IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Closed TopicStart new topic
> Reprezentacja POLSKI !, to co widac ma sie zmienic
Baal
post 22:54, 2 12 2003
Post #21

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 468

Swiety nie pakowalem sie w kadre na sile . Zgodzilem sie ze jesli bede w stanie bardzo chetnie pomoge . Mowie doinformuj sie to sie dowiesz ze od poczatku raczej nastawialem sie na rezerwe ale poniewaz kadra posiada juz i tak silna rezerwe graczy (2-3 srednio) wiec ja nie jestem im az tak bardzo potrzebny.

Nie chce sie wdawac z toba w polemike bo szczerze nie mam na to ochoty biggrin.gif
Znalazlbym czas dla rezprezentacji ale nie mam juz odpowiedniej ilosci czasu gry FFA (Nie planowalem pewnych rzeczy , a same wyszly ) . Wiec chyba jest logiczne ze same treny z repra nic nie wniosa a kazdy gracz potrzebuje regularnego roztrenowania FFA .Moge sie z toba klocic ale ty i tak od zawsze byles dla mnie na nie biggrin.gif ( Moze dlatego ze 17 ).Cenie cie i szanuje ale czasami moglbys sie w swoich sadach pohamowac.
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 16:59, 3 12 2003
Post #22

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Zgadza się że ch.uj mi do tego co ludzie robią w prywatnym życiu.
Tylko że tu chodzi o reprezentacje.

Nie chodzi mi raczej o konkretne osoby które odeszły z reprezentacji ET (bo w sumie reprezentacja ET zbyt dużo nie straciła) ale o ogólny fakt, że jest sporo ludzi, którzy najpierw angażują się w różne reprezentacje w różnych grach a później z rozbrajającą szczerością stwierdzają że nie mają czasu. A może TL miał jakies plany co do odchodzącej osoby i ich nieodpowiedzialne odejście rozwala jakąś tam koncepcje czy taktyke.
Pomijam przypadki losowe, bo komuś umarł ojciec i matka, wybuchła bomba w środku domu czy nagle popsuł mu się dobrze działający net (jak się komuś zbyt często psuje to powinien zastanowić się czy jest sens wstępować do reprezentacji).
Trzeźwo myślący człowiek potrafi przewidzieć ile w dwóch kolejnych miesiącach zajmie mu czau praca, nauka i gra. Jeśli jest jakieś podejrzenie że tej roboty czy nauki będzie miał nagle więcej to nie powinien się angażować w coś innego (reprezentacje) bo to poprostu jest nieodpowiedzialne.

Nadal traktuję tłumaczenia ludzi, którzy wycofują się z powodu braku czasu za dziecinade,

Czy potraficie wyobrazić sobie jak np trener czy gracz reprezentacji piłki nożnej mówi dziennikarzom i kibicom że chuj wam do tego jak prowadze reprezentacje i jak gramy ?
Nawet żadnemu po głowie to nie chodzi bo gdyby tylko ktoś coś takiego powiedziałe to natychmiast zostałby zj.ebany przez dziennikarzy, kibiców innych zawodników i trenerów a na koniec wyrzucony przez PZPN na zbity pysk.

Gra w reprezentacji obojętnie czy to reprezentacja w bierki, w Wolfa czy w piłke nożną to traktuje to jako zaszczyt i obowiązek.

I jeśli chodzi o reprezentacje każdy największy lamer i n00b jeśli nawet tylko w kilku procentach ma coś sensownego do powiedzenia - ma prawo się wypowiedzieć, bo to nie jest jakiś klan czy grupka znajomych ale reprezentacja - reprezentacja zarówno tego wymiatacza z dobrego klanu i reprezentacja tego lamera.
Bo nawet jakieś warzywo może się utożsamiać z reprezentacją - bo to reprezentacja Polski.

+Quote Post
KaeL
post 17:27, 3 12 2003
Post #23

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 334

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 15:59, 3 12 2003)
Gra w reprezentacji obojętnie czy to reprezentacja w bierki, w Wolfa czy w piłke nożną to traktuje to jako zaszczyt i obowiązek.

Obowiazek? Zaszczyt dobra, ale obowiazek? Nie przesadzaj. Czlowiek jest wolny w tym kraju i nie mozna narzucic komukolwiek grania w reprezentacji.

A czy sie dobrze zachowali odchodzac (a raczej przyjmujac zaproszenie) to imo wszystko jedno. Stalo sie. Umiesz cofnac czas? Nie sadze. Mysle, ze przy nastepnej okazji taka sytuacja sie nie powrorzy.

Btw. Jak widze najlepiej by bylo gdyby CB zamrozilo (hibernowalo) wszystkie ligi (laddery itp) na czas NC. Nie bylo by problemu.

+Quote Post
Go��_ss|KuBeK
post 20:21, 20 12 2003
Post #24

Goście

huh.gif heh fajnie jak by rep poszło dalej choc uwazam ze zajdziemy daleko nie widze zebysmi trenowali ehhh oni przecie graja za nas a strona rep nie musi byc super wupaśna tu nie o to chodzi mowie wam bedzie spoko "Do BoJU PolSkO" rolleyes.gif

+Quote Post
EmbeZZlemEnt
post 3:57, 21 12 2003
Post #25

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 528

No k#!@a zawsze musi byc ktos kto sie przyczepi.
Osoby byly wybrane ze starej reprezentacji RTCW, bo wiadomo ze nie zagraja ponizej pewnej normy. Doszlo tez troszke nowych ludzi, ktorzy zaswiecili skill'em na poczatku istnienia sceny Et i basta. Mysle, ze mieszania w skladzie nie ma sensu bo ekipa juz sie mniej wiecej rozumie (mysle ze za rok bedzie repeta tego, co teraz - zarowno jesli chodzi o sklad, jak i "ale ..." ludzi)
Siwety, ogolnie rzecz ujmujac zgadzam sie z toba, ale czasami ciezo jest przewidziec co sie bedzie robic za 3 dni, a co dopiero za jakies 2 miesiace. U mnie na uczelni moja sytuacja na koniec semestru zmienila sie prawie o 180 z zaliczen nagle porobily mi sie n'ki ( i trzeba bylo za-(słowo na p)c i poprawiac).
Pozatym jesli do reprezentacji dolaczaja nowe osoby to nie musza byc one konkretnie po to by grac, rownie dobrze moga one pisac taktyki dobierac sklad, zalatwiac servy i teamy na vs.

Jesli ktos ma k#!@a watpliwosci co do kwfalisfikacji to niech sie zglosi do polteamu, jesli bedzie na tyle dobry ogol z pewnoscia chetnie go przyjmie. Zreszta bez sensu byloby branie wszystkiego co sie rusza, lepiej zeby szefu wytypowal jakis ludzi, a potem kilka osob indywidualnie do nich zagadalo. Tym bardziej czemu wszystko ma byc na glowie TL czy CL to tez tylko k#!@a ludzie!
Zreszta Swiety mowisz, ze najwiekszy n00b ma nawet cos do powiedzenia jesli jest to w mire sensowne ? Skoro warzywo = n00b, a noboby nie mysla to po co ich sie o zdanie pytac ? Taki jest tok twojego myslenia czasami sam sobie zaprzeczasz.
Nie dziwie sie, ze ludzie rezygnuja z reprezentacji, bo czasem jakas grupa osob sie zaprze i bedzie w nich miesem rzucac.
beda wtedy pretensje typu czemy on, a nie ja czemu tak stoja i graja, a nie inaczej, potem dojdzie do sytuacji ze polowa ludzi da nogi bo beda mieli najzwyczajniej dosc!

+Quote Post
Phantom
post 17:35, 3 01 2004
Post #26

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1021

Z tego co tu przeczytalem wywnioskowalem ze wielu z PT dolaczylo bo ich proszono o to. Bardzi trudno jest znajezc osoby ktore graja na bardzo wysokim poziomie i maja duzo czasu wolnego PT to osoby pelnoletnie majace prace, nauke, rodzine wiec nie wymagajcie od nich za duzo. Jak ktos stwierdza ze nie bedzie mial czasu na gre w reprezentacji to trzeba jego decyzje uszanowac. Ludzie z PT napewno sa dumni ze reprezentuja caly nasz klaj i kazdy z nich jak juz jest w reprezentacji to stara sie grac ile moze i jak najlepiej, ale sami wiecie jak to w zyciu bywa czasem cos wyskoczy i czlowiek nic nie moze z tym zrobic. Wiec zamiast pisac bluzgi starajcie sie zrozumiec ich.

+Quote Post
Prosper
post 1:28, 4 01 2004
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

QUOTE (Phantom @ 15:35, 3 01 2004)
Wiec zamiast pisac bluzgi starajcie sie zrozumiec ich.

Thx.

Aczkolwiek Swiety ma troche racji. Tka konstruktywna krytyka przydaje sie. I tak ten POLteam ma duzo szczescia ze jest tyle zyczliwych osob smile.gif
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak taki cos dopinguje- gra sie dla ludzi ktorzy w ciebie wierza smile.gif

+Quote Post
LostGirl
post 3:20, 6 01 2004
Post #28

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 13

Na pewno jest jeszcze duzo wiecej osob grajacych na dosc wysokim poziomie jak cichociemni, 4fun, hunters, ale tak naprawde sami nie wiedza czy sie nadaja czy nie. Jesli oficjalnie byloby powiedziane, ze kazdy moze sie dostac to po 3 dniqach prosper ma zatkana skrzynke pocztowa i migrene jak nic mad.gif Tym bardziej, ze wielu osobom brakuje samokrytkyki. Lepszym rozwiazaniem jest wbijanie sie ludziom na serva i lukanie ze specty (oczywiscie za pozwoleniem) i wylowienie "perelek". Lepiej pytac ludzi czy chca grac w POL teamie niz brac jak popadnie, przynajmniej beda wlasciwi ludzie w uznaniu CL czy TL

+Quote Post
Swiety
post 21:15, 6 01 2004
Post #29

General
Ikona Grupy

Co do tego że do reprezentacji zostali wybrani ludzie najlepsi skillowi i z dużym doświadczeniem to nie ma żadnej dysksuji. To że pochodzą a najlepszych klanów to też nie dziwne. W końcu Poison C4 3m czy 17 są dlatego dobre bo grają tam dobrzy gracze

Co prawda zdarzały się głosy z dupy np Mada że to jakaś kilka C4-poison bo grają tam tylko oni a nie gra nikt z KMH. Ale czy taka reprezentacja złożona z połowy graczy KMH miałaby szansę na wyjście z grupy ?
Chociaż np w PlHunter CC czy 4fun też jest sporo dobrych graczy to jednak nie reprezentują oni takiego poziomu jak Angel, Farsight czy Daniel.

Natomiast wielkorotnie była na tym forum omawiana sprawa zaangażowania i ilości treningów reprezentacji.
Dotychczasowe sukcesy POL team raczej uciszyły na dłuższy czas wszelkich malkontentów.

+Quote Post
Ever
post 2:48, 11 01 2004
Post #30

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 727

Hehe a ja sie z toba Swiety nie zgodze bo znam takich kolesi bez klanowych i takich ze "slabszych" klanow ktorzy bardzod dobrze graja a nie sa nawet wymienieni dlaczego ?? bo sa ze slabych klanow ?? smile.gif tak to jest wymienia sie najlepszych a ci najlepsi czasu nie maja hehe no coz to nie lepiej wybrac ludzi ktorzy maja czas dla reprezentacji i co najwazniejsze checi i chetnie poswieca czas dla reprezenatcji dla ffa aby skilla cwiczy i dla klanu ?? przeciez nie moze byc reprezentacja z ludzi ktorzy nie chca byc albo nie maja czasu, teraz niedlugo wazny mecz dla Reprezenatcji trzymam kciuki ale jak tam dalej bedzie to nic z tego nie wyjdzie kazdy z reprezentacji mowi co innego hehe smile.gif Troszke sami zamieszania robicie smile.gif a poza tym kazdy wie o tym ze bez trenow to sie niczego nie osiagnie a reprezentacja na laurach nie moze spoczywach ze przeszlii dalej to jeszcze o niczym nie swiadczy biggrin.gif
No nic troszke sobie napisalem peace to @ll smile.gif

+Quote Post
EmbeZZlemEnt
post 3:48, 11 01 2004
Post #31

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 528

Ja sie zgadzam z ever'em. Byc moze ffa nie znam zadnego czlowieka, ktory reprezentuje na tyle wysoki poziom zeby zagrac w reprezentacji, ale w slabszych i srednich klanach tego bedzie. Wiadomo jesli klan slaby to i gracz nie ma wysokich statsow, bo jak mowi goralskie przyslowie "nawet Rambo dupa, kiedy ludu kupa". Zreszta nie bede teraz nawet wymienial ludzi, ktorzy sie nadadza, bo po pierwsze jest juz zgrany team i po co brac nowych, a po drugie dobor druzyny do teamu ejst zamkniety. W sumie teraz szefu reprezentacji Polski bedzie mial duzo czasu do zastanowienia i byc moze obsada sie zmieni na nastepne CB int.

GL&HF

+Quote Post
Ginuś
post 4:14, 11 01 2004
Post #32

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 122

Ja mam pomysł jak rozwiązać ten problem na przyszłośc. Nie wiem czy ta rada pomoże w czymś, ale mysle ułatwiło by to nieco tworzenie reprezentacji na przyszłość. Otóż myśle, że TL reprezentacji (obecnie Prosper) wyznacza datę "zgrupowania" kadry. I teraz kto miałby znaleźć się na tym zgrupowaniu... otóż CL-owie poszczególnych klanów rozmawiają ze swoimi klanowiczami na temat: kto miałby czas, chęci czy się nadawałby się do reprezentacji itp. i podaje listę zawodników TL reprezentacji. Powiedzmy klany z wyższej półki mogłyby powołać 4 klanowiczów (chociarz tylko 3 moze grać mecz) a te gorsze po 2 czy też 1. TL wybierze wśród takich 30-40 ludzi wybrałby 15 (coś na zasadzie eliminacji) którzy tworzyliby trzon reprezentacji. Problem tylko w tym czy:
1. Zależy nam na pokazaniu Europie, że Polacy też umieją
2. TL-owi repry będzie się chciało to wszystko robić
3. Dojdziemy wreszcie do porozumienia co i jak i nie znajcie się np. taki Mad (no offence), który powołałby połowe kmh :|.
Taki mój pomysł, a co wyjdzie w Waszych rękach elito smile.gif.

+Quote Post
WinterS
post 17:52, 11 01 2004
Post #33

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 984

Zamiast sie kłucic juz od teraz trzymajmy kciuki za dzisiejszy mecz wink.gif Ginuś pomysł imo trafiony, ale to juz w rekach TLa. Przed TeamPoland wazny mecz wiec Trzymac kciuki smile.gif 3Majcie sie chłopaki. Wierze w was jak i reszta narodu tongue.gif GL & HF. MTFBWY. ph34r.gif

+Quote Post
Swiety
post 18:54, 11 01 2004
Post #34

General
Ikona Grupy

Ok to pokażcie mi nicki osób które lepiej zagrają w reprezentacji niż np MrX Daniel Angel czy Prosper ?
Bo jak narazie to sporo osób krzyczy jak to poszkodowani są gracze ze słabszych klanów bo nikt ich nie uwzględnia w reprezentacji.

To ja się ku.rwa pytam kto ? Kto lepiej zagrałby od tych co są teraz w reprezentacji ?

Koleś z FFA w reprezentacji ? wtf omg lol ? - Kompletna bzdura !

1) Nie ma takich kolesi z FFA którzy grają na najwyższym poziomie bo 99 % z nich siedzi w klanach a 90 % w klanach najlepszych.
2) Koleś z FFA nawet jeślibyłby za!@#isty to poprostu nie ma doświadczenia w Clan Wars.
Bo klanówki a FFA to dwie odrębne gry.
Nie wypleni się zbyt szybko złych przyzwyczajeń z FFA - to co skuteczne na FFA zawodzi całkowicie na clan wars. Rozsądne zachowania na FFA okazują się nieprzydatne na klanówkach.

+Quote Post
Usagi
post 21:44, 12 01 2004
Post #35

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 210

imo Swiety ostatnia argumentacja z rzucaniem nickow z dupy, bo albo sie pokrzywdzi ludzi z reprezentacji albo nicki, ktore beda podane. znam ludzi z reprezantacji, ich slabe i mocne strony i wiem ze na moment powolywania reprezentacji po prostu nie mozna bylo inaczej jej powolac. z prozaika powodu - nikt tak naprawde nie znal sceny, a jedyni pewni ludzie znajdowali sie w pewnych klanach. wyjatkami moga byc mardock i del! - bylem zdziwiony ze nie dano im szansy, ale to tl wybiera sklad i nalezy to uszanowac.
zdania nie zmienie, zostal wybrany optymalny sklad.
teraz, wraz z rozwojem sceny pojawiaja sie nowe kozaczki (darkangel, dankan), inni sie specjalizuja w szybkim tempie (nurse i jego pieprzony pf wink.gif), inni chwytaja wiatr w zagle. teraz. a sklad byl wybierany w innych realiach i w innym czasie.
imo gl hf reprezentacjo wroc z tarcza i pokaz ze reprezentujesz jedna z lepszych scen et, a nad nastepna reprezentacja (jezeli dozyjemy takich czasow) bedziemy sie zastanawiac (wszyscy wink.gif) w odpowiednim czasie.
wedlug mnie jest dobrze, a moze byc jeszcze lepiej.

+Quote Post
Swiety
post 22:38, 12 01 2004
Post #36

General
Ikona Grupy

QUOTE (Usagi @ 19:44, 12 01 2004)
imo Swiety ostatnia argumentacja z rzucaniem nickow z dupy, bo albo sie pokrzywdzi ludzi z reprezentacji albo nicki, ktore beda podane.

No lol. to jest właśnie zdanie z dupy.
Że się kogoś pokrzywdzi wymieniając jego nick jako kandydata do reprezentacji albo pokrzywdzi się już grających w reprezentacji. No big lol.
A ch.uj to kogoś obchodzi że ktoś będzie sie czuł pokrzywdzony. W reprezentacji ku.rwa mają grać najlepsi.

To że ktoś będzie sie czuł pokrzywdzony to ma taki sens jakbym powiedział że ja sam czuje sie pokrzywdzony bo niegram albo gram w reprezentacji biggrin.gif
albo że czuje się pokrzywdzony bo są setki osób które lepiej grają ode mnie biggrin.gif

Jeśi nagle wytrzasnąłbyś 6 wymiataczy z Polski którzy zownują obecną reprezentację to dlaczego nie mieliby zagrać w następnym NC ?
Tak tak tylko nicki takich osób trzeba wymienić najpierw mając w dupie to czy ktoś będzie pokrzywdzony czy nie.

+Quote Post
Usagi
post 1:56, 13 01 2004
Post #37

Hauptmann
Ikona Grupy

wymienilem tych ktorzy moga byc zajedobrzy, wystarczy dokladnie czytac... to jest, przeczytaj dokladnie moj poprzedni post. do nawiasu dodaje tylko jedna osobe (uporzadkuje: dankan, darkangel, babcia aka atomowki, mardock, del!, nurse z pf). a do wymiany? hm, ciach, teraz to i tak juz nic nie zmieni.

+Quote Post
Prosper
post 0:06, 15 01 2004
Post #38

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

Ja chcialbym jeszcze jedno dodac, uwzgledniajac to co powiedzial swiety. W zyciu nie wezme kogos z ffa do skladu nawet jakby mnie jechal 50/0 w duelach. CW a ffa to tak jak warcraft a c&c- zupelnie inna bajka.
Wiem jacy sa wymiatacze w c4, ic, 17, wiem jak gra ss, kmh- bo gralem przeciw tym klanom nie raz. I gracze z tych klanow moga powiedziec to samo o mnie. Natomiast del, nurse czy darkangel to dla mnie ludzie z ffa smile.gif Sry taka jest brutalna prawda. Poki klany ktore chca wypromowac swoich graczy nei zaczna grac z najlepszymi (chocby w cb pl), tak naprawde sa wielka niewiadoma, a co za tym idzie nie mozna ocenic sklilla ich graczy (nei mam na mysli aima- to wyjasnienie dla tych co myla pojecia).
Dla mnie zawodnik ktory nadaje sie do nc to umie strzelac, myslec i miec doswiadczenie w graniu z dobrymi klanami/graczami.

+Quote Post
Termit
post 11:17, 15 01 2004
Post #39

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 499

Usagi gdzie Ty grasz???? Hmm jak bawimy się w typowanie ludzi do ewentualnego "sprawdzenia" to jedynie Mardock wyraźnie odbiega od średniej , dodałbym do niego Sioux'a i Maćka vel Brothers vel Ignor odemnie z klanu i tyle . Mówie o tych z którymi grałem trena lub mecz . I na litość boską przestancie pisać na forum i w komentarzach o jakiś gwiazdach ffa . Myśle że w przyszłości można liczyć również na graczy FF (uczą się mapek i taktyk chyba biggrin.gif ).
Gram sporo ffa, klanówek , ffa na klanówkach blink.gif i czuje kiedy mam sito z head'a a kiedy mi ktoś pizga po nogach dry.gif .
Zresztą ufam w zdolnosci przywódce biggrin.gif Prospera i to on będzie decydował kogo i gdzie chce sobie podpatrzeć ph34r.gif .

+Quote Post
Usagi
post 17:11, 15 01 2004
Post #40

Hauptmann
Ikona Grupy

okej, chcialem troche poklocic sie z termitem, ale szybko zrobilem ciach temat. jestem chory, zmeczony, moze stad rozdraznienie.
ale jedno napomne: wk#!@ia mnie zapatrzenie w gwiazdy w et. powodzenia. zdziwilibyscie sie gdybyscie zobaczyli z jakich klanow oni pochodzili i jak musieli sie starac zeby zostac gwiazdami. byscie zobaczyli jak oni sie starali i jak sie rozwijali, dzieki czemu i dlaczego. chocby dla przykladu, zobaczylibyscie droge rozwoju daniela, smirnoffa czy rovera...
a tutaj odwrotnie, widzicie 15 perel wsrod 500 swin, w tym 10 perel nie gra od dlugiego czasu w et. boshe ludzie tak uwazacie? to bardzo wam wspolczuje. no tak, jest jeszcze mardock i pewnie jeszcze kazdy klan wymieni swoja ulubiona maskotke.
btw: duzo gwiazd w rtcw "lapalo sie" na ffa, k#!@a, tak a propos przypomnienia. mozesz termit tego nie pamietac, nawet nie wiem czy wtedy grales (ale na dziewiecdziesiatke nie grales, nie wiem czy juz wtedy wiedziales co to rtcw). jak spojrzec na reprezentacje, tez widze ludzi, ktorzy przede wszystkim zablysneli na ffa w starych czasach. tutaj jest inaczej: ffa to nie gra i juz nie ma gadac o czym.
tak gwoli opamietania

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi