IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V  « < 7 8 9 10 >  
Reply to this topicStart new topic
> Jak oceniasz swój skill w Wolfie, Na tle innych.
Jak oceniasz swój skill w Wolfie
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 442
Goście nie mogą głosować 
Swiety
post 16:18, 19 09 2004
Post #161

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

CYTAT (blacktyger @ 10:41, 17 09 2004)
z tego co mi wiadomo skill to nie tylko aim, skill to umiejętności w grze (nie tylko celowania ale np. naprawiania pompy ..)

No tak skill w naprawianiu pompy jest bardzo ważny - LOL czy wogóle naprawianie pompy można nazwać skillem ? Przeciez do tego nie trzeba żadnych umiejętności.
Go to the top of the page

+Quote Post
blacktyger
post 17:23, 19 09 2004
Post #162

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

ehh to był przykład dla urozmaicenia nudne tekstu unsure.gif chodzi poprostu o to że wszyscy mówią o skillu jak o szczelaniu, a to nie tylko to. to są umiejętności czego dowodem są np. odznaczenie (skoro przykład z pompom się nie podoba ;C)

battle sense skill ale tu raczej chodzi o zachowanie się na polu walki niż o naciskanie fire zresztą jak widze że koleś macha kombinerkami w powietrzu żeby naprawić pompe, choć przed chwilą podłożył mur to mam ochote powiedzieć że jednak "naprawianie pompy" wymaga skilla - myślenia ;o? (może to też jest do nabycia ...)

+Quote Post
raChet
post 20:16, 19 09 2004
Post #163

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1677

no to sprubuj zrobić high skilled klan z ludzi uważanych przez ciebie za tzw skillowców

+Quote Post
dNkN!
post 20:41, 19 09 2004
Post #164

Nr użytkownika: 200

CYTAT
Hmmm, hmmm....hmmm taaa, hmmmmmm

czuje się jakbym dostał kosza oświadczając się kobiecie na kolanach w samym środku rynku, obok stoiska z nabiałem ohmy.gif

CYTAT
z tego co mi wiadomo skill to nie tylko aim, skill to umiejętności w grze (nie tylko celowania ale np. naprawiania pompy ..)

hehe, delikatny ołnydż.

może nieco popłyniemy i zbudujemy najlepszą definicje skilla? imo skill to:

1) AIM - z tym że AIM nieco szerzej pojmowany bo trudno tu ograniczyć się tylko i wyłącznie do samego celowania, którego miarą jest stosunek wystrzelonych w przestrzeń i przeciwników pocisków. imo AIM to też umiejętność stawiania ognia zaporowego, krzyżowego, a także umiejętne wstrzymywanie ognia w pojedynkach typu: 3vs2, 2vs4, 2vs2, etc. do tej grupy zaliczył bym też obsługę granatów i rifle granade'a (chociaż go kurewsko nie lubie)

2) MOVEMENT - to przede wszystkim umiejętność indywidualnego poruszania się;znajomość i umiejętność wykorzystania strafe jumpów, trick jumpów, rzeźby terenu, strafe'ów w duelach; rozsądne wykorzystywanie sprintu; to umiejętność i świadomość swojej pozycji w terenie adekwatnie do klasy.

3) BATTLE SENSE - trudno mi znaleść odpowiednio krótkie i sensowne określenie w języku polskim dla tego elementu. BATTLE SENS to umiejętność zachowania się w terenie, w różnorodnych sytuacjach i nieprzewidywalnych okolicznościach tak by swoją śmiertelność ograniczyć do minimum, wykorzystując przy tym maksymalnie jak tylko można swoją żywotność - nie mylcie tego z kamperstwem, chodzi o to żeby efektywność (jako jednostki/teamu) na tym nie cierpiała.

4) TEAM PLAY - jak sama nazwa wskazuje to umiejętność pracy w drużynie. definicji tego elementu - jak sądze - nie można ograniczyć tylko i wyłącznie do rzucania apteczek i ammo pack'ów - chociaż taka (dość okaleczona) definicja jest bardzo popularna. prawdę mówiąc, gry zespołowej nie da się wyrobić grając na FFA bo bardzo mocno wiąze się z tym znajomość gry i zachowań ludzi ze swojego teamu, własnych przyzwyczajeń, wad i zalet swoich kolesi.

komentarze, uwagi, sugestie, pojazdy, etc. mile wskazane.

+Quote Post
ymma
post 2:04, 20 09 2004
Post #165

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2258

No i zbliżamy się do coraz pełniejszej definicji skilla. Tak sobię myślę, że to całkiem dobry pomysł, by takową stworzyć. Robi nam się tu jakoś tak poważniej i fachowo wręcz. Taaa, czasem (no tylko czasem tongue.gif ) można by tak coś więcej aniżeli tylko jazdeczki jednych na drugich.

CYTAT
czuje się jakbym dostał kosza oświadczając się kobiecie na kolanach w samym środku rynku, obok stoiska z nabiałem

Hmmm, a zrobiłbyś to? tongue.gif

+Quote Post
dNkN!
post 17:44, 20 09 2004
Post #166

Nr użytkownika: 200

ta, ale wolę oscypki

+Quote Post
dominik pl
post 20:21, 20 10 2004
Post #167

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3053

Witam jesli chodzi o skilla to u mnie nie jest chyba tak zle, aczkolwiek bywaja slabsze dni kiey wszyscy mnie leją niemilosiernie, ale jak mam dobry dzien to grajac na procku 700 MHz i voodoo3 mam best fragger, highest battel sense i co najlepsze mam tez best medic tongue.gif . Swojego skilla oceniam na solidnego rzemieslnika ale mam tez cos z lokalnego wirtuoza bo nie spotkalem sie na zywo z nikim kto by mnie pokonal w Q3 lub ET na necie oczywiscie lepszych bylo wielu. Pozdrawiam

+Quote Post
Hitman
post 0:27, 21 10 2004
Post #168

Schutze

Nr użytkownika: 3047

spoko.. jakos idze w Et gram od pół roku, cały czas staram sie udoskonalać z biegem czasu bede najlepszy... biggrin.gif

+Quote Post
Swiety
post 4:36, 21 10 2004
Post #169

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

CYTAT (dominik @ 18:21, 20 10 2004)

mam best fragger, highest battel sense i co najlepsze mam tez best medic tongue.gif .

Widać że nie rozumiesz co to jest skill.

CYTAT (dominik)

Swojego skilla oceniam na solidnego rzemieslnika ale mam tez cos z lokalnego wirtuoza bo nie spotkalem sie na zywo z nikim kto by mnie pokonal w Q3 lub ET na necie oczywiscie lepszych bylo wielu. Pozdrawiam

To wejdź np póznym wieczorem tutaj
*BiO* Clanserver - www.fpsclanservers.net ip: 212.13.197.137:27964

PS grałeś w Q3 z Fatality lub Zero4 biggrin.gif

+Quote Post
dominik pl
post 22:06, 21 10 2004
Post #170

Oberschutze
Ikona Grupy

Niechcialem zeby o brzmialo jak wychwalanie. Poza tym chyba zle mnie zrozumiales bo mam dookala siebie samych nieudacznikow ale grajac w necie spotkalem wielu lepszych od siebie. Sens tej wypowiedzi mial byc taki ze chetnie spotkal bym NA ZYWO, oko w oko kogos kto by byl lepszy ode mnie i nauczyl by mnie czgos(nie przez net).
P.s wytlumacz mi co to jest skil(bo moze faktycznie czegos nie rozumiem a zarejestrowalem sie po to zeby sie czegos nuczyc). Czekam na modre rady. POzdrawiam.

+Quote Post
VISTORANTE
post 22:12, 21 10 2004
Post #171

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

Skill to umiejetnosci gry. Nie pokaze ci tego zaden medalik z ffa i zadna cyferka. :>

btw dominik trzeba bylo jechac na cgc q3 do warszawy i pogadac na przyklad z matroxem <3

+Quote Post
dominik pl
post 22:18, 21 10 2004
Post #172

Oberschutze
Ikona Grupy

Jesli natomiiast chodzi i wchodzenie na
*BiO* Clanserver - www.fpsclanservers.net ip: 212.13.197.137:27964
to musze cie rozczarowac ze mnei tam nie bedzie gdyz w tym momencie siedze w akademiku za natem, serwerem proxy, i innymi ograniczeniami wiec moge pograc sobie jedynie pozno w nocy jak admin juz spi i podszywam sie pod jego ip.Do tego okazyjnie gram(w weekendy i to tez niedlugo) u Mojej Dziewczyny na kompie, tak wiec sorry ale nie pokarzesz mi jestes lepszy(pewnie tak jest).

+Quote Post
LoLeQ
post 22:19, 21 10 2004
Post #173

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1392

Ech,nie wiem co ze mna jest ale coraz gorzej gram.Pomijajac ping 300 i samsung optical + szmaciaka to naprawde nie idzie mi ostatnio najlepiej.I sie wlasnie zastanawiam czy to przez to ze gram z glownie gorszymi od siebie (dialog et :OOO) ,czy moze z jakiegos innego powodu.Swiety,czemu mu dales adres BiO?CZASEM kolo 22 nawet ja mam dobre staty jak na ten serv (typu 32/18 itd.) .Imo lepiej Efterlyst - tam zawsze jest pare osob z czolowki cb eu,chociaz ostatnio strasznie ciezko tam wejsc (dlatego gram na tych dialogach :/).

+Quote Post
dominik pl
post 22:55, 21 10 2004
Post #174

Oberschutze
Ikona Grupy

Czemu dal adres *Bio* moze po to zebym zobaczyl gdzie znajduje sie moje miejsce w szeregu. CHetnie bym sie dowiedzial ale nie mam takiej mozliwosci na dzien dzisiejszy no ale moze niedlugo jakos uda mi sie tam wejsc na moment jak admin zasnie wink.gif ale pewnie nie dzisaj bo jutro mam na 8 :/ . Dac wam znac kiedy mozecie mi skopac dupe?? Moze sie jakos umowimy? (jak mi juz skopiecie to pewnie bedziecie sie miesiac wysmiewac no ale trudno trzeba poniesc konsekwencje swoich słow)

+Quote Post
Meat Man
post 13:27, 29 10 2004
Post #175

Schutze

Nr użytkownika: 3099

Ha Ha !!! Dalem "solidny rzemieslnik z dzida pradziada"
kto ze mna gral na pewno przyzna mi racje.

+Quote Post
Koraxis
post 17:27, 29 10 2004
Post #176

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 3101

A ja tam oceniam się na zeladnika. Czasami jeśli mam dobry dzień gram na prawdę dobrze a czasami to kompletna lipa (np. kiedy mam doła) Ale myślę, że gram już trochę i coś tam umiem tongue.gif

+Quote Post
n'GP PapUs
post 18:14, 29 10 2004
Post #177

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3067

powiem wam jak sie gra po 3 miesiacach przerwy... z pamieci nei pamietalem klawiszy gdzie co i jak. W rzeczywistocsci czlowiek siada i rece same robia cos co powinny az bylem w szoku ;] Inna sprawa ze po takiej przerwie i do tego z paskudnymi pingami nie masz wiekszych szans z graczem dobrym o bardzo dobrym nie wspominajac ^ ^ Jednak trening trening i jeszcze raz trening sprawiaja ze lapiesz jak prawdziwy sportowiec forme. Cos w tym jest...osobiscie uwazam siebie za gracza ze srednim skillem za to bardzo przebieglego i sprytnego wink.gif Czasami to jest wazniejsze wink.gif) Jednym slowem jestem warzywem biggrin.gif

+Quote Post
KurTT
post 1:16, 22 11 2004
Post #178

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3255

Wydaje mi się, że jestem powyżej przeciętnej krajowej tongue.gif. Niestety tydzień gry w UT 2004 i już nie umiałem grać w ET tongue.gif. Nawet jako eng na battery w rampe nie mogłem trafić ^ ^ (ale to chyba nie spowodu przerwy w ET smile.gif smile.gif ). Ogłólnie jest dorze i luźno.

(kolejny mój post z dupy imo ^ ^)

MATRIX WAS MA

+Quote Post
TyTuS_PL
post 14:00, 4 05 2005
Post #179

Schutze

Nr użytkownika: 3996

wedug mojego skromnnego zdania jestem : "Lokalny wirtuoz, maestro lub primabalerina" tongue.gif

+Quote Post
monitorexx
post 9:18, 14 06 2005
Post #180

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4432

Ja powiem że swój skill oceniam pozytywnie wink.gif ale niestety nie jestem najlepszy biggrin.gif

+Quote Post

10 Stron V  « < 7 8 9 10 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi