![]() ![]() |
20:32, 1 01 2006
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 20-12-2005 Nr użytkownika: 5419 |
Czy moglby mi ktos zapodac komende z SttrafeSprintem (czyli bieganiem na boki z sprintem na jednym klawiszu). Zrobilem wlasna ale niewiem co zlego w niej jest. Wylatuje mi problem z3e niemoge biegac na boki ale do przodu i do tylu mam wlaczony sprint. Moja komenda to:
/set speedleft "+moveleft; +sprint" /set speedright "+moveright; +sprint" /bind a "vstr speedleft" /bind d "vstr speedright". Co jest w tym zle?? Prosze o pomoc. |
|
|
|
21:39, 1 01 2006
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
Ja bym to zrobil tak:
bind a "+sprint;+moveleft" bind d "+sprint;+moveright" |
|
|
|
23:00, 1 01 2006
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 20-12-2005 Nr użytkownika: 5419 |
Dalej to samo niemoge chodzic na boki a w przod i tyl jestem ciagle na staminie. Moze troche inny pomysl??
|
|
|
|
23:05, 1 01 2006
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Do wszelkich multibindów w których wykorzystuje się komendy poprzedzone znakiem + lub - (tzn komendy takie które działają tylko w czasie przyciśnięcia przypisanego im klawisza jak np +attack itd) wykorzystuje się konstrukcję z +vstr.
bind x +vstr zbior_komend_działających_podczas_nacisniecia zbior_komend_po_puszczeniu_klawisza Trzeba pamietac ze w skryptach jesli zaczniemy jakies komendy zaczynajace się na + to musimy je równiez zakonczyc taką samą komendą zakończoną na - (w prostych bindach wystarczy tylko komenda ze znakiem+ nie trzeba -) Wpisujac do configa oczywiscie nie piszemy znakow "/" (chyba ze wpisujemy to w konsoli) bind a +vstr strejfuj_w_lewo nie_strejfuj_w_lewo bind d +vstr strejfuj_w_prawo nie_strejfuj_w_prawo set strejfuj_w_lewo "+sprint;+move_left" set nie_strejfuj_w_lewo "-sprint;-move_left" set strejfuj_w_prawo "+sprint;+move_right" set nie_strejfuj_w_prawo "-sprint;-move_right" Automatyczny sprint przy strejfowaniu nei jest najlepszym pomysłem bo włącza się nam zawsze czy tego chcemy czy nie (nie zawsze przecież potrzebujemy sprint przy strejfowaniu, czasami potrzebujemy zachować pasek sprintu na lepsze okazje). Oczywiscie mozna zrobic skrypt czy tez włączany bindem config który przełącza nam automatyczny sprint przy strejfie w zależności czy tego chcemy czy nie. Już lepszym pomysłem jest automatyczny sprint podczas strzelania (w duelu sprint bardziej przydaje się) bind MOUSE1 +vstr fire_on fire_off seta fire_on "+attack;+sprint" seta fire_off "-attack;-sprint |
|
|
|
15:04, 2 01 2006
|
|
|
Dzieki Świety za tego binda przydadzą mi sie obydwa:)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |