IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problemy z CD-Key np GuidAuth Server, Invalid CD-Key lub CD-Key in use
Go��_Guest
post 20:49, 4 08 2003
Post #1

Goście

Hejka,
Mam taki maly problemik smile.gif Jak sie łacze z serwerem za kazdym razem to wyskakuje komunikat "CDkey in use different IP adress". W ten sposob nie moge zagrac w te cudowną gre, heeeeeeeeelp me!!!!!
Moja konfiguracja to Athlon XP 1700+ 256RAM DDR GeForce 2 Mx400 stałka w sieci osiedlowej.
Z gory dziekuje za pomoc
Go to the top of the page

+Quote Post
n00b
post 1:17, 5 08 2003
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 36

GUest odpal wolfa, wylacz punkbustera -- > masz gow opcjach. Nastepnie zamknij wolfa, uruchom go ponownie i zalacz spowrotem punkbustera smile.gif IMHO powinno dzialac smile.gif

+Quote Post
Go��_Gość_kutkus
post 14:51, 18 08 2003
Post #3

Goście

heh.
Czy moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi. Czasami jak sie lacze to wyskakuje mi informacja ze cdkey vaild i cos tam jeszcze. z tego co wiem nie ma jako takiego cd keya. o co biega
no i jeszzce jedno. mam dsl ping na ogol 35 ale czesto tak mam no dzisiaj niewazne do jakiego serva sie polacze w momecie jak limbo sie zaladuje wybiore sobie klase i daje ok wywala mnie i unknow reson czy cos takiego.jaka moze byc przyczyna.

+Quote Post
Go��_/17/Aluu
post 22:40, 18 08 2003
Post #4

Goście

bla bla bla progamistyczny belkot na temat ET i pochodzeni od RTCW jak ktos sie chce zaglebiac smile.gif, to powiem o co dokladnie chodzi.

Jezeli cos takiego ci wyskakuje mozesz :

1) poczekac, po pewnym czasie samo minie
2) mozesz zmienic serwer, czasami pomaga, choc mialem sytuacje gdzie nie moglem na zaden serwer wejsc, wszedzie to samo, invalid cdkey
3) mozesz wyjsc z ET i wejsc do katalogu etmain w twoim katalogu z gra
i skasowac plik "etkey", przy nastepnej probie powinno juz nie byc problemu z kluczem
Jak jednak nie pomoglo operacje powtorzyc. smile.gif

+Quote Post
n00b
post 15:01, 19 08 2003
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 36

gosc chyba chodzi o to tez mialem z tym problem smile.gif
http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...act=ST&f=1&t=55

+Quote Post
chinczyk2
post 11:03, 13 11 2003
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 170

jak wchodze na niektore serwery to sie drze: valid cdkey not reaching GuidAuth Server, co sie dzieje? nigdy nie mialem czegos takiego.

blink.gif sorki widze, ze juz bylo, ale jakby ktos mial nowe pomysly to prosze bardzo

+Quote Post
ArmaGedoN
post 21:31, 14 11 2003
Post #7

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 265

Były już podobne tematy wystarczy się dopisać dry.gif

Jeżeli występuje taki problem, są dwa sposoby na naprawienie go:
- Tak jak mówi Gooral dawać "Reconnect", tylko trzeba uważać żeby nie zaspać tongue.gif lecz ostatnio mi to nie pomaga sad.gif
- Wejść do głównego folderu gry, powinien on mieć nazwę "Wolfenstein - Enemy Territory", w tym folderze znajduje się kolejny o nazwie "etmain", wchodzicie do niego i usuwacie plik o nazwie "etkey" wink.gif Przy wejściu do gry, dostaniecie nowego CD-Key-a, i macie spokój na parę dni (może nawet tygodni) tongue.gif

Pozdrawiam ph34r.gif

+Quote Post
Pietruh_tm
post 12:09, 5 12 2003
Post #8

Schutze

Nr użytkownika: 855

Z góry sorki jesli kogos wkurza ze poruszam temat Cdkeya ale wypróbowałem juz wszystkie porady i "sztuczki" jakie były podane na forum odnośnie błędów z Cdkeyem (nawet te co brzmiały jak zabobony) w kazdym razie nic mi niepomaga. Pisze mi w konsoli "Punkbuster Client : Cdkey registration request sent to Guid Auth Master at <adres serwera do którego sie łącze>", w menu mam napisane Awaiting connection ... i liczy sobie dopóki nie wcisne ESC albo go nie wyłącze. Mam zainstalowanego patcha 1.02 i zrobiony Upgrade PunkBustera jesli ktos byłby tak miły i mi pomógł to z góry dzieki. A jezeli przeoczyłem ze jest na forum juz identyczny problem to sorry ale przeglądałem całe forum(w koncu kazdemu sie moze zdazyc) ; smile.gif

+Quote Post
Swiety
post 14:52, 5 12 2003
Post #9

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Nie ma Cd-keya ? JEST !!!
Mechanizm cd-keya i autoryzacji jest ten sam co we wcześniejszych grach na engine Q3.

Tylko że w Q3, w RTCW, w SOF2 aby mieć cd-key trzeba kupić oryginał, albo od kogoś "pożyczyć lub załatwić".
A w ET cd-keya każdy se może sam wygenerować (ET jest darmowe)

W ET cd-key jest zapisany (a raczej zaszyfrowany) w pliku ETkey w katalogu Etmain
Aby wygenerować sobie nowy cd-key wystarczy skasować ten plik i wejść na jakiś serwer lub skasować ten plik i po uruchomieniu ET wpisać w konsoli /pb_cdkey_reg.

Oprócz cd-keya jest też autoryzacja. Jak łączyś się z serwerem to najpierw twój cd-key zostaje sprawdzony przez serwery autoryzacji - to właśnie jest ten Guid Auth Master (serwerów autoryzacji jest kilka, zarządzane są przez ID i Evenbalance (PB) ).
Jeśli masz problemy z połączeniem się z serwerami autoryzacji to możesz mieć problemy z wbiciem się na zwykły serwer ET.
Najlepiej sprawdzić pingiem czy masz połączenie z serwerem autoryzacji:
ping -t <adres ip guid auth master>.
Jeśli są problemy to interweniuj u swojego providera.

+Quote Post
Wisnia
post 16:05, 27 12 2003
Post #10

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 976

Nie ma na to innych sposobów. Zazwyczaj wystarczy 1 czy 2 reconnecty i po sprawie. A jak nie idzie to zmien cd-keya.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi