IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z łączem.
Marycha
post 18:36, 2 10 2005
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4289

Witam!
Mój problem jest bardzo powszechny, aczkolwiek nie znalazłem dla niego rozwiązania. Pojawił się kilka dni temu. Gram około 15 minut bardzo komfortowo i przyjemnie z pingiem poniżej stu. W pewnym momencie gry mam laga, ping 999 i gra zatrzymuje się jakby ktoś wpisał komendę "/pause". W takim wypadku mogę wyłączyć grę i połączyć się znowu z serwerem jednak to nie za bardzo mi odpowiada. Dziwne jest to, że po połączeniu się ponownie mam nadal ping poniżej stu i po tych piętnastu minutach znów takiego laga. Czasami zdarza się też, że po próbie ponownego połączenia "Awaiting Connection" pisze w nieskończoność. Wtedy minimalizuję grę i łącze się drugi raz (mam odpalone dwie gry) i drugą grą już wszystko wczytuje się jak należy (tymczasem w pierwszej ciągle widnieje "Awaiting Connection"). Robiłem już skan kilkoma dobrymi programami antywirusowymi, sprawdzałem ustawienia firewalla oraz reinstalowałem grę. Podczas tego laga na lagometrze gry w górnej części pokazuje się żółte tło (jest cały zapełniony na maks), a w dolnej malutki zielony szlaczek na samym dole. Posiadam łącze osiedlowe, Windows XP SP2 oraz program avast!.

Tutaj wygląd lagometra:
grafika zapastowana przez użytkownika

Nie przeszkadza mi to w grze na serwerach publicznych, ale robione co jakiś czas przerwy na ponowne odpalenie gry bardzo przeszkadzają w meczach klanowych.
Jeżeli ktoś wie co zrobić, może mi opisać na czym polega ten lagometr gry i co pokazuje lub/i ma jakieś sugestie proszę o odpowiedź.
Go to the top of the page

+Quote Post
st4rf!sh
post 21:27, 3 10 2005
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4730

wg mnie te problemy nie wynikaja z oprogramowania, lecz z winy Twojego isp i innych uzytkownikow (w co raczej watpie ;[). jednak przede wszystkim obstawialbym isp (wiem, ze ta wypowiedz gowno daje, ;/, ale moze zmotywuje Cie do pojscia do Twego admina i wyjasnienia problemu? ;s)

+Quote Post
RazoR
post 22:02, 3 10 2005
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3303

CYTAT

wg mnie te problemy nie wynikaja z oprogramowania, lecz z winy Twojego isp i innych uzytkownikow (w co raczej watpie ;[). jednak przede wszystkim obstawialbym isp

To zależy od tego czy lag zawsze robi się po 15 minutach... np jeśli jesteś w sieci to rano ludzi jest mało czyli łącza są nie zapchane i jeśli nawet wtedy robi ci sie lag po 15 min to wątpie żeby to była wina isp...
Ogólnie jeśli nie chesz się bawić to przeinstaluj all :]

+Quote Post
Marycha
post 22:53, 3 10 2005
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4289

Niestety po formatowaniu komputera jest to samo. Widocznie jedynym rozwiązaniem jest zmiana łącza. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

+Quote Post
st4rf!sh
post 10:41, 4 10 2005
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4730

moze sa to tylko przejsciowe klopoty? ja mialem pare miesiecy temu podobny problem (brak serwow, awaiting connection w nieskonczonosc), i nie wiedzialem ocb z tym ;/ ale samoczynnie po okolo 3 tygodniach wszystko wrocilo do normy ;o

+Quote Post
piterk2
post 10:34, 16 10 2005
Post #6

Schutze

Nr użytkownika: 5087

Cześć mam bardzo podobny problem i nie wiem co zrobić sad.gif Gdy wlączam gre to maksymalnie moge zagrać do 15 - 20 minut a potem ping 999 i pojawia się ikona o rozłączeniu połączenia i koniec zabawy (o każdej porze dnia i nocy). Dzieje się tak na każdym serwerze jaki wybiore z programu ALL SEEING EYE. Gdy go włącze praktycznie zawsze pokazuje mi że moge liczyc na pig wysokości 50-60 i gdy wejde na serwer tak jest przez 15 minut a potem koniec sad.gif Co prawda mam nieciekawe łacze bo jest to chyba podwójny DSL na około 50 osób ale miesiąc temu wszystko chodziło w miare dobrze. Bardzo ciekawe jest to że obecnie jak sciągam mape z serwera to dzieje się to z dosyć dużą prędkością około 100-150 kB a czasami więcej, co nigdy wcześniej się nie zdarzało gdy gra chodziła dobrze mape z serwera sciągałem znacznie wolniej max do 80 kB. Pytałem o to admina ale on albo nie wie jak mi pomóc albo mu się nie chce mad.gif i zazwyczaj wszystko zwala na TPsa. Jeżeli chodzi o system to niedawno wszystko reinstalowałem mam też standardowy config, nie sądze też żeby było to problem sprzętowy. Jeśli chodzi o działanie innych gier to niestety w nic innego nie gram. Dodatowo zauważyłem także że na torrentach poprawiło się sciąganie ale stało się to kosztem wysyłania które praktycznie nie istnieje, nie znam sie na tym ale to może także swiadczyć o jakiejś zmianie łacza która uniemożliwia mi gre w Wolfa.Przepraszam jeżeli moja wypowiedz nie jest zbyt dokładan bo nie znam się zbytnio na tym rolleyes.gif Ale jeżeli ktoś chciałby poswięcić mi troche czasu i napisał mi czego mam żądać od admin i o co go pytać (bo myśle że to jego wina) to bede wdzięczny Dzieki

+Quote Post
Swiety
post 1:58, 17 10 2005
Post #7

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

CYTAT (st4rf!sh @ 19:27, 3 10 2005)
jednak przede wszystkim obstawialbym isp (wiem, ze ta wypowiedz gowno daje, ;/, ale moze zmotywuje Cie do pojscia do Twego admina i wyjasnienia problemu? ;s)

Taka wypowiedź nie daje gówna. W 99% przypadkach jest właściwa.
Jest nawet bardzo właściwa bo nikt na tym forum nie bedzie sie zajmował konfiguracją i budową sieci poszczególnych ISP oraz opierdzielaniem poszczególnych IPS za błędy w tej konfiguracji i budowie. Zresztą w większości przypadków to nie błędy tylko celowe działanie.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi