![]() ![]() |
1:12, 27 10 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 7-07-2005 Nr użytkownika: 4560 |
Witam jestem zapalonym fanem trickjumpów i ćwiczę je regularnie na własnym servie et pro.. Także nie czuję się laikiem w sprawach stawiania serwera. Mam jednak jeden jedyny problem, którego rozwiązać nie potrafię. Mianowicie kiedy próbuję odpalić mapę komendą /devmap wyskakuje mi błąd "etpro wants et 2.60 win-x86 Mar 10 2005, not, ".
Oczywiście hostuję grę na lanie, wcześniej używając pomocnych komend sv_pure 0 i g_gametype 2. Czy ktoś z Was miał podobny problem i zna jego solucję? Byłbym bardzo wdzięczny za konkretną pomoc. I jeśli nie masz pojęcia z czego to wynika to proszę oszczędź sobie i nie wypisuj błędnych teorii:P Z góry dziękuję |
|
|
|
1:18, 27 10 2005
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
"etpro wants et 2.60 win-x86 Mar 10 2005, not, "
Znasz angielski trochę ? Rozumiesz to zdanie ? Zainstaluj patcha 2.60 |
|
|
|
1:34, 27 10 2005
|
|
|
Only wat i can tell in english its " i cant speak English":P Btw. et pro 2.60 to u mnie podstawa i oczywiście jest zainstalowany. Akurat tego katalogu Wolfenstein używam również do grania na innych serwach, a et pro 2.60 na większości jest wymagany:P W takim układzie dziwnym jest skoro mam to zainstalowane, a serwer o to krzyczy(??) Dla pewności zainstalowałem et pro 2.60 ponownie.. Niestety problem się powtarza.. Help!!!!
Z nerwów zainstalowałem et na innej partycji.. Po kolei wszystko: et pro 3.20 i patch 2.60. Stawiam serwer et pro na lanie i po komendzie /devmap wyskakuje mi awaiting gamestate 0 (?) i uwielbiany przeze mnie komunikat związany z brakiem et pro 2.60... |
|
|
|
2:23, 27 10 2005
|
|
|
Ok. Poradziłem sobie:))) Uprzejmie proszę Admina o usunięcie tego topiku:))
|
|
|
|
4:19, 27 10 2005
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Przepraszam ale teraz ja mam problemy ze zrozumieniem (tym razem po polsku). Wchodząc na serwer (dedykowany) czyli ty masz odpalonego normalnego Wolfa a serwer chodzi gdzieś tam (w tym gdzieś tam to może być odpalony u ciebie drugi wolf z dedykowanym serwerem) i wpisując komendy rcona rconpassword xxxx rcon komenda powodują one oczywiście zmiany w tym serwerze dedykowanym. Można jeszcze rconadress ip rcon komenda bez wchodzenia na serwer. RCON to skrót od remote console czyli konsola zdalna. Fizycznie ta konsola jest u ciebie ale odbywa sie to tak jakbyś wydawał komendy bezpośrednio z konsoli dedykowanego serwera (który jak to dedykowany serwer działa w trybie tekstowym) Na serwerze "na lokalu" też można używać rcon ale to bez sensu bo te komedny które wpisywane są w konsoli jednoczęsnie są komendami serwera "na lokalu" Są problemy z odpaleniem serwera na localu w najnowszym etpro z najnowszym patchem. Pewnym rozwiązaniem jest odpalenie serwera dedykowanego a następnie odpalenie drugiego Wolfa i podłączenie się z niego do serwera dedykowanego (localhost - adres ip 127.0.0.1). W przypadku odp@!@nia kilku Wolfów na jednym komputerze pierwszy domyślnie ma port 29760 kolejne 29761 29762 itd no chyba że w configu określimy inacej (net_port xxx). Oczywiście mogą być problemy z wolną pamięcią przy odpaleniu większej ilości Wolfów ale można temu zaradzić ustawiając mniejsze com_hunkmegs. Najlepiej odpalać serwer z linią poleceń zawierającą potrzebne nam komendy et.exe +set komenda1 +set komenda2 A tak wogóle do ćwiczenia trickjumpów etpro nie jest wymagane. Jak masz problem odpal zwykłego etmain, dalej /devmap i dalej co chcesz /nofatigue /fly /noclip /g_gravity xxx /g_speed xxx |
||
|
|
|||
16:23, 27 10 2005
|
|
|
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
|
|