IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Karta graficzna - po kilku minuatch komp zawiesza, Problem z kartą (lub zasilaczem)
Aliant
post 19:20, 30 04 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4199

Wiec mam taki sprzet procek 1.8ghz, plyta glowna ga-7dxe, karta graf gf4, dysk 80gb itp
Kupilem nowa karte graficzna radeon 9550saphire, zamontowalem, reinstal directa dalem i po wlaczeniu et pogralem sobie 3min i sie komp zacianl. Robilem formata i reinstal windowsa i nic:/!! Nie wiem co zrobic! Czy kupno nowej plyty glownej rozwiaze sprawe bo moja jest juz troche stara??
Go to the top of the page

+Quote Post
Katon
post 20:37, 30 04 2005
Post #2

Schutze

Nr użytkownika: 4200

Katon
Mam ten sam problem!
Czy może ktoś w końcu pomóc!

+Quote Post
D!z3l
post 21:48, 30 04 2005
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

Ja bym raczej sprawdzil czy karta nie grzeje sie zabardzo !?

+Quote Post
Aliant
post 22:06, 30 04 2005
Post #4

Schutze

Nr użytkownika: 4199

Nie temperatura jest okey:), ale po chwili jak wchodze w et to sie zwiesza caly komp i nie wiem o co chodzi:/! Piszcie jakies propozycje rozwiazania tego problemu (tylko sensowne:))!

+Quote Post
Dante#
post 12:18, 1 05 2005
Post #5

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2179

Imo powiem jedno już to mówiłem kilka razy.
ZASILACZ!!!!!!!
Jak masz jakiegoś zasilaczopodobnego codagona lub megabajta wymień i będzie wszystko dobrze.
Znowu sie powtarzam ale to jest główna przyczyna ziwsz i resetów.

+Quote Post
Katon
post 14:14, 1 05 2005
Post #6

Schutze

Kurde jak zasilacz może być szajz jak miesiąc temu kompa kupiłem.
1024MB RAM SAPHIRE RADEON 9600 ATLANTIC INtel pentium 4 3.0Mhz
i co tu ma nie działać. Aha i to nie jest problem karty grfiki.
Ponieważ na trzech serwerach z 50 jakie odwiedziłem to się nie stało więc
nie wiem kurde co z tym zrobić. Sciągam mody. I do cholery NIC. A przy okazji z kąd można ściągnąć mod shrubet.
Wkurzony KATON

+Quote Post
ReiL
post 15:06, 1 05 2005
Post #7

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3284

hehe no tak to ze kupiles niedawno kompa to wcale nie znaczy ze nie masz szajsu...jeszcze nie widzialem zeby ktos dostal pozadny zasilacz przy kupnie kompa zazywczaj daja codegeny albo megabajty skoro komp jest nowy to pewbnie dostales 400 w ewentualnie wpakowali ci Colorisit ale to tez jest megabajta:P Sviagnij moze inne sterowniki do karty i kup sobie nwoy zasilacz dla pewnosci polecam Modecoma 350 w ja takiego mam od niedawna placilem 115 zl i dobrze trzyma napiecie i pomimo ze slyszalem ze jest glosny to u mnie chodzi cichutenko:)Polecam!

+Quote Post
Dante#
post 19:53, 1 05 2005
Post #8

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2179

CYTAT
Kurde jak zasilacz może być szajz jak miesiąc temu kompa kupiłem.
Hmm to że kupiłeś niedawno kompa nie znaczy ze w obudowie masz zasilke megabajta ktorą sobie mozesz na dzieńdobry kopnąc z buta bo ona na bank długo nie pochodzi. A z tego co widze masz sprzęt który razczej wymaga stałego napięcia no i dużooo mocy.

+Quote Post
Katon
post 6:03, 2 05 2005
Post #9

Schutze

Nikt mi kurde nie wmówi na przykładzie tam paro letniej darmowej gry
jak wolfenstein żę mój zasilacz jest kiepski. We wszystkie inne gry gram z detlami na maksa. Zreszto kompa kupowałem w sklepie kolegi, a mam do niego zauanie, więc nie sądzę aby dał jakiś szajzowaty zasilacz. Sterowników też nie chce zmieniać kosztem innych gier. Raczej teraz zastanawiam się czy nie ściągnąć flashgetem bo mogło się z błędami ściągnąć.

+Quote Post
Denver
post 8:29, 2 05 2005
Post #10

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3029

Jak by się ściągnęło z błędami, to byś nie zainstalował :> Posłuchaj lepiej ludzi, którzy lepiej się na tym znają, bo wmawianie sobie czegoś nie doprowadzi chyba do rozwiązania problemu smile.gif

+Quote Post
Katon
post 9:57, 2 05 2005
Post #11

Schutze

Nieprawda. Jak są błędy to nie muszą być koniecznie błędy instalatora tylko gry.
Instalator tylko rozpakowywuje. Jeśli jest błąd w grze to niekoniecznie się nie zanstaluje. A tak przy okazji. Ponoć odpowiedzi na te pytania są w faq ale gdzie tu jest faq jak ja na nie klikam a na strone główną mnie przenosi. Jeśli można to poprosze pełny przenośnik.

+Quote Post
Katon
post 10:01, 2 05 2005
Post #12

Schutze

Nieprawda. Jak są błędy to nie muszą być koniecznie błędy instalatora tylko gry.
Instalator tylko rozpakowywuje. Jeśli jest błąd w grze to niekoniecznie się nie zanstaluje. A tak przy okazji. Ponoć odpowiedzi na te pytania są w faq ale gdzie tu jest faq jak ja na nie klikam a na strone główną mnie przenosi. Jeśli można to poprosze pełny przenośnik.

+Quote Post
Katon
post 12:13, 2 05 2005
Post #13

Schutze

Sorry że dwa razy napisałem. Tak wyszło.ps. Na ten problem jest tylko jedno rozwiażanie. Nowy komp. Gdybym miał jakiś stary szajz to może to by było do rozwiązania, ale teraz wiem, że nie. Zastanawia mnie tylko to dlaczego na paru serwerach na jakich byłem to sę nie stało. No cóż. Ponowne ściągnięcie z nnego ftp nie pomogło. Jeęli nikt nie wie to jutro pozbędę się tej gry. Załuje bardzo takiej fajnej netówki.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi