![]() ![]() |
23:02, 10 04 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 87 Dołączył: 1-02-2007 Nr użytkownika: 7349 |
Dzięki za ip :), napewno coś pogram i poskacze żeby nie było że nigdy nie próbowałem xD
|
|
|
|
14:44, 11 04 2007
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 8-04-2007 Nr użytkownika: 7700 |
I tak najlepszy server do TJ to
88.198.41.134:27970 The Best cfg jaki w zyciu widzialem ^^ |
|
|
|
19:05, 11 04 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 87 Dołączył: 1-02-2007 Nr użytkownika: 7349 |
Dziś grałem na jakimś serwie ale niebardzo mi szło i chyba zrezygnuje xD
|
|
|
|
19:24, 11 04 2007
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 8-04-2007 Nr użytkownika: 7700 |
Lol jakbym miał takie podejście to nie grał bym w ET :/
|
|
|
|
19:57, 11 04 2007
|
|
|
LoL ja mówie o TJ a nie grze w ET.Bo przecież ET nie polega na skakaniu owszem przydaje zrobić pare łądnych TJ w grze żeby szybciej dotrzeć w dane miejsce no ale bez przesady.
|
|
|
|
13:24, 12 04 2007
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 18 Dołączył: 8-09-2004 Nr użytkownika: 2754 |
Witam na wstępie po pierwsze Fallen ten cfg co dostales to zero sie ma do cfg ktory chciales a to ze dzialaja cheaty to odpowiada jedna komenda
setl sv_cheats 1 Z twojego zapytanie nie o to ci chodzilo : Po drugie ten cfg ma wstukane pmove_fixed 0 wiec nie za wiele sobie poskaczesz bo mimo ze uruchomisz u siebie pmove_fixed 1 to i tak serek nie bedzie tego przyjmowal Po trzecie chcesz sobie poskakac zapraszam : r0b!n trickjump server 195.78.49.17:27960 Masz tam wszystko co potrzeba - lacznie z komendami save/load i innymi ps. Jezeli jest ktos chetny wykonac layaut stronki serwera prv me : irc #robin.tj Bedac na ircu mozecie gadac z ludzmi skaczącymi na serku - Wszystko opisane w topic'u kanalu Pozdrawiam I zapraszam do skakania :D |
|
|
|
15:17, 12 04 2007
|
|
|
Byłem na rob!n TJ serwer ale mi nic niewychodzi xD więc mnie to zniecheca
|
|
|
|
15:55, 12 04 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 324 Dołączył: 1-02-2007 Skąd: Golub-Dobrzyn Nr użytkownika: 7344 |
CYTAT Po drugie ten cfg ma wstukane pmove_fixed 0 wiec nie za wiele sobie poskaczesz bo mimo ze uruchomisz u siebie pmove_fixed 1 to i tak serek nie bedzie tego przyjmowal uzywanie pmove_fixed 1 ssie i pomaga w jumpach :O W jumpach chodzi własnie o to, by starać się jak najmniej cheatować. To, że cheaty sa właczone pozwala tylko na to, aby 'ominac' ciezki jump, którego nie można zrobić. To samo tyczy się adrenaliny - we zwykłej grze nie możesz uzyc adrenaliny (w oficjalnych meczach, bo na FFA mozesz) więc Ci nie pomoze takie cwiczenie... A co do pmove_fixed 1 jeszcze raz - w jumpach to pomaga, ale podczas gry przeszkada, więc uważam, że lepiej miec na 0 i cwiczyć jumpy na takim CFG na jakim się gra. No, ale to zalezy od samej osoby ;) |
|
|
|
16:12, 12 04 2007
|
|
|
Qbica mi chodzi o podejście. Mogłem równie dobrze napisać o grze na skrzypcach ^^
a co do cfg to i tak go nie wrzucilem na serw ^^ |
|
|
|
18:05, 12 04 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 324 Dołączył: 1-02-2007 Skąd: Golub-Dobrzyn Nr użytkownika: 7344 |
CYTAT a co do cfg to i tak go nie wrzucilem na serw ^^ :[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[!!!!!!!!!!!!!!!! AKYSZ! |
|
|
|
18:58, 12 04 2007
|
|
|
^^
nie wrzucilem poniewaz mimo wielu prob i pomocy tajnych służb wywiadowczych on nie chcial dzialac :P |
|
|
|
20:46, 12 04 2007
|
|
|
Wiem ale na serwach tj niema nikogo czaami 1 członek np z Tadżykistanu i nie idzie sie z nim dogadac i niema funu bo samemu skakać to SUX
|
|
|
|
20:59, 12 04 2007
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 18 Dołączył: 8-09-2004 Nr użytkownika: 2754 |
Po pierwsze to ten config co dales to ssie jak to piszesz bo granie na serku z chetami to wlasnie ssie
Po drugie ustawienie szybkiego narastania paska od adrenaliny i 12 adrenalin czyli wszystko na max jest bardziej profesjonalne i chodzi tylko zeby cos wycwiczyc pozniej nie potrzeba adrenaliny w grze zeby zrobic skok Po trzecie pmove_fixed 1 dla poczatkujacych jest wrecz wymagane zeby zalapali o co biega Po czwarte nie jestes w stanie wykonac niektorych jumpw bez pmove 1 Po piate zawsze mozna zbindowac sobie pod klawisz i jak robisz trudniejszy skok odpalasz Po szoste jakos w grze mam zawsze pmove na 0 i robie jumopy jak chce cos trudniejszego wciskam bind i juz mam pmove 1 tylko nie mow mi ze pmove to cheat bo chyba padne ze smiechu Po siodme serek mozna roznie ustawic jak np. moj wystarczy save/load i przeskakujesz cos czego nie mozesz zrobic ew. uzywasz granata a nie jakies z dupy noclip Po osme widac ze znasz sie na skokach tyle co nic wiec po co ten twoj tekst to nie wiem ( wiesz skok przez walla to nie wszystko i uwierz mi na oficjalach skoki sie przydaj np. sd2 jak i wycwiczone dobre strafy przyklad adler ktore mozesz sie nauczyc jedynie skaczac na gammach i nie mowie to o jakis prostych gammach typu 1 czy 2 ale np. nejijump4,5 czy makemejump Acha i w tym twoim cfg jeszcze jedna opcja jest zle ustawiona ktora jest bardzo wazna wiec wiesz dajesz jakis cfg bo cheaty sa odpalone jak gosc by chcial pograc z chetami to by odpalil lokalnie wystarczy make zaladowac przez devmap Mysle ze temat skokow wyczerpalem Pozdro dla chcacych skakac i tych co juz umieja |
|
|
|
21:12, 12 04 2007
|
|
|
"Po trzecie pmove_fixed 1 dla poczatkujacych jest wrecz wymagane zeby zalapali o co biega" a co to pmove?? ja chę skakac ale nie umiem xD
|
|
|
|
0:46, 13 04 2007
|
|
|
CYTAT Po pierwsze to ten config co dales to ssie jak to piszesz bo granie na serku z chetami to wlasnie ssie Chcesz adrenaline? /bind mouse2 nofatigue. Działa na tej samej zasadze i w połowe skoku możesz sobie wylaczyć ;) CYTAT Po drugie ustawienie szybkiego narastania paska od adrenaliny i 12 adrenalin czyli wszystko na max jest bardziej profesjonalne i chodzi tylko zeby cos wycwiczyc pozniej nie potrzeba adrenaliny w grze zeby zrobic skok ahahhaha :DDD Człowieku, to własnie bez adrenaliny powinno się cwiczyć ^^ Logiczne jest, że z adrenalina doskoczysz dalej, więc bez adrenaliny skoczysz bliżej ;) Wejdz sobie nawet na gammajump: z adrenalina doskoczysz do konca bez zadnych problemów. A bez? To już cięzej (no, chyba, ze Tobie to wychodzi to można inne przykłądy brac). Adrenalina nie nauczy Ciebie skoków tylko ułatwi Ci w wykonaniu jumpa, nic wiecej. CYTAT Po trzecie pmove_fixed 1 dla poczatkujacych jest wrecz wymagane zeby zalapali o co biega Po czwarte nie jestes w stanie wykonac niektorych jumpw bez pmove 1 Lotto, dla mnie pmove_fixed jest bez sensu. Chcesz uzywac? To uzywaj, ja dziekuje :O Nie ma takiego jumpa, do któreg TRZEBA miec pmove_fixed. Jestes dobrym jumperem? skacz bez pmove_fixed a bedziesz respected! CYTAT Po szoste jakos w grze mam zawsze pmove na 0 i robie jumopy jak chce cos trudniejszego wciskam bind i juz mam pmove 1 tylko nie mow mi ze pmove to cheat bo chyba padne ze smiechu A kto mówi, że to cheat:O?? Sorry, ale nie obrażaj mnie, bo takie komendy znam i wiem, że nie podlegaja pod cheaty. O pmovefixed wypowiedziałem się wyzej. CYTAT Po siodme serek mozna roznie ustawic jak np. moj wystarczy save/load i przeskakujesz cos czego nie mozesz zrobic ew. uzywasz granata a nie jakies z dupy noclip bind mouse4 noclip i raz dwa jestes na miejscu i nie musisz czekac az ci nade wybuchnie albo uzywac tego save/load whatever. CYTAT Po osme widac ze znasz sie na skokach tyle co nic wiec po co ten twoj tekst to nie wiem ( wiesz skok przez walla to nie wszystko i uwierz mi na oficjalach skoki sie przydaj np. sd2 jak i wycwiczone dobre strafy przyklad adler ktore mozesz sie nauczyc jedynie skaczac na gammach i nie mowie to o jakis prostych gammach typu 1 czy 2 ale np. nejijump4,5 czy makemejump Te mapy które wymieniłes za chiny Tobie się nie przydadzą (oprocz makemejump, tutaj tez sie mozna klocic). Nejijump cwiczysz strafe i co z tego? Ok, trzeba miec niezłe pierwsze odbicie i później ładnie skakac, ale gdzie Ci sie to przyda na sd2, gdzie wszystko jest nie równe i nawet jak sie rozpedzic to gówno Ci to da i sie o cos zachaczysz. Na takich mapach jak braund, adler, goldrush najwazniejsze sa tricjkumpny, nie zadne starefjumpy... pomysl o tym, a sam siebie przekonasz Aha i na skokach, uwierz mi, wiem naprawde sporo (ex RTCW jumper, a te sa najlepsze:)) CYTAT Acha i w tym twoim cfg jeszcze jedna opcja jest zle ustawiona ktora jest bardzo wazna wiec wiesz dajesz jakis cfg bo cheaty sa odpalone jak gosc by chcial pograc z chetami to by odpalil lokalnie wystarczy make zaladowac przez devmap Kazdy ma inne gusta. Skakanie z adrenalina ssie jak pies swe jaja, bo adrenaliny na officialu nie masz. Cheaty sa wystarczajace - nie mozesz przeskoczyc? Proste - uzyj noclipa i idz dalej. |
|
|
|
7:36, 13 04 2007
|
|
|
omg odrazu widac ze o jumpach masz zero pojecia - sam mowisz ze adrenalina ssie a nofatigue chyba jaeszcze bardziej polecane przez ciebie bo tam nigdy pasek nie ubywa a tutaj jednak tak co do gamm skocze ci je engiem bez staminy
cyt: ahahhaha :DDD Człowieku, to własnie bez adrenaliny powinno się cwiczyć HAHA ty chbyba jestes smieszny sam nie wiesz co piszesz - po to sie cwiczy z adrenalina zeby czesciej powtorzyc skok ( TO SA CWICZENIA ) a na planszy tez masz pasek adrenaliny oczywiscie sie konczy ale wystarcza do zrobienia kazdego nauczonego jumpa zaloze sie ze fuela to ty niegdy nie zrobiles a jak robisz to za 50 podejsciem Po trzecie czyli ci wszyscy Pro jumperzy ssa bo skacza na adrenalinach buhehe - zauwaz ze wszystkie serwery do skokow maja adrenaline - to sa serwery gdzie cwiczysz jumpy ( omg co za lamka ) W grze masz pasek na jeden skok albo wyjdzie albo nie - a tu jak nie wyjdzie to robisz ponownie a nie czekasz az ci za minute pasek sie odnowi Czlowieku odrazu widac ze nie skaczesz bo ci to wogole nie wychodzi wiec po co sie udzielasz w tym temacie cyt: Ok, trzeba miec niezłe pierwsze odbicie i później ładnie skakac, ale gdzie Ci sie to przyda na sd2, gdzie wszystko jest nie równe Dokladnie wlasnie np. na sd2 chociazby wybicie od kamienia i wskok do bazy axis |
|
|
|
9:31, 13 04 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 4-08-2005 Skąd: stąd Nr użytkownika: 4730 |
Trickjumpy nie są tylko po to, aby ułatwiać grę ffa/klanową... To jest w sumie odmienna gra, panują tu inne zasady.
Jeśli chodzi o pmove_fixed 1, to no offence, ale nie wiesz o czym mówisz. Jeśli chcesz chociaż w minimalnym stopniu zbliżyć się do światowej czołówki, to _musisz koniecznie_ używać pmove 1 i na tym skakać. Od ładnych paru lat wszystkie mapy są tworzone tylko i wyłącznie dla pmove 1. Co do jumpów wymagających pmove 1: np. wszystkie (bez wyjątku) jumpy z mojego drugiego filmu wymagają pmove 1, gdybyś chciał robić je na 0, to gl xD To samo tyczy się gamm - są nawet takie, które z pmove 1 są cholernie ciężkie (np. abarth's jumps, końcowe gammy zerojumps_b1), więc chwalenie się, iż robisz je na pmove 0 może tylko wywołać śmiech innych. Oczywiście, możesz próbować robić jumpy na pmove 0 - ale w takim razie jedynie przyda Ci się walljump na oazie i fueljump, bo inne (przydatne) na 0 nie wejdą. Tak samo adrenalina - sorry MorFeuS, ale widać, że o trickjumpingu masz raczej teoretyczne pojęcie i mało skaczesz na serwerach - ona też jest _niezbędna_ w tj, niektóre gammy są tak długie (lecisz kilkadziesiąt sekund, albo nawet trochę dłużej), że pasek staminy skończyłby Ci się na 3 filarze. Trickjumping to w sumie inna gra, tyle, że na enginie et (czyli q3) :] Jak już dojdziesz do jako takiej perfekcji, to możesz (np. tak jak ja) zacząć szkolić się w innycj stylach skakania, np. w hb, airstrafing, inverted, backwards, sidewards... I na koniec przypomnienie: pmove_fixed 1 i adrenalinka na serwerach :) |
|
|
|
10:52, 13 04 2007
|
|
|
CYTAT HAHA ty chbyba jestes smieszny sam nie wiesz co piszesz - po to sie cwiczy z adrenalina zeby czesciej powtorzyc skok ( TO SA CWICZENIA ) a na planszy tez masz pasek adrenaliny oczywiscie sie konczy ale wystarcza do zrobienia kazdego nauczonego jumpa Idz na byle jaka mapke trickjumpowa, uzyj adrenaliny i zobacz jak daleko doskoczysz. Później nie uzywaj adrenaliny i zobaczysz gdzie doskoczysz - bliżej. Zrozum człowieku, że adrenalina wydłuża Tobie skok i Ciebie to nie nauczy jumpować :O To, że wiele serwerów ma adrenaline to tylko dlatego, by ułatwic jumpowanie. Nie wiem czy ty skakales w RTCW, bo ja tak, i wiem, że tam jumpy sa o wiele lepsze i o wiele wiecej mozna się nauczyć bo NIE MA adrenaliny. CYTAT Oczywiście, możesz próbować robić jumpy na pmove 0 - ale w takim razie jedynie przyda Ci się walljump na oazie i fueljump, bo inne (przydatne) na 0 nie wejdą. Tak samo adrenalina - sorry MorFeuS, ale widać, że o trickjumpingu masz raczej teoretyczne pojęcie i mało skaczesz na serwerach - ona też jest _niezbędna_ w tj, niektóre gammy są tak długie (lecisz kilkadziesiąt sekund, albo nawet trochę dłużej), że pasek staminy skończyłby Ci się na 3 filarze. O tym włąsnie mowie - te wszystkie jumpy nic Tobie się nie przydadza. Tak, adrenalina jest potrzebna by zrobić jumpy na duzych gamma i co Tobie to da? Nic... Jeżeli wy tylko skaczecie to ok, uzywajcie sobie adrenaliny. Ale ja gram w ET na FFa czy to klanówki i wiem, że adrenalina tylko przeszkadza w nauce... Tak, wiekszość map TJ jest nie potrzebna.. mapy jak LNA potrafia nauczyc skakac na standardowych mapach i to bardzo dobrze. M.in. własnie nauczyłem się na LNA jumpy na murek na radarze. Czy łatwo jest grać z pmove_fixed 1 na FFA czy klanówkach? nie, jest bardzo ciezko grac z pomove_fixed 1. i Powiedzcie mi: skoro skaczecie na TJ mapach z pomove_fixed bo normalnie nie możecie, to jak będzie to robić na klanówkach? Będzie sobie bindowac pomove_fixed ;)? A co jeżeli pmove_fixed jest wymagany na 0? To jest bezsens uzywanie adrenaliny oraz pomove_fixed bo to tylko pomaga zrobić skok, nie nauczyć. |
|
|
|
11:13, 13 04 2007
|
|
|
nie masz racji stary ale juz mi sie nie chce z toba dyskutowac i powiem tylko ostatni raz - pasek (ten zielony zeby nie bylo) starcza na kazdy skok na mapach i nie potrzeba adrenaliny a juz napisalem po co sie uzywa adrenaline na tj wiec moze przeczytaj uwaznie jeszcze raz (nauka nauka nauka)
Wyjasnie ci to obrazowo inaczej jest to tak jak np. z parkour Goscie trenuja na sali gimnastycznej skoki przez kozla wybijaja sie z roznych wyskoczni zeby opanowac dobry wyskok pozniej moga skakac na dworzu i robic dalsze i wyzsze skoki i nie potrzebuja wyskoczni. I po to jest adrenalina (do cwiczen i po to takie serwery sie stawia) I ostatni raz ci powiem wszystkie skoki nauczylem sie szybciej i lepiej przez uzywanie adrenaliny i wszystkie te skoki jestem wstanie wykonac bez adrenaliny w normalnej grze i o to w tym chodzi(oczywiscie mowie o mapkach do gry) co go gamm to sie zgadza pmove wymagane a niektore to i z pmove i adrenalinka sa ciezkie jak diabli ps. wiem jedno gdyby nie gammy nie nauczylbym sie skoku na fuela i nie mowie o tym prostackim po tej bocznej scianie tylko o tym co jak juz sie jest na gorze przez odpowiedni strafe wskakuje sie na srodkowego fuela na gore |
|
|
|
14:09, 13 04 2007
|
|
|
CYTAT nie masz racji stary ale juz mi sie nie chce z toba dyskutowac i powiem tylko ostatni raz - pasek (ten zielony zeby nie bylo) starcza na kazdy skok na mapach i nie potrzeba adrenaliny a juz napisalem po co sie uzywa adrenaline na tj wiec moze przeczytaj uwaznie jeszcze raz (nauka nauka nauka) Wyjasnie ci to obrazowo inaczej jest to tak jak np. z parkour Goscie trenuja na sali gimnastycznej skoki przez kozla wybijaja sie z roznych wyskoczni zeby opanowac dobry wyskok pozniej moga skakac na dworzu i robic dalsze i wyzsze skoki i nie potrzebuja wyskoczni. Le Parkour ma się tyle do jumpów co sok pomaranczowy do wodki. Czytaj uważnie: z adrenalina pomaga w jumpach... nie pomaga w cwiczeniu jumpa. Zrob ten test co Tobie dalem wyżej: Zrób sobie jeden skok z adrenalina a jeden bez adrenaliny i dolecisz blizej. Jezeli nawet jumpa z adrenalina robisz jako tako to jumpa bez adrenaliny juz nie zrobisz.... adrenalina daje Tobie speeda i o to chodzi w jumpach, a bez adrenaliny speeda takiego nie dostaniesz (na początku...). Mowie, zainstaluj sobie RTCW, dam ci nawet mapki i sam zobaczysz, ze adrenalina nie pomoze Ci w nauce jumpow... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |