IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Gra w ET z klienta za NAT-em, jak wyjść na zewnątrz ?
High skill
post 15:43, 30 11 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5243

Witam bardzo serdecznie, nie bede sie rozpisywal tylko powiem od razu o co mi chodzi. Czy jest jakis taki mod do ET ktory umozliwial by mi granie w ta cudowno gierke kiedy "jestem za natem", problem jest dokladnie taki ze mam z kumplami neo podzielone na 3 osoby i nie moge sie wbic na zaden serwer, jesli ktos zrozumial to co napisalem i wie jak mi pomoc to prosil bym o pomoc. Z gory dziekuje v55
Go to the top of the page

+Quote Post
conish
post 15:48, 30 11 2005
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Generalnie nie widze zadnego problemu by grac. Sam kiedys dzielilem neo i gralismy wszyscy.

+Quote Post
High skill
post 16:20, 30 11 2005
Post #3

Schutze

Nr użytkownika: 5243

Nio tak ale ja jakos widze tongue.gif, to chodzi chyba o to ze moj komp jakis nr ip ,tak?, nio i wysylam do jakiegos serwera rzadanie zeby mnie wpuscil, i on chce mi odpowiedziec ale mnie nie widzi bo w sieci jest widoczny tylko nasz modem ktory ma inne ip niz ja, Nie wiem czy dobrze to rozumiem ale ktos mi cos takiego kiedys tlumaczyl, jak ktos wie co z tym zrobic to niech da znac

+Quote Post
conish
post 16:41, 30 11 2005
Post #4

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

To Ci bardzo zle tlumaczyl. Zewnetrze ip nie jest potrzebne do gry w et (i generalnie w wiekszosc gier online). Sprawdz czy masz odpowiednia wersje et, etpro i czy masz mape, ktora wlasnie jest grana.

+Quote Post
shela
post 7:59, 1 12 2005
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 687

sam kiedys dzielilem neo jeszcze za czasow lucentow za pomoca routera z firewallem...sila rzeczy bylem za natem i bez odblokowywania zadnych portow moglem bez problemu grac .... w zasadzie przy aplikacjach tupy klient-serwer nie ma potrzeby odblokowywania portow, poniewaz serwer jest aktywny .... inaczej jest przy polaczeniach klient-klient (p2p) ... tam klient jest jednoczesnie serwerem i niestety mozesz sie laczyc bezposrednio tylko z tymi co nie sa za natem, chyba ze przekierujesz porty ...

do gier online nie jest potrzebne odblokowywanie portow, chyba ze admin jest na tyle wredny, ze blokuje celowo porty (dropuje wszystko co przychodzi na dany port) ...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi