IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Ip i port, jak sprawdzić ip swojego serwera, ip zewnętrzne, serwer na LAN wewnętrznym
<[BE]>Gibc...
post 17:06, 24 08 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4846

Witam !!!

Mam oto taki problem jak zakładam swój serwer to nie wiem jaki mam ip i port w okienku konsolowym pisze mój ip który jest używany tylko w lanie a ip zewnetrzne wiem jakie mam ale nie wiem jaki mam port jak moge zobaczyc swoj port szukałem swojego serwerka przez program the all coś tam i nie może go znaleść prosze o pomoc czy jest jakas www do sprawdzania portów czy cuś plz o pomoc pozdro for all

Sorki za błędy ortograficzne i źle zbudowane zdania ale się śpieszyłem pozdro cool.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
conish
post 18:50, 24 08 2005
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Wiec tak...

Porty to ty masz. i to wiele. Kilkadziesiat tysiecy.

Sprawdzic nie masz jak... bo zawsze je masz.

Z tego co napisales rozumiem, ze masz ip wewnetrzne. Twoj serwer nie bedzie widoczny na internecie.

Chyba ze sforwardujesz sobie port... ale najpierw moze doczytaj o nich...

+Quote Post
shela
post 19:07, 24 08 2005
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 687

port serwera ustawiasz w configu serwera. jesli serwer stoi w lanie musza byc forwardowane porty, ktorych uzywa ET .. najlepiej jest forwardowac port domyslny (27960 - heartbeat do masterserwera oraz domyslny port gry) oraz ewentualnie inny port, ktory bedzie uzyty jako port kliencki. portow masz jakies

65535 * 2 (TCP/IP oraz UDP, po 65535 kazdy protokol).

a jesli chodzi o skanowanie portow to poszukaj na googlach .. jest tam tego sporo.
kiedys osobiscie uzywalem 7thSphere .. taki maly poreczny skanerek, ale jakos ostatnio zaniknal, albo ja juz nie potrafie z google korzystac.

+Quote Post
<[BE]>Gibc...
post 19:57, 24 08 2005
Post #4

Schutze

Nr użytkownika: 4846

http://www.computec.ch/download.php?view.445 tutaj masz ten program w rubryce download nacisnij na link

a tak apropos mam serwer widoczny w necie tylko że 2 osoby weszły i odrazu wyszły nie iwem dlaczego może że tak mało ludu dlatego nie wiem jak sprawdzic port do serwerka ip znam tylko portu kurna nie

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi