![]() ![]() |
15:14, 12 04 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 12-04-2007 Nr użytkownika: 7719 |
Witam!
Czytałem trochę postów na forum, przeglądałem poradniki i artykuły, z których jasno wynika, że by uzyskać wysokie FPS'y należy popracować nad Config'iem. Zastosowałem się do przeczytanych rad i uwierzyłem, że ów wzrost FPS'ow to nie żadna ściema i bajka. Niestety, różnica w FPS'ach na podstaowym profilu z niezmienianymi opcjami, a tym gdzie otwiera się exec jest praktycznie niezauważalna! FPS'y i tu i tam skaczą z 25-70. Czy to może być wina mojego CFG, w którym zapewne coś źle zrobiłem? Tak on wygląda: KOD //ustawienia polaczenia-lacze szerokopasmowe// seta cl_maxpackets "60" seta cl_packetdup "1" seta snaps "40" seta cg_predictitems "0" seta rate "25000" //punkbuster seta cl_punkbuster "1" seta r_allowExtensions "1" //ustawienia poruszania sie , myszka, strzelanie seta pmove_fixed "1" seta cg_drawCrosshair "5" seta cg_crosshairSize "40" seta cg_crosshairColor "red" seta sensitivity "3.20" seta m_pitch "-0.016" seta cg_bobroll "0.002" seta cg_bobpitch "0.002" seta cg_bobup "0.005" seta cg_runpitch "0.002" seta cg_runroll "0.005" cg_noAmmoAutoSwitch // automat zmiania z thopsona na bron z amo seta cg_weaponcycledelay "150" //seta cg_autoReload "1" //określa czy broń będzie się przeładowywać automatycznie...1- tak; 0-nie. //ustawienia grafiki// seta fov "95" seta r_texturebits "8" seta r_depthbits "8" seta r_colorbits "8" seta r_lodbias "3" seta r_ext_compressed_textures "1" // daje to jakieś +10FPS seta r_picmip "3" // jakość textur 0-najlepsza 1.. 2.. 3 - najgorsza seta r_subdivisions "999" // im niższa wartość tym objekty o złożonej budowie są dokładniej oblewane teksturami seta r_detailtextures "0" set r_mode "4" // 800x600 seta r_fullscreen "1" seta r_textureMode "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST" seta r_gamma "2" seta r_lodcurveerror "250" seta r_displayrefresh "85" seta cg_drawgun "1" seta r_fastsky "1" seta r_dynamiclight "0" seta r_shadows "0" seta r_flares "0" seta r_drawsun "0" seta cg_atmosphericEffects "0" seta cg_wolfparticles "0" // eksplozje seta r_stencilbits 0 seta cg_showblood "0" seta cg_bloodFlash "0" seta cg_ "1" seta cg_marktime "0" // kule seta cg_brassTime "0" // łuski seta r_picmip "1" seta cg_drawCrosshairhealth "1" seta cg_bloodtime "2500" Seta cg_crosshairHealth "0" seta cg_HudAlpha "1" seta cg_crosshairPulse "1" //ustawienia dzwieku// seta b_hitsounds "1" seta b_chatsounds "1" seta s_volume "0.8" seta s_musicvolume "0.8" //ustawienia systemu-ram zarezerwowany dla ET// seta com_hunkMegs "256" seta com_soundMegs "32" seta com_zoneMegs "64" //inne ustawienia// seta cl_allowDownload "1" seta cg_crosshairPulse "0" //nasz celownik nie rozciąga się, bardzo ułatwia heady seta com_maxfps "75" seta cg_drawfps "1" Mój sprzęt to starocie ( 855 Mhz , 500 MB ramu, GeForce FX 5200) Dodatkowym problemem jest to, że z exec'a chyba nie ładują się wszystkie komendy. Gdy wchodze w opcje gry w niektórych ustawieniach graficznych mam medium badz high, a exec chciałem zrobić taki by wszytsko było na najniższym poziomie. Jak już zerkniecie na mój CFG, to napiszcie co ewentualnie należy w nim poprawić i zmienić. POZDRO! ;] |
|
|
|
15:51, 12 04 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 324 Dołączył: 1-02-2007 Skąd: Golub-Dobrzyn Nr użytkownika: 7344 |
CYTAT Dodatkowym problemem jest to, że z exec'a chyba nie ładują się wszystkie komendy. Gdy wchodze w opcje gry w niektórych ustawieniach graficznych mam medium badz high, a exec chciałem zrobić taki by wszytsko było na najniższym poziomie. Skoro mówisz, że zamiast low cfg ładuje się high to napewno masz coś nie tak z Twoim cfg. Po pierwsze sprawdź czy w AUTOEXEC.cfg masz ustawione komendy exec poprawnie, czyli: exec NAZWAGLOWNEGOCFG.cfg Jeżeli nie masz autoexec tego ustawionego to zapewne Tobie laduje et config. Czasami również zalezy na jakim modzie grasz, bo np. skoro trzymasz Twoje CFG w etpro a grasz na jaymodzie to cfg bedzie inne. |
|
|
|
16:24, 12 04 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 308 Dołączył: 10-04-2004 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 1690 |
Ciesz sie ze na tym sprzecie ci w ogole chodzi :) jak wiadomo silnik graficzny q3 potrzebuje dobry porcesor- z twoim za duzo nie zrobisz nawet dzieki cfg
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |