IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> NEO 1MB POMOCY !!!!, mam bardzo złozony problem!!!
siupek
post 23:07, 14 08 2007
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8604

chłopaki pomózcie!! mam neo 1mb na ADSL-u, i wlaczam ET lista servów jest, wwybieram serwer, podłaczam sie, dość długo sie ładuje gra i server disconected.....bla bla bla.
czasem jak wejdzie to na moment sie podłączy, i za chwile mnie wywala!! i co lepsze, mam to takim wywaleniu brak neta!! modem jest podłączony, neo podłączona a neta nie mam!! musze podłączyć jeszcze raz modem i dopiero bedzie net!!
i nie jest to sprawa punkbastera ani firewall bo wielokrotnie wchodzilem na stronke i sciagnalem aktualizator PB i tez nie pomogło!!

ratunkuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
Macgyver
post 23:17, 14 08 2007
Post #2

Schutze

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 8153

kolejny spamer, już taki post napisałeś confused.gif Napisz dokładnie jaki komunikat wyskakuje, bez jakiegoś "bla bla bla".

+Quote Post
siupek
post 20:22, 15 08 2007
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

no server disconected for unknown reason!
jeszcze do tego moge dolozyc ze w trakcie sciagania plikow nagle downlad sie zatrzymuje wciskam escape, wracam do menu glównego i neta nie mam!! w ten sam sposob sie rozłacza. a neostrada i modem wyświetla ze jest podłączona!!

grałem a warcrafta i inne gierki internetowe i nie mialem problemów na neo. wcześniej mialem radiówke i na niej wszysstko chodziło! więc myśle ze problem nie leży kompie tylko w neostradzie!! czytałem juz faq, wyłaczałem oszczędność energii e zasilaniu. nic nie pomaga!! rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

+Quote Post
Macgyver
post 21:32, 15 08 2007
Post #4

Schutze

a może masz zablokowane porty?

+Quote Post
siupek
post 22:02, 15 08 2007
Post #5

Oberschutze
Ikona Grupy

tego nie sprawdzałem, ale jak mi sie zalacza ściągania plików to mi sie załaczy ściąganie, łądnie leci 130kb i nagle przestaje ściągać, czas sie zwiększa i magiczne rozłaczenie!! sleep.gif

+Quote Post
Macgyver
post 23:59, 15 08 2007
Post #6

Schutze

nie wiem, ale wydaje mi sie że to coś z portami. Sprawdź czy masz jakieś zablokowane, odblokuj i zobacz jak będzie. Sprawdź jeszcze czy nie masz ustawionej zbyt wysokiej ochrony w firewallu która może blokować dostęp. Napisz też jakiego masz antywirusa.

+Quote Post
siupek
post 9:41, 16 08 2007
Post #7

Oberschutze
Ikona Grupy

antywirusa to kaspersky internet security. ale to nie wina antyvira bo na starym necie chodziło et. próbowałem juz wyłączać firewall i to samo.

+Quote Post
jarpen
post 23:37, 16 08 2007
Post #8

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

ppm na ikonę kacperskiego w pasku systemowym, wstrzymaj ochronę i wybierasz nigdy, mi pomogło, po grze wznawiam ochronę

+Quote Post
Swiety
post 21:37, 18 08 2007
Post #9

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Jeśli chodzi o problem z portami. Gdyby były poblokowane porty wykorzystywane przez same ET to wogóle nie możnaby zagrać nawet sekundy.
Natomiast w tym przypadku gramy jakiś czas po czym rozłączenie - jesli już mówimy o poblokowanych portach to może oznaczać PB. PB nie wykorzystuje sieci cały czas tylko łączy się co jakiś określony czas i w tym przypadku mamy disconnect co jakiś czas.

Najlepiej poprostu całkowicie wyłączyć wszelkie firewalle i sprawdzić czy wszystko chodzi OK.

Jednak podejrzewam że to nie wina portów, nie wina PB.
Kolega napisał bardzo ważną wskazówkę - również przy transferze plików dzieje się to samo - full transfer i po jakimś czasie stoi. O ile to nie jest problem firewalla/antyvirusa (wyłączyć w cholere i sprawdzić czy all OK) to oznacza jedno:

PROBLEM Z TPSA. Trzeba interweniować u TPSA i reklamować jakość internetu. Pewnie znając życie odeślą z kwitkiem - no bo przecież strony otwierają się ale trzeba twardo domagać się swoich praw do dobrego neta.

+Quote Post
siupek
post 11:19, 25 08 2007
Post #10

Oberschutze
Ikona Grupy

dzwoniłem do tpsa i nawet szkoda było telefonu. bo stwierdzili ze wszystko jest w porządku. i to samo dzieje sie np. na Q3. natomiast grałem w warcrafta i wszystko było w porzadku!! już nie mam nerwów.... wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif
a firewalla już wyłączałem i nic nie daje.

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 12:08, 25 08 2007
Post #11

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7078

Do Telekomuny nie ma co dzwonić, bo zawsze twierdzą, że wszystko jest w porządku, a nawet jeśli nie, to wina twojego komputera.

+Quote Post
falubaz
post 1:08, 27 08 2007
Post #12

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

Moze jak slysza glos dzieciaka to twierdza ze jest ok, ale ja mam inne doswiadczenia... A neo mam od ok5-6 lat.

Tyle w miare offtopu.

A podobny problem mialem z innym dostawca internetu, ale okazalo sie ze sa poblokowane porty na routerze/switchu czy jak to gowno nazwac.
Wpisz w okienku adres 192.168.1.1 haslo i login to admin i tam poszmeraj czy nikt niczego nie poblokowal, albo zrestartuj ustawienia.

+Quote Post
siupek
post 10:42, 27 08 2007
Post #13

Oberschutze
Ikona Grupy

w ogóle z tym adresem sie nie moge połączyć. ale z tego co wyczytałem to na zxdslu to nie mozna sie podłączyć z nim....????

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 10:45, 27 08 2007
Post #14

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7078

To już wiemy, czemu nie chcieli z tobą gadać.

A teraz na temat:
Neo jest tak skonstruowane, że niektórym chodzi perfect, a innym zamula. Jest to zależne od wielu czynników.
Możesz spróbować ją przeinstalować.
PS: masz neo liveboxa, czy modem?

+Quote Post
siupek
post 10:51, 27 08 2007
Post #15

Oberschutze
Ikona Grupy

modem zxdsl..najnowszy jakiś wynalazek tpsy.....a propo to juz próbowałem przeinstalowywać winde, noeostrade, zdejmowałem firewalla i już qr.....de ręce opadają!!!! =\\\\ nie sprawa cfg gry bo już próbowałem kilku. i już usunąłem problem ładowania map.
pozostaje jedynie problem 'zrywania' sie neta w trakcie gry i w trakcie downloadu też sie zrywa.
pozatym wszystko chodzi - download na emulu chodzi wyśmienicie, torrenty też chodzą, i żadnych problemów.
nóż i sie pochlastać!! =||

+Quote Post
siupek
post 19:25, 27 08 2007
Post #16

Oberschutze
Ikona Grupy

Dzisiaj dzwonilem do tpsy i jakoś sie zbytnio nie głowili nad odpowiedzią. odeslali z kwitkiem bo "u nich jest wszystko w porządku!! "
wq...wiłem sie.... verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

+Quote Post
hover
post 12:08, 9 09 2007
Post #17

Schutze

Nr użytkownika: 8759

CYTAT(siupek @ 19:25, 27 08 2007) *
Dzisiaj dzwonilem do tpsy i jakoś sie zbytnio nie głowili nad odpowiedzią. odeslali z kwitkiem bo "u nich jest wszystko w porządku!! "
wq...wiłem sie.... verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

Idź do Tepsy w swoim mieście i zgłoś reklamacje i kluć sie, w najgorszym wypadku rozwiąż umowe z winy braku pomocy ze strony Tepsy. Zmień usługodawce np.Netie ponoc dobra jest chociaz ja jestem w Tepsie i wqur... mnie zrywanie polaczen co jakis czas przez Liveboxa, ale to mam z 4 razy w tygodniu.

Powodzenia

+Quote Post
Swiety
post 20:12, 10 09 2007
Post #18

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

CYTAT(siupek @ 8:51, 27 08 2007) *
modem zxdsl..najnowszy jakiś wynalazek tpsy

Modemy tpsa zawsze można było potłuc o kant dupy ale ten najnowszy wynalazek to już przechodzi wszystko.

+Quote Post
NoToYo/nty
post 8:05, 13 09 2007
Post #19

Schutze

Nr użytkownika: 8797

CYTAT(siupek @ 9:41, 16 08 2007) *
antywirusa to kaspersky internet security. ale to nie wina antyvira bo na starym necie chodziło et. próbowałem juz wyłączać firewall i to samo.

POWIEM SZCZERZE usun kasperskiego i zainstaluj se avasta albo cos wtym stylu, mialem go kiedys i przeczytyalem tu albo gdzies indziej temat o kaperskim dobra nie blokowal mi portow ale gdy weszlem na serwer jakis to odrazu mialem :cenzura: duzy ping !! gdy usunolem kapierskiego, to polecili mi zrobic formata kompa i pomoglo mam neo 256 kb/s i pingi mam ladniejsze nisz moj kolega ktory ma 1mb/s :) czyli ja mam pingi 16-39 i niekiedy 40 max to dlamnie kolega ma pingi 56 yes.gif -150

powiem jeszcze mam neo 256 speedtouch 330 a kolega ma 1024kb/s sagem cos tam

powiem jeszcze siupek, moze masz limit transferu ?

+Quote Post
Macgyver
post 16:26, 13 09 2007
Post #20

Schutze

CYTAT(NoToYo/nty @ 8:05, 13 09 2007) *
POWIEM SZCZERZE usun kasperskiego i zainstaluj se avasta albo cos wtym stylu, mialem go kiedys i przeczytyalem tu albo gdzies indziej temat o kaperskim dobra nie blokowal mi portow ale gdy weszlem na serwer jakis to odrazu mialem :cenzura: duzy ping !! gdy usunolem kapierskiego, to polecili mi zrobic formata kompa i pomoglo mam neo 256 kb/s i pingi mam ladniejsze nisz moj kolega ktory ma 1mb/s :) czyli ja mam pingi 16-39 i niekiedy 40 max to dlamnie kolega ma pingi 56 yes.gif -150

powiem jeszcze mam neo 256 speedtouch 330 a kolega ma 1024kb/s sagem cos tam
powiem jeszcze siupek, moze masz limit transferu ?

nie instaluj avasta bo będziesz miał same lagi. Polecam ci AVG.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi