobrac z http://gamesdomain.yahoo.com/ase/register a jak sie naprawi glowny serwer to normalnie jak zawsze nara

+Quote Post
Go��_charry
post 16:55, 11 04 2005
Post #13

Goście

dodam ze na tym programie co napisalem wyzej wyswietli sie wam 2166serwerow na wolfie chodzi ok sprawdzone i klopot z serwerami z glowy nara

+Quote Post
SlaVa
post 23:08, 11 04 2005
Post #14

Schutze

No, dzisiaj juz dzialalo normalnie po polodniu, wiec mysle, ze troche dni uplynie zanim wszystko sie ustabilizuje smile.gif

pozdro

+Quote Post
Ojczul
post 22:47, 16 06 2005
Post #15

Schutze

Nr użytkownika: 4451

mam to samo sciagnalem to ase i nic nie dalo
k#!@a spathwoale i na wersji bez patcha i z tym et pro i bez i nie ma zadnego serwa czmeu tak jest k#!@a nawet sciagnalem 2 raz et i dalej nic k#!@a co mam robic???????!!!!!!!!!!

+Quote Post
vito
post 11:56, 10 07 2005
Post #16

Schutze

Nr użytkownika: 4580

Ja mam nowego patcha i etpro, ale i tak mi nie działa. Mam też ASE

+Quote Post
m4Gg0t
post 23:48, 17 07 2005
Post #17

Schutze

Nr użytkownika: 4375

wlacz internet !:D

+Quote Post
sikator
post 14:56, 6 08 2005
Post #18

Schutze

Nr użytkownika: 4738

ej ja też sciągnołem etrpo ale niewiem gdize je klejić
(ściągnołem ver 3.1.9)
Ja też mam ten problem !!! ]

NIE JESTEM SAM smile.gif

I to całe et pro stranie trudno znajść a tym bardzej sciągnąć :/

+Quote Post
sikator
post 15:03, 6 08 2005
Post #19

Schutze

Nr użytkownika: 4738

Ej a czy wam podczas instalacji tego ASE także wysakuje
"Unable to verify file authenticity. You can still press Install if you're feeling crazy."

+Quote Post
st4rf!sh
post 11:23, 10 08 2005
Post #20

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4730

u mnie nic nie wyskakuje, wszystko instaluje sie poprawnie

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi