IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> wzrastające chamstwo w grze, łamanie zasad gry
pablo
post 16:15, 13 01 2008
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8502

Witam
od niedawna grywam rekreacyjnie w ET. Ostatnio coraz częściej spotykam się z niczym nieuzasadnionym chamstwem w grze. Inni użytkownicy grający po tej samej stronie stosując nieznane mi mechanizmy wykopują mnie potężnie w górę co oczywiście powoduje mój "zgon". Nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić. Oczywiście zawsze mogę zrezygnować z tej gry, ale czy tak powinno być? Być może prostym rozwiązaniem byłoby odpłacenie tym samym, ale po pierwsze nie jestem zwolennikiem tego typu metod, po drugie nie mam pojecia jak miałbym to zrobić.

pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 19:43, 13 01 2008
Post #2

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7078

No! W końcu jakiś ciekawy temat!
Jeśli chodzi o ten mechanizm, to nie jestem pewien o co chodzi. Może to zwykłe "popychanie kogoś" klawiszem "f"? Ale popycha przed siebie, a nie w górę, chyba że na twym serwie jest inaczej...
Używa się tego, gdy ktoś się guzdra, stoi w przejściu itd. Jednak chamstwem (i głupotą) jest robienie tego komuś, gdy ten jest zajęty jakąś czynnością wymagającą precyzji (strzelanie, leczenie), albo się skrada lub kryje.
Oczywiście, można to robić ze zwykłej złośliwości, by właśnie ktoś zginął. Jednak osoby tak czyniące są sporadyczne, chyba że trafiłeś na jakiś evil server (wnioskuję to z twego >Inni użytkownicy<).
Mówisz, że grasz w Wolfa. na początku zawsze sie nie wie wszystkiego i człowieka dziwią niektóre zachowania (np. ja długo myślałem, czemu na FuelDumpie sie nie buduje do końca East Depot Defence). Spytaj się tych gości, czemu to robią. Może oni właśnie postępują prawidłowo?
Jeśli jednak to nic innego, jak chamstwo, to chyba pozostaje ci tylko zmienić serwer na jakiś bardziej kulturalny. A mówię ci: szkoda tracić dobrej zabawy z Wolfa z powodu paru kretynów. Mój kumpel kiedyś popełnił niewybaczalny błąd, bo na międzynarodowym serwie wszedł z nickiem "...PL". Akurat był tam inny rodak, który korzystając z tego, że admini są Niemcami inie znają polskiego postanowił sobie trochę pobluzgać na mego kumpla. Następnego dnia kumpel zmienił nicka na jakiegoś totalnie inny, a ten debil się go spytał skąd pochodzi. Kumpel stwierdził, ze ze Szwecji i tamten się już zawsze do niego odnosił z szacunkiem. biggrin.gif

Chamstwo niestety zawsze istniało w ET i będzie istnieć. Dlaczego? O tym było już od groma tematów na tym forum.

+Quote Post
pablo
post 21:04, 13 01 2008
Post #3

Schutze

Właśnie problem w tym, że nikomu nie przeszkadzam. A kilku pacjentów "wykopuje" mnie na taką odległość, że lądowanie kończy się śmiercią, nie jest to chyba zwykłe popychanie. Jakiekolwiek próby nawiązania kontaktu spełzały na niczym. Chętnie odpłacił bym im tym samym, ale nie potrafię.
Zapewne masz rację, trzeba ten serwer omijać.
Dzięki.

+Quote Post
falubaz
post 21:47, 13 01 2008
Post #4

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

CYTAT(SPIDIvonMARDER @ 18:43, 13 01 2008) *
No! W końcu jakiś ciekawy temat!

...

Wrecz mega ciekawy.

CYTAT(SPIDIvonMARDER @ 18:43, 13 01 2008) *
...
Następnego dnia kumpel zmienił nicka na jakiegoś totalnie inny, a ten debil się go spytał skąd pochodzi. Kumpel stwierdził, ze ze Szwecji i tamten się już zawsze do niego odnosił z szacunkiem. biggrin.gif
...

Kolega zdradzil narut polzki.

Rozwiazanie? Zmienic serwer. eot.

+Quote Post
mlyn3k.
post 12:28, 14 01 2008
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 8817

nie wiem o co wam chodzi- polacy nie sa chamska narodowoscia. na euro serwerach znani jestesmy z tego i nie mamy sobie rownych. w grach gdzie ping nie jest juz tak wazny, na ogol uwazaja nas lepszych nawet od.. brazylijczykow czy meksykanow lub za rownych im- w najgorszym razie.

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 12:45, 14 01 2008
Post #6

Major
Ikona Grupy

Nikt nie powiedział, że to akurat Polacy są bardziej chamscy od innych. Jednak anonimowość i bariera językowa na międzynarodowych serwach zwiększa kulturę (bariera nie jest problemem dla znających engilski, lecz o wiele łatwiej kogoś zbluzgać we ojczystym języku, niż silić sie na "!#!@.... coś tam". Zwłaszcza, że istnieje ryzyko, ze tamta osoba nie zrozumie. teehee.gif
Ale fakt jest taki, że uchodzimy za lepszych w grze.

+Quote Post
kaurz
post 17:37, 14 01 2008
Post #7

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3234

grasz na serwerze bez friendly fire, ziomy rzucaja Ci granaty pod nogi. wielka mi rozkmina.

+Quote Post
pablo
post 10:10, 15 01 2008
Post #8

Schutze

Na szczęście nie miałem jeszcze wątpliwej przyjemności bycia obluzganym przez rodaka. To, poza pewnym niesmakiem, nie wpływa na grę. Natomiast irytuje mnie jak po zajęciu pozycji i "oczekiwaniu" na npla znienacka z boku dostaję kopa i wylatuję wysoko w powietrze. Jak się taki przyczepi to całą grę mam z głowy.

+Quote Post
jarpen
post 22:58, 15 01 2008
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

to graj w rtcw, bo ja ostatnio narzekam na same puste serwery

+Quote Post
pablo
post 11:55, 16 01 2008
Post #10

Schutze

CYTAT(jarpen @ 23:58, 15 01 2008) *
to graj w rtcw, bo ja ostatnio narzekam na same puste serwery

Co to jest rtcw?

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 12:55, 16 01 2008
Post #11

Major
Ikona Grupy

Return To Castle Wolfenstein: najlepsza gar single i multi.
Zanim wyszło ET, to wyszło RTCW. ET to pewna przeróbka trybu Multi z RTCW.
W sieci masz mnóstwo info o RTCW. thumbsup.gif

+Quote Post
Ser Robin
post 15:20, 20 01 2008
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 8677

CYTAT(pablo @ 22:04, 13 01 2008) *
Właśnie problem w tym, że nikomu nie przeszkadzam.

sorry że to mówię ,ale skoro jesteś nowy w ET i nie wiesz co robic na niektórych mapkach to może własnie czaasem komus przeszkadzasz. Ja jak zaczynałem grać w ET (co nie było wcale tak dawno) także spotykałem sie z różnego rodzaju chamstwem od strony "innych uzytkowników" ale powodem tego było moje nieprawdopodobne lamienie. MOże u ciebie jest podobnie, chociaż nie wiem jak grasz to jest to bardzo prawdopodobne.

+Quote Post
pablo
post 10:41, 27 01 2008
Post #13

Schutze

CYTAT(Ser Robin @ 16:20, 20 01 2008) *
sorry że to mówię ,ale skoro jesteś nowy w ET i nie wiesz co robic na niektórych mapkach to może własnie czaasem komus przeszkadzasz. Ja jak zaczynałem grać w ET (co nie było wcale tak dawno) także spotykałem sie z różnego rodzaju chamstwem od strony "innych uzytkowników" ale powodem tego było moje nieprawdopodobne lamienie. MOże u ciebie jest podobnie, chociaż nie wiem jak grasz to jest to bardzo prawdopodobne.

Pewnie miałbyś rację gdyby to dotyczyło tylko mnie. Ten pacjent za każdym razem przyczepia się do wiekszości aktualnie walczących. Dlatego chętnie bym się odegrał, ale nie mam pojęcia jak można kogoś popchnąć na taką odległość. Jakby parę razy tak pofruwał może by się opamietał.

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 13:04, 27 01 2008
Post #14

Major
Ikona Grupy

Dlaczego go po prostu nie kickniecie, albo nie poprosicie o to admina?

+Quote Post
Ser Robin
post 16:16, 28 01 2008
Post #15

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 8677

Zawsze też można po prostu zmienić serwa, w końcu trochę fajnych jeszcze zostało...

+Quote Post
Estaloth
post 19:24, 28 01 2008
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

CYTAT(Ser Robin @ 15:16, 28 01 2008) *
Zawsze też można po prostu zmienić serwa, w końcu trochę fajnych jeszcze zostało...

Ja widze tylko BiO ktore ma zostac wylaczone 7 Lutego.

+Quote Post
lam:.
post 6:07, 1 02 2008
Post #17

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7545

CYTAT(Estaloth @ 20:24, 28 01 2008) *
Ja widze tylko BiO ktore ma zostac wylaczone 7 Lutego.

:EEEEEEEEEEEEEEE No kurde i gdzie ja bede gral ?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi