IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Z trawą ... czy bez trawy ? Mapa radar, Co sądzicie o wyłączeniu trawy ?
Go��_gnt
post 11:10, 13 08 2003
Post #21

Goście

QUOTE (DjKz)
moim marzeniem-programik którego można by wgrać do każdego z serverków - a eliminował by/ nie dopuszczał do gry/ gości z tego typu konfig.

owszem jest - nazywa się Punkbuster.

Jestem kiepskim graczem/1,5 m-ca w grze/ ale po ułatwieniu sobie konfig.zaraz znajduje się w czołówce XP.

• 1. 6 tygodni gry, to wcale nie jest mało.
  • 2. napisz, na jakich serverach grasz
  • 3. taki config nie tylko ułatwia grę, czasami po prostu ją w ogóle umożliwia (zerknij sobie na parametry komputerów innych graczy - nie każdy ma P4/512RAM/GF4/!@# wie co jeszcze)
  • 4. istotą gry nie jest ilość x-perience points, tylko wykonanie misji - patrz ile razy Twoja druzyna zwyciężyła.

Wszyscy powinniśmy mieć równe szanse.

rzecz niemożliwa ex definitione ze wzgledu na:

• sprzet:
    jesli ktos na swoim komputerze przy 1024/768 i pelnych efektach grafiki osiaga 140 fps, to nie mozna go porownywac z czlowiekiem, ktory przy 640/480 i max. ograniczonych potrzebach grafy osiaga z trudem 15 fps (mielismy takiego goscia w klanie: na RtCW: 800/600 graf. total low det. i 12 fps na base )
  • łącze: czesc ludzi mi nie wierzy, ale naprawde majac pingi rzedu 30 czasami nie jestem w stanie grac, w momencie gdy wchodze na server eye pokazuje mi np. p. 25/ flux +- 20 / pl 0%, a po 15 minutach, gdy wychodze mam np. p.15/ flux +- 160 / pl 35%.
    jak porownac to do czlowieka, ktory gladko i bez zadnych pl ma zawsze ping ~60-70 ?
  • sprawnosc maunalna i intelektualna:
    tłumaczyć chyba nie 3ba...
  • ilosc czasu przeznaczanego na gre:
    samo przez sie sie rozumie...
  • inne (nie wiem, jakie) kwestie:
    to juz sobie dopiszcie sami.

w tej sytuacji rowne szanse mozna osiagnac tylko jedna metoda: likwidacja serverow i cpl. uninstall gry.
kto nie podejmuje decyzji, nigdy sie nie myli...
Go to the top of the page

+Quote Post
FarSight
post 11:48, 13 08 2003
Post #22

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 92

Sprawa jest prosta .....
Jeżeli ktos gra tylko 4fun na FFA to moze se grac na high details jego sprawa ...
ale jezeli ktos gra w klanie i bierze udzial w jakiejkolwiek lidze to po prostu musi sobie ztweakowac konfig do granic mozliwosci dopuszczonych w danej lidze (of coz nie ma co robic confow ktore beda meczyc oczy w 30 min .. konfig ma byc uzyteczny i pomagac a nie byc sztuka dla sztuki) ... inaczej bedzie mial mniejsze szanse .... rozne ligi mają rozne dozwolone ustawienia configow .... kazda liga podaje je na swojej www.... czensto sa to inne wartości graniczne dla poszczegolnych cvarow .... np clanbase umowzliwia dosc duze modyfikacje configow a np na QuakeCon'ie dopuszczone sa bardzo male modyfikacje (ale to ze względu na sponsorow w tym roku nVidia w zeszlym Ati ... po prostu all ma wygladac ladnie) ...

Więc całą ta dyskusja jest bez sensu ...

+Quote Post
Pio
post 14:38, 13 08 2003
Post #23

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 87

Niestety przez ta trawe mapa radar jest nielubiana przez duza wiekszosc graczy. Ja bylbym za wylaczeniem trawy - przynajmiej ta mapa bylaby grana o wiele wiecej w kalnowkach. A przez ta wlasnie trawe nie jest prawie wogile grana tak samo jak battery ktora za to jest bardzo niezbalansowana.

+Quote Post
DjkZ
post 2:25, 14 08 2003
Post #24

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 40

-gnt- Punkbuster-dopuszcza graczy którzy ustawiają sobie konfigi bez deszczu ,mgły,śniegu ostrych świateł w mieście itp.
Wiem że nie wszyscy mają P4....ale też są jakieś minimalne wymagania ustalone przez programistów gry aby można było sobie zagrac na średniej klasy kompie ,bez dodatkowych konfigów.
Ktoś ma P4 to niech sobie ustawi wszystko na ful będzie miał ładnie i 46 klatek, natomiast ten co ma Durona 600 niech ustawi sobie opcie na minimum i też będzie miał ok.30 - jeden i drugi korzyst.od tego samego operat.sieci. /neo+/
Staram się grać na polskich serverach - wieczorem -Day of Days 1 i 2,Tenbit,Telefonia dialog itp. ewent.zagranicznych /tam gdzie jest mały ping/

(nikt nie napisał że stosując dodatkowe konfigi-poza płynnoscia gry nie myslał "Bedę Najlepszy"a chyba każdemu o to chodzi)

+Quote Post
LostGirl
post 19:31, 17 08 2003
Post #25

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 13

QUOTE (Afgan @ Aug 4 2003, 11:09 PM)
z, bo:

- realistyka
- efekt wizualny
- to juz ingerowanie w gre.... [nie chcemy chyba drugiego rtcw: konfigi, konfigi, konfigi....

a jak malo fps to zmeinic sprzet :[!

Ja i tak nie mam czesciowo trawy, dostalam cFg od Omegi [EmbeZZlemEnt] i nie mam na co narzekac, fps duzo ladnie jasno wszystko widac, krzaki i trawa przyciete.
Mi sie wydaje ze nalezy miec mozliwosc ingerowania w cfg smile.gif
cool.gif

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi