IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  « < 7 8 9  
Reply to this topicStart new topic
> Co ulepszyc? I za jaka cene??, co kupic zeby komputer lepiej chodzil...
Mucha Emila
post 15:11, 13 04 2007
Post #161

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7491

Ręce opadają :D

CYTAT
Glosniki mam bardzo stare, to co moge na nich wyczytac to JUSTer SP-720 ( ph34r.gif ). Dzwiek jest powiedzmy mocno sredni. W zwiazku z tym planuje niedlugo zainwestowac w ta czesc kompa i chcialem wiedziec jak duza role odgrywa karta dzwiekowa a jak duza glosniki. Czy wymiana samych glosnikow znacznie poprawi jakosc dzwieku? Jezeli tak to jakie glosniki polecacie, w przeciwnym wypadku jaki zestaw (karta+glosniki)?
Na koniec, czy jest duza roznica miedzy glosnikami 2.1 a 5.1?

Karta dźwiękowa niby ma znaczenie... ale przy dobrym sprzęcie nagłaśniającym... przy standardowych głośnikach trzeba być jakims wirtuozem żeby dostrzec różnicę... Ktos wcześniej pisał żeby kupić kartę graficzną Creativa... ale pytam się po co? wydasz kase która lepiej wpakować w RAM/CPU/GRAFE a nie bezsensownie w muzyczną karte... A co do głośników 2.1 i 5.1 chodzi o to że w głosnikach 2.1 masz dwa głośniki + wzmacniacz... (subwoofer czy jakoś tak), a w 5.1 masz 5 mniejszych głośniczków. Idea głośników 5.1 jest taka żeby rozłozyc np 1 głośnik przed sobą dwa za sobą i jeden z boku (przykładowo)... masz wtedy inny efekt niż przy głośnikach 2.1. Teraz już wiesz? :D
Go to the top of the page

+Quote Post
jarpen
post 17:03, 13 04 2007
Post #162

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

imo bardzo warto kupić dobre głośniki i kartę.
mam taką kartę /dość tania/ tylko box /130zł pod koniec 2006/, a tu jest oem http://allegro.pl/item183744063_sound_blas..._nowa_gwar.html
i takie głośniki
http://allegro.pl/item182948596_logitech_x..._fvat_wawa.html
swego czasu dałem za nie 350zł

sprzęt spisuje się znakomicie, atutem w rtcw i et jest niemal bezbłędna lokalizacja przeciwnika na słuch, poza tym fajnie jest posłuchać kazika XDDDDDDDDD
ale imo droższe zestawy, jeśli tylko gracie, oglądacie filmy dd5.1 i słuchacie mp3 nie są warte kupna

+Quote Post
Mucha Emila
post 21:05, 13 04 2007
Post #163

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7491

Wyobraź sobie że ja też potrafie zlokalizować przeciwnika na "słuch" a mam katre muzyczną za 40 zł... i słuchawki za 10zł a w porywach uzywam głośników 5.1 za 80 zł... kumpel fanatyk dźwięku ma o niebo lepszy sprzęt odemnie... a różnica jest znikoma... pozatym lokalizacja przeciwnika na słuch to chyba umiejętność którą po jakimś czasie można sobie wyrobić... nie potrzeba do tego "wspomagaczy" w postaci lepszych głośników czy też karty muzycznej... Choćbyście nie wiem jakie argumenty przedstawiali... to i tak mnie nie przekonacie pakwoanie kasy w karte muzyczną to strata kasy ;]

+Quote Post

9 Stron V  « < 7 8 9
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi