![]() ![]() |
8:30, 28 08 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 73 Dołączył: 27-09-2006 Skąd: 49°00' a 54°50' N 14°07' a 24°08' E Nr użytkownika: 7074 |
Podalem wyzej linka do spraw technicznych forum:
CYTAT Osoby którym cofnięto licznik postów m/n za nagminny spam lub chęć nabijania postów lub np za idiotyczne wypowiedzi lub których posty są dość często kasowane. Cofnięcie licznika postów nie ma nic wspólnego z kasowaniem postów takiej osoby. CYTAT Jakakolwiek próba dyskusji na ten temat z adminstratorami jest bezcelowa i może spowodwać jeszcze większe przekręcenie licznika biggrin.gif. A próba dyskusji na ten temat na boardzie np w tym topicu będzie oznaczać ban. Chyba że zauważmy wyraźną poprawę (np ostatnio Runos) to wtedy przywrócimy liczbę postów. Poza tym to jest niezywkle żałośne gdy ktoś płacze że mu obcięto liczbe postów (jak np Dajmos) Wypowiedz Swietego z 2004r |
|
|
|
13:33, 28 08 2007
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
|
|
|
|
15:47, 28 08 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 584 Dołączył: 17-11-2004 Skąd: położenie horyzontalne Nr użytkownika: 3234 |
"jestes bez winy? podnies kamien, zadaj rane"
|
|
|
|
15:55, 28 08 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 68 Dołączył: 8-05-2004 Skąd: Pabianice Nr użytkownika: 1870 |
kaurz i Estaloth sa Ziomki i im tego niewolno robic !.. a Ty Macgyver jakie Twe imie jest ? Przedstaw sie nam to mzoe podejdziemy do Ciebie z Szacunkiem ! hmmm albo nie czekaj chyba juz to imie gdzies padlo nawet wielo krotnie lowend,plebs,warzywko...
|
|
|
|
16:24, 28 08 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 308 Dołączył: 10-04-2004 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 1690 |
Jak dla mnie znowu powinni cofnąć Ci licznik bo w tym temacie robisz to samo co poprzednio robileś w każdym innym: nie wnosisz nic nowego, odpowiadasz w głupi sposób a przy okazji obrażasz innych forumowiczów, odpowiadasz na posty równoważnikami zdania albo zdaniami pojedynczymi z których nic nie wynika. Nic do Ciebie nie mam, ale proszę, przemyśl 10 razy to co chcesz nam przekazać i ujmij to wszystko w 1 poscie.
|
|
|
|
17:24, 28 08 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 509 Dołączył: 29-09-2006 Skąd: Danzig-Osowa Nr użytkownika: 7078 |
Ja bym radził usunąć ten temat, nie dlatego że coś mam do któregokolwiek uczestnika kłótni, ale dlatego, ze jest ona głupia i niesmaczna. Szkoda pamięci serwera na nią.
Macgyver! Jeśli naprawdę chcesz to sprawę wyjaśnić, to napisz to Swientego, niech on ci wyjaśni, o ile jest coś do wyjaśniania. Tutaj niczego się nie dowiesz, a widzisz co się dzieje! |
|
|
|
18:49, 28 08 2007
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 35 Dołączył: 14-08-2007 Nr użytkownika: 8598 |
wez juz nie placz z tym licznikiem
|
|
|
|
20:23, 28 08 2007
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 35 Dołączył: 14-08-2007 Nr użytkownika: 8598 |
po pierwsze latwo by bylo mi mowic jak by ktos mi cofnal licznik a nie usunal posty
po drugie cofneli ci licznik, a usuneli posty chyba |
|
|
|
0:31, 29 08 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
Wywolywanie malego flejmu w celu rozruszania forum, a machanie posta w kazdym temacie nawet jesli nie masz nic do powiedzenia/nie umiesz komus pomoc to drugie.
Zreszta to Swiety cofnal ci licznik, a nie ja, wiec mowiac krotko: od(słowo na p) sie. Gdyby Swiety uznal ze to ja (słowo na p)e glupoty i cofnalby mi licznik, to nawet zeby mi sie to nie podobalo to w duchu przyznalbym mu racje bo to czlowiek z duzo wiekszym doswiadczeniem - zyciowym, gamingowym jak i forumowym. Zapewne zaraz posadzisz mnie o lizodupstwo, ale ja dobrze pamietam ile Swiety napisal poradnikow i postow, ktore mi pomogly w bardzo wielu rzeczach pare lat temu. Ja mam szacunek do niego, bo wiem ze na pewno wie co robi, nawet jesli by mi sie to nie podobalo. Trzeba umiec przynac ze ktos jest madrzejszy i ma racje. Zreszta na chlopski rozum, ciebie boli cofniecie licznika, mnie by to (słowo na p)ilo. Widzisz roznica miedzy nami jest taka, ze ja nie pisze postow dla licznika, tylko dla checi pomocy innym i dyskusji, a ciebie to strasznie boli - wiec widac kto jest na tym forum dla cyferek, a kto dla czegos wiecej. Wracajac do tego ze krece flejmy, widzisz, sa 2 typy ludzi, ci ktorzy podchodza do tego z dystansem i ci ktorym cisnienie skacze z byle powodu. Zauwaz ze gdyby nie bylo ludzi takich jak ty to nie byloby zadnych flejmow, bo nikt nie odpisywalby na moje zaczepne posty, ktorych zreszta nie pisze po to zeby kogos obrazic or some shit. Gdybys siedzial na tym forum dluzej, to wiedzialbys ze to forum czasy swietnosci ma za soba, a w takich wypadkach flejmy sa nie tylko zabronione, ale wrecz mile widziane. Moze teraz nie ma takiego konkretnego zastoju, ale ja pamietam jak bylo tak, ze calymi dniami nie bylo nowych postow. W gruncie rzeczy cofniecie ci licznika postow to bylo dobre posuniecie, bo teraz jestes zly, napisales temat ktory ma szanse na duza ilosc postow. Chociaz flejm z tego raczej marny, jesli w ogole mozna to nazwac flejmem, to i tak takie tematy imo tez sa potrzebne. |
|
|
|
1:02, 29 08 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
Jesli chodzi o mnie to taka specyfika dyskusji ze mna, szczegolnie jesli kogos nie lubie. Na dodatek takie zachowania nie przechodza bez echa wiec to wszystko jakos sie kreci.
|
|
|
|
1:28, 29 08 2007
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Czasy świetności tego forum mięły nie dlatego że kilka osób najeżdzają na Macgyvera. Chociaż najwięcej osób jednocześnie na forum było niedawno (lipiec) to czasy świetności forum mineły już z 2-3 lata temu.
Początkowo top klany ET wywodziły się z RTCW a tamta scena była przyzwyczajona do dyskusji szczególnie do dyskusji na forum, dodatkowo była mała i kameralna i wszyscy się znali. Jak ci starzy gracze wykruszyli się to już nie miał kto pisać z sensem. Na scenie ET wielu ludzi ma wszystko w dupie w tym i dyskusje, zajmują się samym graniem a jeśli już to komentują coś pod newsami na et.owned.pl Początkowo na tym forum wielu wartościowych ludzi i graczy mocno udzielało się. Jednak masowy zalew noobów zaczął powodować że u wielu osób forum zaczęło być pośmiewiskiem. Dokotr kogoś słusznie nazwał warzywem noobowy wówczas KiD go chyba zabanował, później ja skasowałem topik z flejmem top graczy i od tego czasu zaczął się odwrót ludzi od forum. Forum zaczęło być napędzane przez noobów - wielu z nich później po latach stało się nawet bardzo pro :D Forum upadło z dwóch przyczyn - Upadek samego serwisu et.pl - Masowy zalew noobów na forum. Później był podział forum na różne kategorie ale to już nie mogło odwrócić tego co się stało wcześniej. A przede wszystkim upadek forum wiązał się z upadkiem et.pl. Kiedy et.pl nie działało miało przerwy to mało kto pisał na forum, kiedy działało sprawnie forum odżywało. Napewno rozruszanie forum mogłoby się wiązać z przeniesieniem komentarzy pod newsami na forum tak jak to jest na wielu portalach ale do tej pory tego nie wykonano. W początkach forum masowo kasowano wszelkie dublujące się, bezsensowne posty, różne brednie wygłaszane przez noobów na temat gry, cofano spamerom liczniki postów, wprowadzono grupę previev by moderator - post kolesia ukazywał się dopiero kiedy zatwierdził go moderator. Ktoś pewnie powie że przez restrykcyjną politykę (cenzurę ???) ludzie odwrócili się od forum. Może to i prawda. Ale restrykcyjna polityka dotyczyła wyłącznie tematów technicznych i noobowych. Ja uważam że na forum jest porządek zwłaszcza w kwestii tematów technicznych i dla początkujących. Wsytarczy popatrzeć na inne fora. Tutaj mamy porządek - nawet nie trzeba korzystać z wyszukiwarki (co nadal wielu nie potrafi). A poza tym forum nie pomogą rozruszać kolejne tematy typu jaka mapa czy broń najlepsza czy inne noobowe topiki. Forum mogą rozruszać topiki o scenie o cupach itd. Wtedy osiągniemy właściwy poziom forum. Tyle że w obecnej sytuacji jest to raczej nie możliwe. Z drugiej strony nie sadzę aby lepsze było jeszcze bardziej unoobawianie forum poprzez noobowe topiki. Na forum jak to na forum czasami pojawia się noob. W miesiąc ma 300 postów i punktem honoru dla niego jest odpowiedzieć na każdy topik. Nikt go nie zna ale robi z siebie guru od ET. Pal biedy jak napisze kilka głupich postó i się uspokoi ale jak pisze 300 to trzeba reagować. Był taki z rok temu, zaczął bluzgać bo najeżdzaliśmy na niego na temat jego warzywnych taktych do ET chociaż wcześniej normalne argumenty nie trafiały do niego. Dostał bana z tego co wiem to udziela się na innym foum pewnie ze szkodą dla tego forum :D Kiedyś byłem bardziej restrykcyjny teraz uważam że a nuż może rozrusza forum, ale najczęsciej robi tylko burdel I jeszcze jedno - największy zastój dotyczy podstawowej kategori czyli ogólne - a tutaj zawsze było mało restrykcji. |
|
|
|
1:34, 29 08 2007
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
McGyver swosją dziecinną reakcją na cofnięcie licznika postów tylko utwierdza mnie w przekonaniu że to jest słuszna decyzja.
Skoro ktoś płacze że cofają mu licznik postów to znaczy że pisze na forum w celu nabijania postów. Skoro nabija posty to znaaczy trzeba mu coś zrobić - najlepiej cofnąć licznik postów. Myśłałem że jest trochę bardzij dorosły ale z jego reakcji wynika że to dzieciak. Rozumiem komuś pokasowano posty nad pisaniem których pracował x czasu. Ale płacze że zmniejszyły mu sie cyferki przy nicku ? ROTFL. Na kilku tysiecy użytkowników cofano liczbę postów kilkunasto osobom z tego 2 (w tym McGyver) płakały że im cofnięto licznik. Jesli ktoś pisze 300 postów w miesiąc to chyba coś nie tak ? Były dwie kandydatury - McGyver i Spidivon coś tam. Spidi też dużo najebał w miesiąc, trochę jest pewnie noobem ale widać że posty stara się pisać jakoś ze składem. MCGyver - guru od ET, na wszelkie problemy ta sama recepta, flajmuje z innymi (sprowokowany ale opieprzany w sumie słusznie) to padło na niego EOT. PS Poza tym nie umie korzystać z forum bo tego typu topik powinien się znalesć nie w Hyde-park ale w problemy techniczne forum. |
|
|
|
16:30, 30 08 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 509 Dołączył: 29-09-2006 Skąd: Danzig-Osowa Nr użytkownika: 7078 |
CYTAT Były dwie kandydatury - McGyver i Spidivon coś tam. Spidi też dużo na!@#ał w miesiąc, trochę jest pewnie noobem ale widać że posty stara się pisać jakoś ze składem. Dzięki za to, że mi wybaczyliście moje parę głupich wpadek (np. temat "Dlaczego nie chcemy zaznaczać własnej płci w panelu kontrolnym. To było ŻAŁOSNE. Do dziś wzdrygam się, jak o tym pomyślę Faktycznie staram się pisać ze składem, jednak nawet jak robię coś dziwnego i źle i inni mi zwracają uwagę, to nie rzucam panienek z byle powodu i na ogół staram się być grzeczny. Nawet, jak flejmuję Umiem przyznać się do błędu Zwłaszcza, że jestem jak trafnie stwierdził Swienty " trochę n00bem" i raczej na forum nisko sytuowany. Jak powiedział Estaloth: "Trzeba znać swoje miejsce w w szeregu". Gdyby mi cofnięto licznik, to szczerze mówiąc bym stwierdził, że to lekko niesprawiedliwe z powodów co powyżej. Nawet bym napisał na PW o tym do Swientego, ale na pewno bym nie używał bluzgów. Nie miałbym pretensji, gdyby mi usunięto posty i tematy offtopowe, np. te co wymieniłem powyżej oraz flejmy. Obojętnie co by się stało, to na pewno bym nie robił z tego afery. Napisanie wielu postów w miesiąc nie jest wg. mnie przestępstwem, jeśli się faktycznie pisze na temat i rzeczowo. Tak samo odpisywanie na totalnie n00bowe tematy w stylu: jak grać w Wolfa bez prądu" jest wg. mnie konieczne. W końcu ktoś zadał pytanie, a to że jest tępy i nie umie pomyśleć czy użyć funkcji "szukaj" to inna sprawa. Wtedy należy odpisać i przy okazji wytknąć błędy. Może to do któregoś trafi i później będzie myślał. Z racji, że takich n00bowych tematów jest dużo, to i jest tyle samo odpisów. Odpisywanie w sposób "szablonowy", czyli "1.reinstaluj ET itd" jest jak dla mnie właściwie. Nawet, jak ktoś tak odpisuje na znaczna ilość postów. Po prostu, na powtarzające sie problemy (np. zły patch) jest powtarzające się rozwiązanie. Poza tym te "podstawowe rady" często pomagają nawet, przy z pozoru skomplikowanych problemach. Sam tego doświadczyłem gdy miałem problemy ze swoim Wolfem. Jednak mimo, ze są one oczywiste, to nie każdy n00b je zna i dlatego warto go poinformować, ze często problem z ET rozwiązuje reinstalka. Ufff....wyżaliłem się PS: ten post nie powstał w celu podlizania się Swientemu lub komuś innemu, nawet sobie. |
|
|
|
13:28, 1 09 2007
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 12 Dołączył: 29-07-2007 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 8461 |
dla mnie to w ogole nie ma sensu... nie rozumiem dlaczego zostal cofniety ten licznik postow .. bo ktos byl za bardzo aktywny?? komu to przeszkadzalo ze sobie nabil iles tam postow w iles tam czasu. na tym forum kompletnie NIC sie dzieje. ludzie powinni byc zachecani do zakladania nowych tematow, postow a nie karani za to :| a flejmy i tak zawsze beda i niech sobie beda, przynajmniej cos sie dzieje.. nie dlugo juz nikt sie nie bedzie tu odzywal jak tak dalej pojdzie. na innych forach o et sa tematy typu: "jakiej muzyki sluchasz?" itp. i tetnia zyciem. a tutaj zalozyciel takiego tematu zostal by wysmiany i pewnie cofnieto by mu licznik postow... takie jest moje zdanie.
|
|
|
|
23:52, 1 09 2007
|
|
|
3ba bylo nie dac sie sprowokowac.
|
|
|
|
0:42, 2 09 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 499 Dołączył: 15-11-2004 Skąd: 20x z dupy Nr użytkownika: 3186 |
Swiety specjalnie ci cofnal licznik abys nabil w tym topicu wiecej postow niz miales cofnietych.
|
|
|
|
14:47, 2 09 2007
|
|
|
No ja cie prowokowalem strasznie, a ty jak male dziecko lykales haczyk. Powiedz czemu ja, odkad jestem na tym forum nie dawalem sie prowokowac (chociaz mialem niecale 14 lat jak zaczynalem tu pisac)? Unbelievable, innit?
Nie widzisz tego ze kazdy sie z ciebie smieje? Nikogo nie obchodzi to ile masz postow na liczniku a Swietego tylko utwierdzasz w przekonaniu ze dobrze zrobil (o czym sam napisal). Probujesz opier.dalac ludzi ze spamuja w topicu, ktory notabene do niczego innego sie nie nadaje. Na dodatek machnales ten temat w Hyde Parku, gdzie mozna sobie (słowo na p)ic od rzeczy, jesli zrobi sie z tego konkretny flame to Swiety pewnie go przerzuci. Jesli chodzi o mnie to ja wszystko napisalem wczesniej: male zalazki flejmu to jedno, to ze odpisywales na warzywne topici czesto nie majac nic do powiedzenia to drugie. Sam jednak najbardziej sobie zaszkodziles szydzac z tego ze ktos ma sporo mniej postow bedac na tym forum sporo dluzej. To wlasnie ty, a nie nikt inny pokazales, ze chodzi ci tylko o te glupie cyferki i range przy nicku, a nie o to, do czego fora sa tworzone. Dla mnie nie znaczenia ile masz postow - 30, 300 czy 3000, bo i tak dla mnie bedziesz lowendem i malym krzykaczem. Nie oczekuj wiec, ze bede mial cie za c@#! wie kogo, tylko dlatego ze swego czasu na!@#ales wiecej postow w miesiac niz ja przez 3,5 roku, bo jak doskonale widac na twoim przykladzie, liczy sie jakosc a nie ilosc. Kompletnie nie rozumiem co chciales osiagnac piszac ten topic. Moze myslales ze ktos sie zlituje i ci przywroci posty? Na dodatek ze jeszcze da ci drugie tyle za tą niewybaczalną pomyłke? Soz, poki co kazdy sie smieje z ciebie, bo i tak zadne argumenty do ciebie nie trafiaja, wiec sam nie bardzo rozumiem po co sie wlasnie produkuje. |
|
|
|
16:32, 2 09 2007
|
|
|
100 postow w miech? a nie wiecej? Tbh jakos tylko tobie cisnienie skakalo jak ja cos pisalem. Co do tych osob ktore zadaja pytania, na ktore odpowiedz padla juz dziesiatki razy to tak pogrywam sobie z warzywami ostro. Jesli chodzi o moje posty to np, moge ci podac 100 przykladow moich postow, jakosciowo, objetosciowo pobierajacych twoje, na dodatek pisane na tematy na ktore ty nie masz pojecia.
Patrz z ostatniej chwili: http://board.enemyterritory.pl/index.php?s...amp;#entry65670. Twoje 3 nie wnoszace do tematu posty vs moj jeden. Kto nabija? Chcesz wiecej przykladow? Chcesz zobaczyc posty jakie smazylem jak ty jeszcze na swoje gowno mowiles papu? Generalnie to w tym temacie to ty jestes ofiara, a nie ja i to z ciebie szydza inni. Przeczytaj caly twoj z dupy temat i sam zobacz. Tak, moze w koncu zaczalbys czytac to co pisza inni, bo brak ci jakichkolwiek argumentow. Cale twoje gdakanie robi sie juz nudne: "ja bylem dobry, to tamci mnie prowokowali, pomagalem zagubionym owieczkom, a oni krecili flejmy". Poprzyj to sensownymi argumentami or some shit, bo narazie to bajki opowiadasz. Ja w przeciwienstwie do ciebie moge poprzec swoje wypowiedzi faktami, masa linkow do tematow gdzie na pytanie odpowiadales pytaniem, albo pisales glupoty bez sensu nie majac pojecia o niczym. |
|
|
|
22:38, 2 09 2007
|
|
|
|
|
|
|
0:05, 3 09 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 584 Dołączył: 17-11-2004 Skąd: położenie horyzontalne Nr użytkownika: 3234 |
:ddddddddddddddddddddddddd
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |