IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Sciaganie map podczas gry, czy da sie zrobić inaczej??
Go��_slawek
post 22:40, 13 01 2006
Post #1

Goście

Witam.Mam problem.Standartowo na patchu 2.60 (tak mi sie wydaje) jest zrobione że jeśli na serwerze jest jakaśś mapa np. Cean i 6 map standartowych w kampani, to ów dodatkowa mape sciaga dopiero przy rozpoczeciu jej grania a nie przy łaczeniu na sam serwer (jak to było na patchu 1.02). Czy da sie tak ustawic serwer żeby wszystkie dodatkowe mapy grane na serwerze były sciagane odrazu przy pierwszym łczeniu sie z serwerem a nie dopiero jak mapa zaczyna sie wgrywać??
Drugie pytanie.Jeśli mam łącze np. 10MB to czy da sie tak ustawic serwer (jakaś komendą w cfg) żeby np. łacze na serwer było tylko 2MB?? Wiem ze to niejest logiczne działanie ale mam podstawy sadzić ze jeden admin z mojej sieci (człowiek wyzej odemnie ) cos takiego zrobił i przydzielił sobie wiekszą czesc łżcza na jakim stoja oba serwery??
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 0:10, 15 01 2006
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Kto normalny ściąga mapy z serwera ET ? Mapy ściąga się z ftpów której można znaleść pod magicznym adresem www.google.pl wpisując hasło "et maps".
Wydaje mi się że mimo wszystko nie ma różnicy w ściąganiu map z serwera na patchu 1.02 czy 2.60.
Poprostu czasami zdarza się że ET ściąga hurtem wszystkie potrzebne i niepotrzebne pliki z serwera a czasami tylko to co w danej chwili potrzebuje.

Jeśli chodzi o ustawienie szerokości pasma dla serwera to takich rzeczy nie robi się z poziomu ET tylko z poziomu systemu operacyjnego.
Co najwyżej można maksymalnie ograniczyć to pasmo wykorzystując ograniczenia na rate w PB (raczej kiepski poziom bo w configu CB jest 25000 czyli max i jednocześnie rozsądna wartość) lub sv_rate
ratexmaksymalna_liczba_slotów.

+Quote Post
di_kamilo
post 10:29, 14 03 2006
Post #3

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5090

Ja ściąga ci sie mapa to masz tam adres, zapisz sobie, wejdz na strone i masz wszystkie mapy servera, patche itp. często sie przydaje smile.gif A na ftp itp. nie chce mi się szukac...

+Quote Post
Milo93
post 11:42, 11 11 2006
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 7014

Pobierz z neta zanim zaczniesz grać smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi