IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Czy jest jakiś program do komunikacji głosowej, Jak używać komend ?
samuel666
post 17:23, 19 10 2005
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5091

1. Czy jest jakis program do rozmów głosowych podczas gry w ET ? Taki zeby mozna było sie dogadać z kumplami z teamu przez mikrofonik !!

2. Jak uzyć komendy "hi" , "hello" , "good bye"" ?

biggrin.gif Thanks za odpowiedzi
Go to the top of the page

+Quote Post
conish
post 18:40, 19 10 2005
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

1) team speak, ventrilo (www.google.pl)

2) trzeba wlaczyc okienko voicechata (defaultowo v) a potem dla hello naciskac po koleji 5,4 a dla bye 5,5. Innym sposobem jest zdefiniowanie ich z gory w cfg. Ale to wyzsza szkola jazdy.

+Quote Post
Sn!per
post 18:56, 19 10 2005
Post #3

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 3329

Cóż, definiowanie nie jest tak trudne, a warto się tego nauczyć. Poza tym, jeśli nie masz configa, to dość prowizorycznie (nie wiem, czy to tylko u mnie, ale mi co jakiś czas bindy konsolowe się wywalały jak nie miałem cfg) możesz je zbindować w konsoli. Przykładowo, jeśli chcesz Hi na p, to piszesz coś takiego:
/bind p "vsay Hi"
Jakbyś chciał też mieć swój własny tekst zamiast zwykłego (zielone Hi/Hello/Hallo) to np. coś takiego:
/bind p "vsay Hi ^1Czesc"
I dostaniesz:
Czesc(i głos Hi, Hello lub Hallo)
Możesz też bindowac tylko dla drużyny, wtedy zamiast vsay piszesz vsay_team. Jest też chyba do fireteamu ale na to komendy nie znam. sad.gif

Pełna lista komend do binda jest tu: http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...&id=32&Itemid=3

A, właśnie. Jak raczej nietrudno się domyślić, to jak jest jakiś głos, którego nie ma w quick chacie, możesz użyć konsoli, np.
/vsay FTAttack
Tyle tylko, że zajmuje to trochę czasu, i możesz wtedy zobaczyć nieładny napis w pop-upach "[ty] was stabbed by [ktośtam]'s knife" biggrin.gif .

Mam nadzieję, że się to przyda,
Sn!per biggrin.gif

+Quote Post
samuel666
post 20:10, 19 10 2005
Post #4

Oberschutze
Ikona Grupy

1. Dzięki zainstalowałem sobie TeamSpeak ! Ale nie umiem go obsługiwać, czy on współpracuje z The All Seeing Eye ?? Pytam sie o to bo akurat korzystam z EYE'a i mam swoja liste kumpli i moge wchodzic na ulubione serwery!!

2. Mam babalny problem wink.gif Otóż, nie moge zmienić koloru w swoim nick'u, stosuje sie do rad zamieszczonych TUTAJ http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...ic=144&hl=kolor

prosze o szczególową pomoc, zrobiłem wszystkie metody i kicha - chcialbym mieć nicka:
"^2Sam^7uel^1666" czyli Samuel666 w kolorze po kolei -zielony,biały,czerwony

HELPPPPPPPPPPP prosze o szczegółową pomoc do punktu 1 i 2

Z góry dzięki za pomoc laugh.gif

+Quote Post
Sn!per
post 21:01, 19 10 2005
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Jak masz config, po prostu gdziekolwiek dodaj linijkę name ^2Sam^7uel^1666. Jak nie, to wpisz to w konsoli (tyle że z / na początku). UWAGA: jeśli grasz na modach (co jest niemal pewne, ETPro, Shrub albo ETPub) to NAJPIERW odpal moda a POTEM wpisz nicka, bo inaczej zmieni się on tylko w etmain.

+Quote Post
samuel666
post 21:09, 19 10 2005
Post #6

Oberschutze
Ikona Grupy

Ok, nie zrozumialem ostatniego pytania laugh.gif jestem total Noob'em laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

+Quote Post
conish
post 22:31, 19 10 2005
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

TeamSpeak dziala osobno i nie ma nic wspolnego z et. Musisz znac ip serwera, ewentualnie laczyc sie z publicznymi. Nie ma takiego toola jak w cs

+Quote Post
Sn!per
post 23:06, 19 10 2005
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

CYTAT (samuel666 @ 21:09, 19 10 2005)
Ok, nie zrozumialem ostatniego pytania laugh.gif jestem total Noob'em laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

Po prostu jeśli nie grasz na serwerze który ma "zwykłe" ET, tylko na serwerze, który ma jakieś mody, czyli ETPro, Shrub albo ETPub to najpierw w menu idź do "Mods" , wybierz moda, którego używa ten serwer i dopiero gdy mod się załaduje, wpisz komendę do konsoli.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi