![]() ![]() |
14:55, 23 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 95 Dołączył: 30-09-2003 Nr użytkownika: 339 |
http://www.splashdamage.com/forums/viewtop...opic.php?t=4979
Zapoznajcie sie z rulesami:) Kazdy moze odpalic fotoszope czy innego gimpa, korela, dlugopis... i naszkicowas mapke swoich marzen. Mozemy wybrac najfajniejszy projekt/ ten, ktory ma najwieksze szanse realizacji Pozniej kiedy projekt bedzie wy...isty i wspanialy... do akcji wkrocza mapperzy Moze wystawimy do konkursu mape ? He? |
|
|
|
16:11, 23 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
to dobry IDEA :] hmmmm co by tu wykombinowac ???
|
|
|
|
17:07, 23 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 5 Dołączył: 2-10-2003 Nr użytkownika: 357 |
Może coś a'la Powstanie Warszawskie czy Westerplatte?
|
|
|
|
17:14, 23 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
Cholera spoko pomysl, i ten konkurs i te szkicowanie mapki, no ale narazie musze sie zajac logiem reprezy, bo jeszcze nawet nie zaczolem, a w sobote jade na ślub, wiec zostaja mi 2 dni na zrobienie tego loga.(musze cokolwiem zrobic)
A wracajac do tematu, to jaka nagroda by czekala na zwycieze. Moglaby byc sponsorowana przez splash damage forums, hm? No bo ty BAD IDEA ich tam dobrze znasz. A nagroda bylby super komp. |
|
|
|
18:58, 23 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
inicjatywa jak najbardziej fajna..no coz do roboty i zobaczymy co za coda powychadzą z tych naszych mapek
|
|
|
|
14:52, 21 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Dołączył: 21-11-2003 Nr użytkownika: 782 |
OOO ktos juz wrzucil pomysl Westerplatte - chodzil mi po glowie odkad zaczalem grac w ET niestety nie mam czasu na opanowanie edytora i zrobienie mapki... ale Westerplatte TO JEST TO wkoncu jakas fajna POLSKA (na terenie POLSKI) mapka by byla
ALBO Noc listopadowa (29 XI 1830) - wydarzenia rozpoczynajace powstanie listopadowe - atak na Belweder i zdobycie Arsenalu... czasy nie te (wolfowe) ale moze byc cool OR powstanie w Getcie Warszawszkim - Aliei by musieli uciec, a Axisi niedopuscic... np ucieczka poprzez wysadzenie muru i dalej jakimis uliczkami poprzez zajmowanie kolejnych pozycji... |
|
|
|
16:58, 21 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Zbanowany Postów: 48 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Poland, Lublin Nr użytkownika: 47 |
everyman - lubisz nabijac posty... dzis sie zarejestrowales i juz 15 postow...
fajnie no nie? biore pokaz nowe posty a na prawie kazdy ty odpowiedziales... co do tematu to ma ktos pomysl na 'wariacje' standadowych map? tzn co by np mozna dodac na fueldump , oasis itd... kapishi?^^ |
|
|
|
17:25, 21 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Dołączył: 21-11-2003 Nr użytkownika: 782 |
hehehe nie to nie nabijanie postow na ilosc... poprostu dzisiaj mam wolne, a ze jakos dziwnie net zamula raz szybko idzie (normalnie), a raz wolno przez co nie idzie grac to szwendajac sie (z nudow) od strony do strony trafilem tutaj i sie zarejestrowalem... i sila rzeczy odpowiedzialem na kilka postow
co do tego co mozna dodac to: 1. w Oasis poza wysadzeniem dzial mozna by jeszcze wysadzic brame przez, ktora wjechac ma ten czolg (male utrudnienie dla Alies) 2. na Fuel`u kilka zasp snieznych zeby tak latwo nie mozna bylo trafic Alies`ow ktorzy probuja wbiec do bazy 3. Ne Seawall`u mozna by dostawic wiecej jakies oslonek w postaci kotwic lub muld piasku bo start (moment wychodzenia z wody na brzeg) nieraz przypomina poczatek filmu "Szeregowiec Rayan" ALE NAJLEPIEJ ZOSTAWIC TE MAPKI W SPOKOJU, BO SA DOBRZE USTAWIONE CZASOWO DLA WYROWNANYCH TEAM`OW I SA NA TYLE ROZBUDOWANE, ZE DALSZE ZMIANY MOGA JE TYLKO POPSUC... |
|
|
|
19:42, 21 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 68 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 212 |
dobra to ja powracam z motywem mapy, ktory poruszalem juz 2 lata temu ;p
Mapa ut_rommel Jest to mapa robiona pod wplywem ostatnich scen szeregowca Rayana Pare fotek www.spanzik.republika.pl/1.jpg www.spanzik.republika.pl/2.jpg www.spanzik.republika.pl/3.jpg pomysl rozbudowy mam w glowie kwestia naniesienia go na szkic i przekazania maperowi ideii mapy (bad? p.s. screeny sa ciemne z tego co ogladalem bo to guaniasty engine q3 postaram sie zrobic nowe jasniejsze |
|
|
|
16:57, 22 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 138 Dołączył: 14-10-2003 Nr użytkownika: 465 |
wiem że to tylko szczegół i zaraz dostanę z...y że nie mam wyobraźni itd
ale na terenie polski nie walczyli zachodni alianci (chociaż w powstaniu warszawskim byli "konsultanici wojskowi) co nie zmienia faktu że mapka na westerplatte była by fajna np (puszczam wodze wyobrażni) axis: 1szy spawn -desant z powietrza i zniszczenie powiedzmy działa skierowango na port (na szlezwik chosztyn - sorki nie wiem jak to się pisze!) po zniszczeniu obrony desant ze statku i opanowanie radiostacji czy np zniszczenie tejże, allies: -obrona i tyle jak wam się podoba? pzdr |
|
|
|
17:13, 22 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 106 Dołączył: 14-07-2003 Skąd: Żory Nr użytkownika: 25 |
spanz sam robiles? swietni eto wyglada mam bardzo male doswiadczenie z mapami w prawdzie kilka projektow lezy na dysku.....
moge pomoc w robocie w radiancie o skryptach nimam zielonego pojecia |
|
|
|
18:27, 22 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
ja tam w robienei map sie nie bawi - wole je testowac :] hjehehee ale ta zapowiada sie świetnie !!! ;] spanzik dobra robota
|
|
|
|
23:03, 22 11 2003
|
|
|
Cezar: nio masz racje, ze zachodni alianci nie walczyli (teoretycznie) na terenie polski... ale nie mozna od razu sie ograniczac do map terenow, na ktorych oni dzialali, bo jak (tez napisales) bylo by fajnie powalczyc na czyms "co sie zna"... ogolny zarys dzialan jest OK - mozna by lekko zmodyfikowac (rozbudowac)
spanzik: genialny pomysl... po obejzeniu szeregowca chetnie bym sobie postrzelal na czyms takim... mysle, ze taka mapka by sie przyjela na sporej ilosci serwerow... niezle wygladaja te screeny - przydalo by sie wiecej grozow na ziemi z robieniem mapek tez mam male doswiadczenie, a w samym ET jego nie mam wogole... robilem tylko kiedys jakies plansze do DukeN.3D i CS`a (ale zazwyczaj niekonczylem Dajmos: testowanie map to jest to co tygryski lubia najbardziej... i wytykanie bledow ich tworca |
|
|
|
11:02, 23 11 2003
|
|
|
och tak tak im lovin'it :} ehehehehhe
|
|
|
|
17:31, 23 11 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
mam kilka pomyslow, juz wczesniej myslalem o robieniu mapek, ale niestety ten brak czasu i checi
- the dam - niemcy musza wysadzic tame w celu zalania alianckiej bazy. oczywiscie tama jest olbrzymia i trzeba podlozyc ladunki w kilku miejscach (moze 2) - monte cassino - wzgorze, ktore musza zdobyc alianci. chyba nie wymaga tlumaczenia. - jakis zamach - alianci musza zabic jakiegos faszystowskiego vip. oczywiscie zadanie bedzie wielo stopniowe. np. podlozenie bomby czasowej w samolocie - najpierw przekrasc sie w poblize lotniska, niepostrzezenie przeskoczyc przez ogrodzienie i umiescic bobe pod kadlubem samolotu. kolejne propozycje juz niedlugo. hmm oto one: - gruba berta - nie jest to railgun, po piersze niemcy musza 'zlozyc' dzialo (engowie buduja), po drugie nalezy zniszczyc kilka okreslonych celow (np. 5 magazynow aliantow). wycelowac moze tylko field, ktory odpala to dzialko. oczywiscie zaladoanie broni trfa jakis czas, a do teo przeszkadzaja natretni alianci, ktorzy moga zniszczyc dzialo lub przyrzady optyczne. - odbicie stalingradu - alianci, czyli ruscy atakuja od strony wolgi, ich celem jest zdobycie glownego spawna przez zbudowanie command posta. miasto jest bardzo zniszczone, dlatego przyjdzie im sie wysadzic kilka budynkow, kilka niemieckich stanowisk z mg42. zapopmnialem dodac, ze pierszy respawn alintow to lodz (moze nawet podwodna). te pomysly mozna fajne zrealizowac, popisac sie umiejetnosciami, wykorzystac ladne tekstury itp. |
|
|
|
22:54, 23 11 2003
|
|
|
hmmm pomysły ciekawe ale to z tym zamachem jest raczej nie do zrealizowania według mnie no chyba zeby na kolumne czołgów to ja rozumie :] no i z ta łodzia ??? ;/ hehehe
|
|
|
|
0:17, 24 11 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
omaha beach tez poczatkowo wydawalo sie nie do zrealizowania. wystarczy gromadka zdolnych ludzi i dobry pomysl, by powstawaly takie kultowe mapy. zreszta nie wszystko musi byc uwzglednione, czesc moich wymyslow mozna pominac, inne uproscic i tak dalej.
powracajac do przykladow, przypomnial mi sie jeden z odcinkow 'czterech pancernych i psa'. chodzi mi dokladniej o odcinek chyba w berlinie, gdzie rudy zjechal do metra (mam nadzieje, ze wszyscy wiedza o co chodzi). najpierw alinci musza podjechac czolgiem, wysadzic schody w metrze, a pozniej wjechac czolgiem, przebic sie nim przez sciane i rozwalic command posta niemcow. P.S. swietna inspiracja moze byc 'parszywa dwunastka'. zapewne kazdy widzial 'szeregowca reayana' i 'kampanie braci', dlatego unikam inspiracji tymi hitami (wystarczy pograc w medal of honor lub call of duty, aby to zrozumiec). jeszcze jeden dopisek. czemu nie mozna zrobic planszy w terenie np. na malej japonskiej wysepce. ciekawie wygladalaby dzungla, posrod ktorej tocza sie zarzarte walki miedzy silami allies i axis. |
|
|
|
0:33, 24 11 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
No zaje***** pomysł prawde mowiac. Screeny fajne i te miejskie uliczki i zakamarki, woh. Po obejrzeniu niedawno Rayan'a chcialbym zaraz se pograc na takiej mapce. Gratuluje pomysłu. A co do pomysłu blinkkina z tymi pancernymi i psem, ciekawe jak by wygladalo wykonanie. Hmmm... a gdzie by byl normalny resp Axis? I ten comand post musiaby byc jakis mocny ze tylko czolg by go mogl rozwalic, hehhe, ale pomysł GUT!!! Pzdr |
||
|
|
|||
12:39, 24 11 2003
|
|
|
co do pomyslu spaznika, to cos takiego juz chyba bylo (cos mi swita). jesli ten pomysl, bedzie dobrze wykonany to mozemy stac sie swiatkami narodzin kultu tej mapki. co do szarika to myslalem o:
- z poczatku walki tocza sie w zniszczonym berlinie, pod ciaglym ostrzalem mysliwcow, nalotow, wybuchow i wszechobecnej walki. - poczatkowy spawn niemcow to jakis budynek, moze byc to np. kino oczywiscie ogromnie zniszczone. - alianci wylaza z kanalow (moze troche przesadzam, ale tak mi mowi wyobraznia) przez stuydzienki kanalizacyjne, ktorych jest kilka w celu unikniecia sytuacja z railguna - z poczatku alianci prowadza czolg za raczke w kierunku metra, po drodze rudy niszczy kino, a zarazem spawna niemcow, natomiast spawn aliantow przesowa sie blizej metra (caly czas kanaly) - kiedy czolg dojezdza do metra inzynierowie myusza zniszczyc schody (niemcy moga odbudowac) - czolg wjezdza do metra, w ktorym znajduje sie kwatera glowna axis, dokladnej jest to mocno ufortyfikowany dworzec, gdzie za jedna ze scian kryje sie command post, a dokladniej wejscie do niego tak jak na goldrushu, oczywiscie mozna przekrasc sie szpiegiem i wejsc w przebraniu razem z engiem do tego pokoiku przez drzwi, jednak sa one silnie ufortyfikowane i znacznie oddalone (na koncu dworca) - kiedy czolg dojezdza do odpowiedniego punktu, jego dzialko sie obraca i bum, w pieknym stylu alianci dostaja sie do command posta i wysadzaja go za pomoca dynamitu. - inne uwagi: metro jest czesciowo zalane przez wode, dodatkowo z dachu sypie sie gruz pod wplywem nalotow dywanowych, kanaly po ktorych laza alianci to istny labirynt, axis natomiast maja sporo umocnionych pozycji (hotele, domy itp.) z dzialkiem mg42, wszystko dzieje sie w nocy lub wczesnym rankiem (piekny wschod slonca) |
|
|
|
13:38, 24 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 57 Dołączył: 6-11-2003 Nr użytkownika: 682 |
1. Mapa na podstawie "private ryan". Spanzik podal kilka screenow, z tego co wiem to nie jest jego robota, tylko jakiegos misia ktory stworzyl toto dla urt (urban terror?). Robota w wiekszosci jest zrobiona, moze nasz nieoceniony (i niedoceniony) BadIdea mogbly skonwertowac / przerobic te mape na potrzeby ET (za zgoda jej autora oczywiscie, sadze ze daloby sie go scignac i poprosic o to).
2. "Tylko dla orlow". Moze czytaliscie ksiazke McLeana, badz widzieliscie film. Takie w klimatach "tram" (sam tram jest imo do dupy, ale cos oparte na motywie kolejki rzadziloby, a "schloss adler" jest tematem ktory duzo osob zna i lubi). Konieczne byloby drugie wejscie do zamku oczywiscie, ale to juz kwestia inwencji autora (katakumby? Doprowadzenie czolgu ktory wysadzi glowna brame?). 3. Ciekawe tematy na mape, imo, to: michael wittman (niemiecki as pancerny, uznany za niepokonanego w pojedynkach pancernych, historia jego smierci jest niejasna - jedna z wersji to piechota ktora podkradla sie do jego czolgu... i jakis eng podlozyl dynamit? Just my 0.02 USD. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |