Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CTF ET CUP - blitzkrieg
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Scena klanowa
TgcRap4
Strona www: http://www.blitzkrieg.xg.pl/
IRC: #liga.et @ QuakeNet
zasady: http://blitzkrieg.xg.pl/?id=29
zapisy: http://forum.xg.pl/?akcja=t&id_t=389
Sczególy w newsie na stronie oraz na ircu.
^^
kargon
Ja tam bym sobie pograł ale najpierw musze znaleźć klan:)
TgcRap4
QUOTE (kargon @ 14:20, 16 12 2003)
Ja tam bym sobie pograł ale najpierw musze znaleźć klan:)

A po co ?. Cup jescze nie wystartował, jak on bedzie wygladac? Teoretycznie wszystko pisze na stronie ale wszystko może ulec zmianie zalezy kto i ile osob sie zglosi. Imo zeby grac potrzebujesz kumpla do pary nie calego klanu ;P.
Ghost
Niezłe... Chyba się zgłoszę tongue.gif

Najciekawsze to z FO'psami - widać można sobie tylko ammo rzucać pod nogi, zero nalotów ani artów.

P.S.
To się robi w parach czy w jednej dużej grupie? Jak w grupie to nie ma problemu - wezmę pół klanu i jush biggrin.gif
kargon
No no zapowiadają sie gorące święta... tongue.gif jak nie trzeba klanami to ja chyba sie zgłosze żeby tylko na święta ping spadał...biggrin.gif
TgcRap4
Najciekawsze to z FO'psami - widać można sobie tylko ammo rzucać pod nogi, zero nalotów ani artów.

Tak juz sie przyjelo grac w ctf.

Zgloszenia wpisujemy w topicu do ktorego podalem link wyzej wpisujac 2 osoby oraz adres konaktowy irc/mail w ostatecznosci gg, oczywiscie para ktora sie zglasza nie musi grac w zadnym klanie.
XXXXXX
cool wchodze w to tongue.gif
Thoro
Ja juz sie zglosilem, ale najgorsze jest to, ze nie znam jeszcze tej mapy, ale wiem skad ja mozna wychaczyc (! wie o co chodzi smile.gif ). Tylko zainstalowac i grac smile.gif.
Tsunami
Mam nadzieje ze bedzie zakaz /kill'a bo narazie tego w rulsach niema
Nexilis
Tsunami nie licz na to. Kill to podstawa na silly.
Tsunami
QUOTE (Nexilis @ 9:00, 18 12 2003)
Tsunami nie licz na to. Kill to podstawa na silly.

Bullshit
Niewiem jak grają polacy tą mape bo niegrałem nigdy 2/2 z polakami, ale grając z graczami czołowych klanow europy to gra sie : FO , bez art/air , i bez self killi.Takie same zasady sa na kazdym zagranicznym turnieju 2/2. Jaki sens ma ta mapa z killami jak tam jest co 15 sek respawn, tutaj chodzi o to zeby cwiczyc skilla i teamplay, a nie wciskanie klawisza odpowiedzialnego za komende "/kill". Jaki sens ma ze gdy przegram duela zostawie przeciwnikowi mała ilosc hp skoro on i tak zaraz bedzie miał respa
nemroth
ej ma nie byc killa bo Tsuna i innych nigdy nie zabije tak przynajmniej jak mu po 3 duelach zostawie ze 30 hp to moze wygram tongue.gif
whatever
Tsunami... kille sa po to, zeby oplacalo sie wygrywac duele. Bo wiesz, inaczej, nastepujaca sytuacja. Wylazi bubik z innym, myslacym inaczej, badidea, i daja sie pojechac w duelach, zostawiajac przeciwnikom po 10 - 30 hp i podstawiajac pod ogien. Nastepnym respem (a juz zwykle wiadomo kiedy przeciwnik ma respawn), na luzaku wjezdzaja, zabijaja dwoch misiow ktorzy nie mogli przeciez zrobic /kill mimo ze maja w sumie 20hp, i radosnie kicaja z dokami w strone zachodzacego slonca.

Innymi slowy nie oplaca sie (!) wygrac duela. Oplaca sie zostawic przeciwnika na 10hp, zrespawnowac sie, i zatluc kolesia sekundy po jego respie, zeby miec gwarancje, ze bedziesz mial 15 sekund na dzialanie.

Albo sami fieldzi i jest kill, albo znacznie lepsze rozwiazanie: dopuszczamy fieldow / medow / engow - ale tylko smg nadal oczywiscie, i killi nie ma. W tym drugim przypadku, teamplay i pomysl na atak / obrone jest znacznie wazniejszy niz w tym pierwszym.
BadIDea
True true. 2 medy i szafa z ammo smile.gif
TgcRap4
Bez /kill imo glupi pomysl :/ . Jak by mi zostalo 10 hp i nie ma killa to bym poprosil kumlpa aby zrobil tk albo zucilbym sobie pod nogi granat....
Tsunami
Taa tylko ze na tej mapie niechodzi o to zeby zabic przeciwnika tylko zeby doniesc złoto, a z killami to ta gra bedzie bardzo długa albo z dobrze killującymi sie goscmi moze trwac w nieskonczonosc. Po drugie taki misiek z 10 hp ktory wie jak sie skampic moze spokojnie pojechac gosca ktory własnie wyszedł z respa.I sam wiesz ze najlepiej zatakowac zaraz po respie przeciwnika, a z killujacymi sie goscmi po 15 sek to jest raczej ciezkie. Dla mnie gra bez kill jest znacznie szybsza i wymagajaca więcej myślenia ( trzeba sie schowac z 10 hp zeby muc cos zrobic wrogowi z 100 hp). Ogulnie jak bedzie mozliwosc killowania sie to ja niebiore udzialu w turnieju bo nieche mi sie grac 2h jedej mapy ktorą mozna skonczyc w 10 min
Swiety
Trudno - zagramy bez Tsunami

Granie na ctfie bez /kill to bardzo idiotyczny pomysł i lamerstwo.

Pierwsza mapa do ctf jaki znamy obecnie w Wolfie to było ctf_multidemo z RTCW, a autorzy pózniejszych map wzorowali się na idei tej mapy. Grając na tej mapie powszechnie przyjęte jest że daje się killa.

Zresztą zabranianie killa na tej mapie ? Ciekawe w jaki sposób ? zawsze można rzucić sobie granat pod nogi, spaść z dużej wysokości czy poprosić kumpla o tk.
Po cholere kombinować ? Nie wystarczy kill ?

Co to znaczy dobrze kilujący się gość ? lol. Kilujemy się jak mamy 1 s do spawan, mało hp i nie jesteśmy
schowani. Nie widze w tym żadnej filozofi aby być lepszym czy gorszym w killowaniu.

Whatever dobrze napisał - gdyby nie kill nie opłacało by się wygrywać dueli - To byłaby jakaś parodia.
Sprzedajemy kolesiowi 2hsy zostawiając mu kilkanaście hp i stajemy czekając aż nas zabije.
Zakładając że nie może dać killa, wyskakujemy ze spawna na niego z full hp gdzie zdejumuemy go jednym strzałem.

Poza tym ctf to jeszcze jedno - taktyka związana z czasem spawnu przeciwnika. Wiadomo że spawn jest róznie - raz 5 sekund przed naszym raz 10 s przed naszym (ale zawsze co 15s) i od tego podejmuje się decyzję:
- czy na ctfie jesteśmy bardziej w defensywie czekając aż przeciwnik popełni błąd (czytaj da się zabić na 15 s przed swoim własnym spawnem - spokojnie zabieramy i donosimy złoto)
- czy bardziej w ofensywie kiedy nasza ewentualna śmierć następuje na kilka sekund przed naszym własnym spawnem (wtedy nie tracimy czasu na spawna)
- od czasu spawnu zależy też która stroną się atakuje. Jak przeciwnik ma spawn ok 3s zaraz po naszym (bardzo niekorzystan sytuacja) to nie ma sensu walić na pałę tylko zaczaić się i próbować przykampić biggrin.gif

Jeszcze nie widziałem meczu na ctf który trwałby 2 godziny, zazwcyzaj mecze trwają max kilkanaście minut.
Bez killa mielibyśmy dwa warianty
1) obydwie druzyny starają się jak najwięcej kampować ograniczając ataki
Zresztą Tsunami sam napisał że koleś z 10 hp musi przykampić aby pojechać kolesia z 100 hp.
Sory ale to nie jest jakiś pieprzony CS. To jest Wolf. Tu chodzi o dynamizm, częste duele których wygrywanie pomaga nam donieść złoto.
2) obydwie drużyny ostro atakują co bez killi oznacza że mecz kończy się po max kilku minutach.

Różne pomysł z graniem medami czy o zgrozo z engami jeszcza bardziej wypaczyły idee ctf-a.
Wtedy zamiast dueli i skilla w strzelaniu (chyba o to chodzi na ctf) mielibyśmy trenowanie skilla w s-(słowo na p)niu medykami z ostrzału i skilla w rzucaniu sobie apteczek pod nogi.
Czy też skilla w podnoszeniu czy skilla w dobijanu ciał aby medyk nie podniósł kolegi.
Poprostu jak ma się grać medami i engami na ctfie to już poprostu lepiej zagrać 6/6 na oasis czy goldrush.

Następny problem to skile w light weapons czy skill w battle-sense.
Co prawda grajac typowego ctfa 2/2 raczej nie grozi nam zdobycie 4 lvl ligt weapons bo tu raczej mecze nie trwają 2 godzin tak jak pisze Tsunami.
Poprostu te wszystkie skille w light weapons wyglądają na ctfie śmiesznie biggrin.gif
Czy nie mówiać już o battle sense - mamy mieć możliwosć omijania min na ctfie ? biggrin.gif

I na koniec mapa.
Imo silly_ctf to bardzo z!@#ana mapa do ctfa. Przekombinowana, niewiele różniąca się od normalnej mapy do Wolfa, mapa do ctf musi być prosta.
Mnóstwo miejsc do kampowania - raczej wyrywa ten kto lepiej zakampi a nie ten kto lepiej strzela (chociaż skilla do kampowania też trzeba mieć biggrin.gif )
Ale z braku lepszych map ctf do ET zabardzo nic innego nie pozostaje :/
logres
ja mam pytanko czy wrazie porażki na samym starcie gra sie jeszcze od tylu, o miejsca czy cuś bo nic nie pisało ???????/ cool.gif
NIEDZIOWIEDZ'
"Trudno - zagramy bez Tsunami"

racja, Ciekawe co byś Tsunami zrobił jak pokonasz 2 za 3 sec masz respawn a ich resp jest za 1 sec. ?!? myslales o tym? no jasne! po co grac z kilem! przeciez jak oni wybiegna i Cie zastrzela to Ty stracisz tylko 15 sec..... w 15 sec mozna wziac doki i doniesc je do celu- szkoda ze nie grales CTF M DEMO za granica wszedzie mozna (a nawet bylo wskazane) uzywanie killa.
blinkkin
chetnie bym zagral, ale nie mam z kim, potraktujcie to jako ogloszenie matrymonialne. co do kill to podstawa, a w szczegolnosci przy malej ilosci osob. w dodatku nie moze grac medyk, wiec po co kombinowac.
qBa3oo3
(23:26:52) (+FF|M4rio) czemu jest timelimit zmniejszany ?
(23:26:56) (+FF|M4rio) na 10
(23:27:06) (@H|Mad^KmH) by potem utrudnic gre
(23:27:27) (+FF|M4rio) ze tak mialo byc ?
(23:27:45) (+FF|M4rio) jak czytalem regulamin to nic takiego nie bylo
(23:28:09) (+FF|M4rio) jak robiliscie rooles to powinniscie to uwzglednic
(23:28:19) (+FF|M4rio) wiec u Nas prosze nie zmieniac tego
(23:29:33) (@H|Mad^KmH) dobra zaraz dopisze
(23:29:44) (+FF|M4rio) teraz to mi mozesz ...
(23:32:44) (@H|Mad^KmH) final zawsze jest specjalny moze bedziemy grac engami z granatnikami??
(23:36:24) (@H|Mad^KmH) cos ci nei pasuje to nei graj
(23:37:27) (+FF|M4rio) nie moge tylko pojac jak mozna cos zmieniac kiedy kazdy gral inaczej
(23:37:47) (@H|Mad^KmH) na ts to ustalilismy
(23:37:53) (+FF|M4rio) loooooool
(23:38:40) (+FF|M4rio) to dlaczego inni maja po 10 grac ?
(23:38:46) (@H|Mad^KmH) bo to final
(23:38:51) (@H|Mad^KmH) 2 wyrownane teamy
(23:38:55) (@H|Mad^KmH) urozmajca rozgrywke
(23:39:30) (@H|Mad^KmH) dam wam wyjatek i jak przeciwnik sie zgodzi bedzieice grac 30 minut
(23:40:31) (@RafRasz^) ej co jest
(23:40:38) (@RafRasz^) od poczatku gralismy 10 min
(23:40:39) (+FF|M4rio) ja pier ... co za organizacja
(23:40:49) (+FF|M4rio) chyba zes z konia spadl
(23:40:51) (@RafRasz^) a wy nagle jkies problemy macie
(23:42:20) (@H|Mad^KmH) dobrze bedzie po 30 minut by potem jak ff przegra nie zgonilo na zmiane rulsow
(23:42:59) (+FF|M4rio) Mad jestes WIELKI
(23:43:12) (@H|Mad^KmH) bo pije mleko
(23:43:22) (+FF|M4rio) chyba jakies zwazone

No Comments......
Mad
jestes niesamowicie zlosliwy. sie udal i final przebiegl bez problemow.i jakos ja z mario o tym zapomnielismy a ty dajesz to na forum. po co?? czemu tego tu mario nie umiescil ale jakis lolek?? jestes zalosny...

czas byl normalny i mecz byl strasznei dlugi trwal okolo godziny ohmy.gif
Mrozu
jestes niesamowicie zlosliwy. sie udal i final przebiegl bez problemow.i jakos ja z mario o tym zapomnielismy a ty dajesz to na forum. po co?? czemu tego tu mario nie umiescil ale jakis lolek?? jestes zalosny...

Święte słowa....
qBa3oo3
Poniosło mnie troche sad.gif Przyznaje sie do bledu unsure.gif
DeL!
QUOTE (qBa3oo3 @ 16:27, 5 01 2004)
Poniosło mnie troche sad.gif Przyznaje sie do bledu unsure.gif

omg blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.