IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z PB i Patchem 2.60 - gra wywala się, problem z wirusami lub antyvirem
Sadhg
post 16:38, 17 08 2006
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 6928

Witam

Mam problem.Mianowicie pewnego dnia chciałem włączyć ET i po włączeniu gdy pojawił się ekran ładujący gre nagle wszystko wruciło do pulpitu,kilka godzin wcześniej ET było włączane i wszystko było wporządku.Zrobiłem update PB i nadal to samo.Przeinstalowałem ET i zainstalowałem patcha 2.60 ET odpaliło lecz przy każdej prubie włączenia PB znów wszystko wracało do pulpitu.Przeinstalowałem ET jeszcze raz lecz zapomniałem zainstaloać patcha 2.60 ET odpaliło i włączył sie PB lecz gdy przypomniałem sobie o patchu 2.60 i go zainstalowałem znów Et wracało przy ładowaniu do pulpitu.Teraz ET działa mi tylko bez patcha 2.60 ,gdy go instaluje powtaża się sytuacja i ET wraca do pulpitu. Czym to może być spowodowane ?
Proszę o pomoc.
Go to the top of the page

+Quote Post
Marciin
post 16:52, 18 08 2006
Post #2

Schutze

Nr użytkownika: 6933

Mam identyczny problem tyle, że wyskakuje mi komunikat: "wystapił problem z aplikacją ET.exe ..."

+Quote Post
conish
post 10:52, 19 08 2006
Post #3

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Jesli blad jest z powodu pliku pbcl.dll to na 99% blad wywoluje jakis trojan/wirus.

+Quote Post
Marciin
post 18:09, 19 08 2006
Post #4

Schutze

Nr użytkownika: 6933

Już doszedłem dlaczego tak się dzieje. Wszystko przez antyvira (Kaspersky), po odinstalowaniu go nie ma żadnych problemów z grą. Czyli wina leży po stronie antyvira, może coś blokuje?? Wyłączenie programu nic nie daje, jedynie deinstalacja.

Edit: Już wiem w czym dokładnie tkwi problem. Wina leży po stronie najnowszej aktualizacji Windows (KB917422), która gryzie się właśnie z konfiguracją Kaspersky'ego i nie tylko. Narazie jedynym sposobem żeby gra działała jest odinstalowanie pechowej poprawki. Z tego co wyczytałem na różnych forach ekipa od pb już wie o problemie i należy liczyć na to, że jak najszybciej to naprawi smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi