IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> O moderatorach i administratorach!, Jak się wywiazują z obowiązków ?
U.F.O.
post 2:03, 29 11 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 653

_____________________Prosze o nie zamykanie i nie kasowanie tematu!_________________________________________

Widzialem juz topic o kasowaniu postow i o sugestiach do moderatorow wiec postanowilem rozwinac temat! tongue.gif

Piszcie co sadzicie o moderatorach i adminach tego board'u.
Jak sie wywiazuja z obowiazkow?
Czy dobrze czy zle??
cool.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 4:59, 29 11 2003
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Proponuje skasowac ten topic i założyć nowy taki sam ale z ANKIETĄ !

+Quote Post
hxs
post 11:15, 29 11 2003
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 406

Ufo zaczynasz mi juz grac na nerwach...
BTW Topic chyba nie w tym dziale co trzeba...

Modki nie zawsze robia co do nich nalezy, ale kazdy jest tylko czlowiekiem, wiec nie mozna miec im zazle, ze tego czy tamtego nie zrobili.

+Quote Post
eXtreme
post 14:11, 29 11 2003
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 81

Powiem wam szczerze, że ostatnio to forum zeszło na psy.
Wypisujecie same bzdury i nic konkretnego nie wnosząc.
Od jakiś dwóch tygodni zaglądam tu i od razu wychodzę,
bo naprawdę pamiętam czasy gdy coś ciekawego mogłem
się tu dowiedzieć, przeczytać a teraz sami nabijacze postów takich z dupy.
Co do tematu moderatorów: na ich miejscu wywaliłbym około 70% postów
i zbanowałbym z 20 gości. To forum nie straciłoby na ich odejściu a wręcz przeciwnie.
Choć nawet moderatorzy nie są tu bez skazy-jeśli chodzi o nabijanie bezsensownych postów
i rozpoczynanie durnych tematów.

To tyle co mam do powiedzenia, jeżeli sie ktos zemną nie zgadza to niech coś napisze,
ale nie spodziewajcie się, że szybko odpisze, bo poprostu mogę długo tu nie zagladać.

Życzę temu forum by dostało trochę świeżego powietrza bo to już cuchnie. sad.gif

+Quote Post
Cezar
post 14:24, 29 11 2003
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 465

Jak się zacznie modom płaćić to i działać będą na 100% możliwości a za friko to i tak nieżle sobie radzą.
eXtreme o co Ci chodzi z urnymi tematami? ostatnio wogóle nie ma nowych!
to jest ból, fakt że są i takie z dupy i je moze trzeba kopnąć. Nie okłamujmy sie ostanio wieje nudą, nie jest to chyba wina modów tylko użytkowników imo.

to tyle
pzdr

+Quote Post
Dajmos
post 14:47, 29 11 2003
Post #6

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 264

Ufoo albo mi sie zdaje albo większosć twoich tematów jest bez sensu albo nei na temat ????

+Quote Post
Thoro
post 15:09, 29 11 2003
Post #7

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

QUOTE (eXtreme @ 13:11, 29 11 2003)
Powiem wam szczerze, że ostatnio to forum zeszło na psy.
Wypisujecie same bzdury i nic konkretnego nie wnosząc.
Od jakiś dwóch tygodni zaglądam tu i od razu wychodzę,
bo naprawdę pamiętam czasy gdy coś ciekawego mogłem
się tu dowiedzieć, przeczytać a teraz sami nabijacze postów takich z dupy.
Co do tematu moderatorów: na ich miejscu wywaliłbym około 70% postów
i zbanowałbym z 20 gości. To forum nie straciłoby na ich odejściu a wręcz przeciwnie.
Choć nawet moderatorzy nie są tu bez skazy-jeśli chodzi o nabijanie bezsensownych postów
i rozpoczynanie durnych tematów.

To tyle co mam do powiedzenia, jeżeli sie ktos zemną nie zgadza to niech coś napisze,
ale nie spodziewajcie się, że szybko odpisze, bo poprostu mogę długo tu nie zagladać.

Życzę temu forum by dostało trochę świeżego powietrza bo to już cuchnie. sad.gif

Prawda jest taka na co juz zwracalem uwage, ze tematy na forum wyczerpuja sie, bo w sumie wiekszosc juz zostala powiedziana. To oczywiscie nie upowaznia uzytkownikow do pisania bezsensownych tematow!!! Taka jest niestety smutna prawda. Rzeczywiscie ostatnio pojawilo sie wielu nabijaczy, ale oni nie maja wplywu na to, ze nie ma nowych ciekawych tematow. Ja tez w poprzednim tygodniu wlazilem codziennie po kilka razy i patrzylem, czy nie ma jakiegos nowego tematu i nic niedopisywalem, bo nie mialem nic do dodania w tematach na ktore sie wypowiedzialem, a na reszte sie nie wypowiadalem, bo byly malo interesujace.

A co do modow nie mam zadnych zastrzezen. Czasami interwencja nastepuje troche pozno (dzien lub 2), ale nie mozna wymagac, zeby tu siedzieli caly dzien.

+Quote Post
Swiety
post 16:36, 29 11 2003
Post #8

General
Ikona Grupy

Ha Ha jeszcze niedawno ludzie najeżdzali na Doktora że kasował posty biggrin.gif

Od kiedy jestem moderatorem tego forum (a jestem od niedawna) to przejrzałem dokładnie całe forum zarówno techniczne jaki i ogólne i wywaliłem kilkaset postów i może z kilkadziesiąt topiców. Zablokowałem z kilkanaście (osobiście zamiast blokowania wole kasować). Poprawiłem z kilkaset tytułow topiców często zaczynających się od idiotycznego Help-Pomocy na takie w których wiadomo o co chodzi.
Obecnie w nowe posty i topici ingeruje bardzo żadko.

Z samego topicu Cziterzy ku przestrodze oraz Propozycja meczu wewnątrz forum (który jest wzorcem głupich postów i spamowania) wywaliłem po kilkadziesiąt postów. Inni moderatorzy też pewnie działali i mysle że z topicu o cziterach poleciało nawet ok 100 postów.

Już myślałem że ludzie zaczną pisać o tym że za dużo się wywala a okazuje się ze narzekają na to że jest za dużo idiotycznych postów.

To forum odwiedzam kilka razy na dzień, czytając wszystkie nowe posty. Co prawda czytam je pobieżnie bo nie będe siedział 24h na forum - przydaje się umiejętność szybkiego czytania smile.gif. Tak jak wcześniej powiedziałem moderatorzy to nie pogotowie ratunkowe 24/7 i czas reakcji może być czasami spóźniony.

Kiedyś moderowałem popularne forum Hive. Tam rygory były dużo większe. Miałem konflikty z wieloma osobami plus notoryczne msg typu czemu k.urwa skasowałeś mój post i kilkanaście topiców w których ludzi użalali się że nie mogą spamować smile.gif.
Ja osobiście nie mam zamiaru przechodzić tego jeszcze raz tym bardziej że czytanie masy postów i zastanawiani się co zrobić z danym postem nie należy do przyjemnych a samo kasowanie zabiera dużo czasu smile.gif

Poza tym:

- To forum jest duże to i pisze dużo ludzi (często różnych ludzi)
- ET jest grą względnie nową to i dużo "nowych" postów, więcej wyrozumiałości panowie.
- Tematy powoli wyczerpują się.
- Czasami warto zostawić jakiś post po to żeby ludzie wyrobili sobie opinie o danym człowieku.

Zasada moderacji jest taka
- Ludzie dużo piszą nowych postów i topiców to można dużo kasować (oczywiście tylko te idiotyczne)
- Ludzie piszą mało nowych topiców i postów to sie zostawia nawet te idiotyczne, bo jeśli nikt nie pisze a zaczyna się ingerować w te nieliczne pozostałe to forum szybko umiera.

Mamy zakładać tematy które sztucznie podtrzymują frekwencje ? - tak jak DarkXeno na Hive zakładał kolejne ankiety ? smile.gif.
O niektórych rzeczach nie ma sensu pisać bo od tego jest serwis www plus komentarze pod newsami.

Poza tym trudno ocenić moderatorów bo użytkownik nie wie ile postów wyrzucili, nie miał okazji ich przeczytać i ile osób zabanowali smile.gif

Jeszcze jedna sprawa. Moderując różne fora praktycznie nie dostawałem PM odnośnie forum a już opcje powiadom moderatora o poście to ujrzałem w działaniu może kilka razy na rok.
Niestety ludzie zamiast napisać na priv i przedyskutować z moderatorem wolą walnąć kolejny często idiotyczny i zaśmiecający forum topic w którym uskarżają się na forum.

+Quote Post
Thoro
post 17:01, 29 11 2003
Post #9

Major
Ikona Grupy

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 15:36, 29 11 2003)
Z samego topicu Cziterzy ku przestrodze oraz Propozycja meczu wewnątrz forum (który jest wzorcem głupich postów i spamowania) wywaliłem po kilkadziesiąt postów. Inni moderatorzy też pewnie działali i mysle że z topicu o cziterach poleciało nawet ok 100 postów.

Heh najsmieszniejsze jest to, ze te tematy rozpoczal moderator Kid smile.gif (ja akurat nie uwazam, ze te tematy sa glupie, chociaz ja nie bralem udzialu w tamtych dyskusjach, ale kazdy moze miec swoje zdanie). A zamyaknie tematow i usuwanie postow wcale nie zajmuje ta duzo czasu nei przesadzaj smile.gif.

+Quote Post
Swiety
post 17:32, 29 11 2003
Post #10

General
Ikona Grupy

No i dlatego są takie popularne bo założył je KID - bez wazeliny oczywiście biggrin.gif

+Quote Post
KiD
post 0:27, 30 11 2003
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Co do tematu cziterzy to powstal zaraz na poczatku mojej dzialalnosci na forum. Zreszta na kazdym forum poswieconym grze sieciowej jest jakis temat tego typu. Nie podejrzewalem tylko ,ze rozrosnie sie on do takich rozmiarow i ,ze ludzie beda w nim wylewac swoje zale.
Co do tematu mecz wew forumowy, dzialalem kiedys na scenie Americas Army ( Nick [6BDS]_Rogal_PL ) . Zreszta do dzis hostuje glowna polska strone tej gry. Na forum aa.pl powstal wlasnie taki topic - przyjol sie i mecze te zaczely odbywac sie cyklicznie. Praktycznie raz w miesiacu odbywalo sie takie spotkanie. Byl to oprocz dobrej zabawy kolejny temat do komentowania na forum. Mecze byly rozne : Zgredziki kontra babes, Polnoc kontra Poludnie czy Spamerzy kontra Modzi. Z tego czasu zostala mi masa fajnych znajomosci , ktore dotrwaly do dzis.

Pozdrawiam

+Quote Post
Swiety
post 0:01, 5 12 2003
Post #12

General
Ikona Grupy

Garść statystyk
Stan na 04.12.2003.

Ilość akcji byłych i obecnych moderatorów na publicznych forach portalu enemyterritory
Akcja czyli działalność moderatora typu: kasowanie, zamknięcie topiców i postów, edycja nazw topiców, przenoszenie topiców itp itd.

WOLFszLAGIER 1557
d0kUs 114
DaBi 84
kober 66
KiD 44
gnt 42
Afgan 27
gatess 23
Alpha 22
rover 14
Prosper 7
Angel 4
MaRIB 2

Razem moderatorzy wkraczali do akcji 2006 razy.

Dochodzi do tego działalność na forach priv częsciwo nie wliczona tutaj.

Ilość akcji adminów na wszystkich forach portalu enemyterritory
Akcji czyli działalność admina typu: banowanie, edycja kont użytkowników, zmiana grup, profili, zakładania i kasowanie kolejnych forum itp itd.

gatess 127
kober 46
KiD 11
WOLFszLAGIER 7
d0kUs 1
Afgan 1

Czyli razem admini wkraczali do akcji 193 razy.

+Quote Post
Thoro
post 0:40, 5 12 2003
Post #13

Major
Ikona Grupy

No swiety rzadzi biggrin.gif. Zdystansowales reszte modow smile.gif. A ja mam pytanie odnosnie dzialania na forach prywatnych. Tez mozesz tam kasowac, zamykac tematy??

+Quote Post
Swiety
post 0:44, 5 12 2003
Post #14

General
Ikona Grupy

Każde forum ma jakiegoś tam moderatora (lub wielu) czyli na forach priv można robić to samo co na public.

+Quote Post
Thoro
post 1:34, 5 12 2003
Post #15

Major
Ikona Grupy

Aaaaa chyba, ze tak smile.gif. Juz sie przestraszylem, ze masz dostep do mojego forum smile.gif. No to ja wiem, ze moge zamykac tematy kasowac posty itd. smile.gif, ale ty nie mozesz tongue.gif

+Quote Post
blacktyger
post 9:11, 5 12 2003
Post #16

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

blink.gif hehe Święty położył na kolna wszystkich moderatorów tongue.gif tylko o ponad 1000 razy wiecej interweniowałeś tongue.gif a wedłóg mnie moderatoży robią to co do nich należy i nie biorą za to nic ph34r.gif

+Quote Post
KiD
post 10:41, 5 12 2003
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Tia, no wiec trzeba przyznac ,ze Swiety to byl strzal w dziesiatke. Gosc nie spi, nie je, nie ma rodziny,nie ma znajomych, ma awersje do kobiet, do facetow zreszta tez - Moderator Idealny smile.gif

Pozdro

+Quote Post
blacktyger
post 20:15, 5 12 2003
Post #18

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

hehe Kid bo się Święty obrazi i Ciebie skasuje laugh.gif a tak an serio zastanawialo mnie to jak można tyle czasu przed monitorem siedzieć i sparwdzać te nasze wypociny?? ja bym na łeb dostał tongue.gif

+Quote Post
[=||=]HanZz
post 4:59, 6 12 2003
Post #19

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 333

Powiem tak:
Ostatnio widze te same osoby nabijaja posty (grupka ludzi) widac to po ich nic nie wnoszacych postach i ilosci takowych...
Serio panowie modowie - DZIALAJCIE!!!
Niektorych topikooff nie blokujcie tylko kasujcie!!!

ps. Albo zalozcie IM topic na spam i niech tam sobie flooduja!!! (skoro i tak nie ma zenooff) tongue.gif

+Quote Post
Stopa
post 11:56, 13 12 2003
Post #20

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm 3
Nr użytkownika: 881

NIe wiem dlaczego, ale zawsze kiedy pisze nowy post jestem przerażony że się zlamię, skasują go moderatorzy, nic nie będzie wnosił, stanę się lamą, wyrzutkiem społeczeństwa, wszyscy będą chcieli mnie
zabić.

Już pare razy miałem pomysł na dobry topic, ale go nie użyłem, bo bałem się że go skasują... ph34r.gif

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi