![]() ![]() |
15:11, 13 04 2007
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 28-02-2007 Skąd: KrakóW Nr użytkownika: 7491 |
Ręce opadają :D
CYTAT Glosniki mam bardzo stare, to co moge na nich wyczytac to JUSTer SP-720 ( ph34r.gif ). Dzwiek jest powiedzmy mocno sredni. W zwiazku z tym planuje niedlugo zainwestowac w ta czesc kompa i chcialem wiedziec jak duza role odgrywa karta dzwiekowa a jak duza glosniki. Czy wymiana samych glosnikow znacznie poprawi jakosc dzwieku? Jezeli tak to jakie glosniki polecacie, w przeciwnym wypadku jaki zestaw (karta+glosniki)? Na koniec, czy jest duza roznica miedzy glosnikami 2.1 a 5.1? Karta dźwiękowa niby ma znaczenie... ale przy dobrym sprzęcie nagłaśniającym... przy standardowych głośnikach trzeba być jakims wirtuozem żeby dostrzec różnicę... Ktos wcześniej pisał żeby kupić kartę graficzną Creativa... ale pytam się po co? wydasz kase która lepiej wpakować w RAM/CPU/GRAFE a nie bezsensownie w muzyczną karte... A co do głośników 2.1 i 5.1 chodzi o to że w głosnikach 2.1 masz dwa głośniki + wzmacniacz... (subwoofer czy jakoś tak), a w 5.1 masz 5 mniejszych głośniczków. Idea głośników 5.1 jest taka żeby rozłozyc np 1 głośnik przed sobą dwa za sobą i jeden z boku (przykładowo)... masz wtedy inny efekt niż przy głośnikach 2.1. Teraz już wiesz? :D |
|
|
|
17:03, 13 04 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 499 Dołączył: 15-11-2004 Skąd: 20x z dupy Nr użytkownika: 3186 |
imo bardzo warto kupić dobre głośniki i kartę.
mam taką kartę /dość tania/ tylko box /130zł pod koniec 2006/, a tu jest oem http://allegro.pl/item183744063_sound_blas..._nowa_gwar.html i takie głośniki http://allegro.pl/item182948596_logitech_x..._fvat_wawa.html swego czasu dałem za nie 350zł sprzęt spisuje się znakomicie, atutem w rtcw i et jest niemal bezbłędna lokalizacja przeciwnika na słuch, poza tym fajnie jest posłuchać kazika XDDDDDDDDD ale imo droższe zestawy, jeśli tylko gracie, oglądacie filmy dd5.1 i słuchacie mp3 nie są warte kupna |
|
|
|
21:05, 13 04 2007
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 28-02-2007 Skąd: KrakóW Nr użytkownika: 7491 |
Wyobraź sobie że ja też potrafie zlokalizować przeciwnika na "słuch" a mam katre muzyczną za 40 zł... i słuchawki za 10zł a w porywach uzywam głośników 5.1 za 80 zł... kumpel fanatyk dźwięku ma o niebo lepszy sprzęt odemnie... a różnica jest znikoma... pozatym lokalizacja przeciwnika na słuch to chyba umiejętność którą po jakimś czasie można sobie wyrobić... nie potrzeba do tego "wspomagaczy" w postaci lepszych głośników czy też karty muzycznej... Choćbyście nie wiem jakie argumenty przedstawiali... to i tak mnie nie przekonacie pakwoanie kasy w karte muzyczną to strata kasy ;]
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |