Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: O bezkarnosci adminow
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
LostGirl
Dzis spokojnie sobie gralam na IS ET server [217.144.201.250:27960], po jakiejs godzinie grania zostalam wykopana i zbanowana przez jednego z uzytkownikow (ciezko mi stwierdzic czy uzytkownika rcon'a czy samego admina).
Tu zanim wylecialam z server zwyzywano mnie i to tylko jak mozna bylo!
Moje pytanie brzmi czy administratorzy server moga robic cokolwiek im sie podoba, bez wzgledu na wynik ich dzialan, czy sa bezkarni ?
Rozumiem jesli sa ludzie ktorzy podszywaja sie pod innch spycjalnie robia teamkill'e, albo zadaj obrazenia ludziom z druzyny, zeby potem nabic sobie xp na apteczkach.
Jesli ktos ma watpliwosci co do mojej gry wlepiam statsy:
Nr1

TEAM  Player          Kll Dth Sui TK Eff  GP    DG    DR  TD  Score
---------------------------------------------------------------------
Allies 4FuN.SmOkE      43  29  0  3  59  6  8758  4543  499    211
Allies LostGirl        41  14  1  4  74  3  6561  2067  981    208

Overall stats for: LostGirl (0 Rounds)

Weapon    Acrcy Hits/Atts Kills Deaths Headshots
-------------------------------------------------
Colt    :  20.0    1/5        1      0        0
MP-40    :                    0    12        0
Thompson :  36.3  201/553    25      0        11
Grenade  :  11.1    1/9        0      0
Airstrike:  80.0    4/5        2      1
Artillery: 126.7  19/15      13      0
Landmine :                    0      1

Damage Given: 6561    Team Damage: 981
Damage Recvd: 2067

Rank: Corporal (208 XP)
Skills        Level/Points  Medals
-----------------------------------
Battle Sense  2 (60/90)          0
Signals        2 (62/90)          0
Light Weapons  2 (86/90)          1

Nr2

TEAM  Player          Kll Dth Sui TK Eff  GP    DG    DR  TD  Score
---------------------------------------------------------------------
Axis  lagger:/        38  26  0  1  59  -3  6625  4467  190    673
Axis  LostGirl        64  14  5  8  82  6  9999  3796 1699    491
Overall stats for: LostGirl (1 Round)

Weapon    Acrcy Hits/Atts Kills Deaths Headshots
-------------------------------------------------
MP-40    :  31.5  198/628    30      0        13
Thompson :                    0      3        0
FG-42    :                    0      1        0
Panzer  :                    0      6        0
Grenade  :  18.8    3/16      2      1
Airstrike: 150.0    9/6        7      1
Artillery:  72.2  39/54      25      1
G.Launchr:                    0      1

Damage Given: 9999    Team Damage: 1699
Damage Recvd: 3796

Rank: Leutnant (491 XP)
Skills        Level/Points  Medals
-----------------------------------
Battle Sense  3 (112/140)        0
Signals        4 (264)            1
Light Weapons  3 (115/140)        0

Ten post jest bardziej po to, aby zwrocic uwage adminow na to komu daje sie rcona oraz o to jak zachowuja sie w stosunku do uzytkownikow. Byc moze nalezy tez zwrocic rowniez uwage na kulture aministratorow - "admin bogiem ? "
Nie wydaje mi sie bardziej jest to jakis zakompleksiony facet, ktoremu kikniecie kogos sprawai przyjemnosc i satysfakcje sad.gif A moze nie podoba mu sie to ze leje go baba blink.gif

Niech ten post da do myslenia kazdemu kto kickuje z servera ludzi

logres
imo spotkala mnie podobna sytuacja tylko , że jakies 3 miechy temu . Wszedłem sobie na server 17 & ic czy jakoś tak już nie pamietam i zacząłem grac . Po jakimś czasie gry złapał mnie lag i jeden z 17 zastrzelił mnie .
Ja na to za co
on- nie odzywał sie
ja do niego "jaki loleq" - bo byłem strzasznie wqurzony!!!!
a on - "mów mi geju " i dał mi kika mad.gif
tesz ma pytanko czy to , że ktos ma refaa oznacza , że może robić wszystko na servie i wyzywać i zabijać wszystkich :/
mad.gif mad.gif ph34r.gif
/17/Aluu
"może robić wszystko na servie i wyzywać i zabijać wszystkich"

jezeli dobrze to odebralem to, w ktorej linijce twoich cyctatow ta 17 cie wyzywala ? biggrin.gif

zwrot o jego zainteresowaniach z tego jak ja to odebralem nie byl skierowany do ciebie smile.gif

Jezeli chodzi o killa, jezeli zlapalbys tego laga podczas ataku w waskim przejsiu..... wiem to jest tylko gra, ale koles ktory wisi w drzwiach i nie daje przejsc nikomu troche ta zabawe utrudnia. W takiej sytuacji prawdopodobnie tez bym cie zabil.

Wracajac do kicka....
Z mojej znajomosci ludzi z 17 wynika ze nie kopneli jeszcze nikogo za text " jaki loleq"
wiec albo ten twoj lag byl dluzszy
albo zaczoles sie klucic i bluzgac

to of cors moje zdanie..
Ghost
Mnie również spotkała taka sytuacja z banem dwa tygodnie temu, bodajże na BirdsNest.

Wchodzę na serwer. Gramy campaign - trafiam na sam początek. Koszę wszystkich jak miło, medykuję i nie ginę przez co najmniej 45 sekund od zabicia kogoś. Jednym słowem - mam niski ping, dobry dzień i nastrój do HS'ów. Komuś to się jednak nie podobało.

Po trzech ostro rozegranych mapach zdobywam ok. 1000 XP, pokonując tym samym admina, który do mojego przybycia królował w tabeli. Wychodzę ze spawna, nagle wszystko się zatrzymuje (stopklatka smile.gif) i wywala mnie do menu z informacją że jestem "banned". Admin wykopał mnie z serwera tylko dlatego, że grałem LEPIEJ. Chamstwo i maniakalna chęć bycia najlepszym, ot co.

LostGirl - jest więc możliwość że admin królował na serwie z ilością XP a ty go przewyższyłaś...
Majcok(12)
No mi nieraz sie tak zdarzylo.
Np. na jakims english server, akurat prawie przez cala mapke nie gralem (fps i ping przeszkadzaly), ale na nastepnej mapce (gold) zaczynam sobie grac bo fajny ping i komp odzyl (20fps co u mnie jest swietem). Po ok. 5min mialem juz 38killi i tylko jakis gosciu mial wiecej i sie mnie pyta ile mam killi gadam mu ze 38, a on "A wlasnie ze 0" i wylecialem z serwa.
A raz bylem na szmerze z lagiem ale nie rwalo za bardzo, co dziwne. Gralo tam troche z C4, 17, (?), [=||=] i jeszcze kilku klanow. I po chwili "kick Majcok12" oczywiscie polecialem, za ping? no to juz nie mozna grac z pingiem 200-300 gora na szmerze? Glupio sie jakos czuje jak dostaje publicznie kicka, nawet z poczatku nie wiedziac za co.

A zdarza mi sie czesto tak ze gosciu ma laga i go zestrzele bo nie mogl sie ruszyc i pozniej wali vote o kicka, lub gdy ja robie dzialo engiem a drugi eng stoi kolo mnie i jak mam juz koniec dokancza zeby to on mial te marne kilka xp do tego zabija mnie i daje vota o kicka.

gdzie refa mial igs-maxi(czy jakos tak)

No maxi i to byl jawnet.pl zapewne on tam ciagle gra, zreszta mi tez KTOS dawal tam nieraz mute ZA NIC. Specjalnie raz nic nie pisalem na servie i nie dawalem zadnych komend i po chwili chce dac prosbe o meda bo latal kolo mnie i slepy byl chyba, bo mnie nie uzdrawial, a tu nie idzie, chce cos napisac nie idzie i tak az nie wyszlem z serva, CZEMU? NIE WIEM!!!!

Pzdr
LameBoy
Serwery są własnością adminów z których bezinteresownej grzeczności korzystamy grając na serwerach, Admin wyznacza osoby które dostają passa żeby pilnowały porządku pod jego nieobecność, jezeli sam admin nas za cokolwiek wykopie - a moze wykopać za to ze śnieg za wolno pada na railu, to papa i tyle, jeśli wykopie nas wyznaczony przez admina czlowiek mozemy napisać do admina ze tak a tak się stało i ze uważasz takie potraktowanie swojej osoby za niewłaściwe itp - i admin zareaguje albo nie - oto prosty zbiór zasad

podsumowanie
serwer jest własnościa admina który robi z nim co mu się żywnie podoba a graczom nic do tego bo i tak się powinni cieszyć że mieli gdzie grać zanim ich nie wykopano/zbanowano bo jakby admin nie upubliczniłserwera to by se co najwyżej sami pobiegali w "my multiplayer game"...

niekoniecznie słodka i piękna ale prawda i realny obraz rzeczy
KiD
O moj drogi boze !!! Niestety zgodnie z obawami nadszedl dzien w ktorym musze przyznac racje LameBoy-owi smile.gif
Servery, portale , fora smile.gif sa niestety czyjas prywatna wlasnoscia i udostepniane sa gracza na warunkach ustalonych przez adminow. Tak wiec bezzasadne jest tu rozdzieranie szat i plakanie o tym jak to zboj admin nie zwazajac na moj zjawiskowy skill postanowil przerwac to pasmo zwyciestw kickujac mnie z servera. Jezeli nastepuje to bez wyraznych powodow i okraszone jest dodatkowo stekiem wyzwisk nalezy poprostu w przyszlosci omijac ten server. Pisanie na ten temat postow, topikow, wysylanie maili smile.gif jest bezcelowe poniewaz jezeli ktos sie burakiem urodzil to KiD-em nie umrze smile.gif

P.S. Lost - zawsze mozesz napisac do Bravo albo rzucic sie w wir nauki i wogole olac granie. Zreszta w twoim wieku to juz by wypadalo smile.gif

Pozdro
Runos
QUOTE (KiD @ 18:49, 19 12 2003)
P.S. Lost - zawsze mozesz napisac do Bravo albo rzucic sie w wir nauki i wogole olac granie. Zreszta w twoim wieku to juz by wypadalo smile.gif

Buehehehehhee.... Dobry text tongue.gif Kid jestes moim idolem od Dzis laugh.gif

A tak na wracajac na ziemie to ja jush omijam servy gdzie sie pojawia ten burak igs..
Ghost
Majcok - widzę że ty nie masz szczęścia do adminów.

Kolejna sytuacja, tym razem WWR! - We Wanna Rock! Tym razem gram field opem. Na oasis znowu zdobywam krocie na artach. Niestety balanga nie trwała długo. Postrzeliłem przez przypadek admina serwera (przez przypadek, bo wleciał mi w linię ostrzału) - na dodatek był z mojego teamu i jeszcze Friendly Fire był wyłączony, a tutaj - niespodzianka - "you have been banned".

Sorry, ale ja mam takie traktowanie graczy w dupie. Refer nie jest Bogiem i nie będzie robił tego co mu się żywnie podoba.

P.S.
Runos - no, trochę uogólniłem. Mogłem napisać "około". Tymnie jechałeś jak chciałeś? Nie możliwe, nie grałem z tobą... Może ktoś miał xywkę taką jak ja. A miał czerwonego taga TGX?
Runos
Off Topic

Nom nei paietam ale byl ghost i byl cos tam 13th na koncu. Jak to nie ty to sory...
Prosper
Server C4 Poison.
Leca z niego osoby:
-nie majace kompletnego pojecia o grze
- zlagowane na maksa
- psujace swoja durna gra zabawe innym
W przypadku gdy ktos z C4 poison chce wejsc na serwer a nie ma miejsca leci osoba:
nieznana (czesto fejk), zlagowana a na koncu ta co ma najmniej xp czyli najkrocej gra.

Niestety serwer jest wlasnoscia tych klanow i one maja pierwszenstwo do gry na nim. Niestety takie sa realia smile.gif
logres
cool.gif Z tego co wyczytałem (miedzy innymi , że admini kikuja za lepszy wynik itp ) to wydaje mi sie , że zachowuja sie jak gówniarze. Sorry ale jak można być k#!@a takim burakiem. Dać kika za to , że gosek ma okolo 1000 xp na 3 mapach (rozumiem na 1 ) . Bardzo dziwne!!

Jednak żeby ciągle nie narzekać są też admini bardzo mili !!. Przyklad dod i dod 2 . Tam admin jest mily nie kikuje nie wyzywa .

Ponadto czemu admin zakłada server, żeby ciągle być najlepszym??? to troche dziwne blink.gif
Wiem , że nie każdy cieszy sie na widok lepszego . No ale jak sie trafi to trzeba uszanować jego skill a nie kikować !!!!!!!!!!!!!.

Imo inne zagadnienie którego nie znosze gram z moim cl-em na servie i zara admin do niego z m@!dą , że cziter . (Fakt nie każdy tak wymiata no ale jak sie gra tyle czasu :/'). I albo kika daje albo wyzywa a następnie daje kika. Dziwne :/!!!!!!!!

Ps. Można by pisac i pisac o tym jak perfidni , głupi i dziwni mogą być admini serwów . Jednak nalezy dodac , że nie wszyscy są tacy !!!. ja na tym kończe swoje wypowiedzi w tym topicu biggrin.gif cool.gif

Ghost
Runos: To nie ja - powtarzam wam że Ghostów jest w ET od cholery.

Pamiętaj - jeśli widzisz gościa z nickiem "Ghost[TGX] lub TGX|Ghost - możesz być pewny że to ja.

Back to the topic: Ja właśnie nie rozumiem jak taki kretyn może być referem - żeby banował za lepszą grę? I dlatego ja gram tylko na serwach miłyc i znanych klanów. Np. na serwie GENERALS & COMMANDS RU adminem jest bardzo miły gość z klanu zagranicznego CAB - sam reaguje na zamieszki podczas gry i aktywnie szuka cheatów będąc spec'iem - ponadto nie wywala noobów z serwerów, chyba że naprawdę przeszkadzają (vide ten debil Shambalakaza - cały czas włazi na miny bo chce je rozbrajać - szkoda tylko że te na które wchodzi są z jego teamu :/).
Majcok(12)
Tzn. na jawnet.pl ci iGs, sa spoko, czesto daja muta tym co na to zasluza i jesli ktos przeklina, kluci sie itp. to dostaje upomnienie raz drugi, pozniej mute i jesli bedzie dalej sie zachowywac jak bachor tzn. zabijac swoich itd. dostaje bana (niekiedy). Wiec te mute co dostalem za nic, mi zwisa mozliwe mieli zly dzien lub jeszcze cos innego. Ale jesli sie zdarza takie cos jak napisalem jako ostatnie w moim 1 poscie w tym topicu wychodze z serwa i mam spokoj.

Pzdr
blacktyger
Hmmm wiecie .... różnie bywa czasami widzicie tylko czyjąś wine nie zauważając swojej (no offence) oczywiście podawane tutaj przez was przylady to absurdy i są raczej jak by nie patrzeć na popularnośc wolfa .. żadkością ... ja jak wylatuje to zazwyczaj przez sprawiedliwe głosowanie ... a nie że admin daje odrazu kicka ... bezsens sad.gif mute musze się przyznać daje często i denerwują mnie serverki bez textu typu "voice chat ignored" bo koleś napie.rdala 10000 need a medick i jaktu grać ? dry.gif ae oczywiście robią to n00by chcące się wyładować ponieważ mama ich nie kocha albo ludzie którym nie specjalnie zależy na poważaniu wink.gif hmmm mimo wszystko uważam żę wywalenie z serverka nie jest taką tragedią bo zawszejest jeszcze około 2000 innych wink.gif chyba że komuś doooobże idzie to już denerwujące lekko mówiąc .. poza tym mysle że na ten temat powiedziane zostało już wszystko więć closed zamiast odpowiedź smile.gif
NIEDZIOWIEDZ'
Nie bede czytac wszystkich postów, odpowiem tylko na pytanie koleżanki:

Tak, admin bogiem!

taka brutalność rzeczywistość. Jak ktos zakłada server to ma pełne prawo robic sobie na nim co chce- moze tam wlaczyc lub wylaczyc PB. moze sie bawic zmina grawitacji, rozdawac bany za to ze ktos ma nick ktory adminowi sie nie podoba, moze dawac bany calym klanom i rowniez wszystkim osobom co maja nick np. na litere A bo jemu sie ona nie podoba. Moze kopac ludzi co nie umieja grac i np. lamia pf-em strzelajac sobie pod nogi, moze kopac ludzi co graja za dobrze i nie udaje sie adminowi ich pojechac.

dlaczego? bo to jego server!

karac go? za co? on was nie zmusza grać na swoim serverze, to niestety playerzy nie powinni wchodzic na czyjs server zeby narzekac. jak im sie nie podoba nie musza tutaj grac nikt im nie kaze nikt ich nie zmusza do tego.

Przyklad? server Tenbit- raj dla cziterów bo server jest bez PB. ja go omijam, nie bede wchodzil tam i krzyczal zeby ktos wlaczyl PB bo sie grac nie da.

dlaczego to pisze broniac adminow? bo mimo iz uwazam takie zachowania za nie na miejscu to staram sie (zreszta jak zwykle) być obiektywny i przedstawiac prawde :/
kargon
No no ciekawy temat ,niejaki thoruss który dostał banna ostatnio może i tresc w swojej wypowiedzi miał ubogą laugh.gif ale tytuł Admin bóg czy człowiek pasowała by tu w 100% podobnie jak wiele osób także dostawałem kicki za "zbyt szybki chód i za celne oko" dry.gif pamiętam że kiedyś na serwerze hmmm chyba 4fun dostałem kicka hmmmm chyba jak pamiętam było to tak że serw był otwarty dla wszystkich ale nagle opanowały go jakieś 2 klany i bez słowa kickowali wszystkich ale...dziwota mnie zostawili tak sie nawzajem bluzgali że zapomnieli o mnie jednak kiedy nabiłem kilka killów koleś którego zabiłem 3 razy zaczął na mnie*** i ujrzałem menu....słyszałem o tym kilka razy że obce klany przejmują serwy do rozegrania meczu tylko...że jak pamiętam robią to bez wiedzy admina mad.gif co tu dużo gadać nie wiem czy to fer wszystko jest czy nie można by dać muta jak któś przegina albo ostrzeżenie czy nawet wyprosić z serwa?czy kicki i bany zostaną dla "recydywistów"czy dla zwykłych graczy wogle ciekawy temat który wszystkich nurtuje dobrze lost girl że go poruszyłaś ale można też go bardziej rozwinąć żebyśmy poznali bliżej prace Administratorów(np.jeden "długiii"dzień z życia admina biggrin.gif ciekawe czy ktoś sie tego podejmie) dobrze to ujął wolfszlagier zamykając tamten temat o adminach poprzedni rolleyes.gif
keymaker
Pamiętam, że kiedyś zostałem zbanowany zanim zdążyłem dołączyć do serwera, ale napisane było, że bana dostaję do czasu, kiedy rozpocznie się następna mapa. Czy tak można ??
NIEDZIOWIEDZ'
jasne
Maczo
Popieram kargona! Też jestem ciekawy, jak wygląda praca adminów serwera i czy lubią swoją pracę. smile.gif
LostGirl
Byc moze i admin ma pewne prawa do server, jednak czasmi jego zachowanie odbiega znaczaco od pionu. Rozumiem, ze czasmi moze sie nie podobac czyjas gra jesli jest "bezplodna jak bokser z Nevady", ale to tylko gra, a kopiac kogos wprowadza sie tylko niepotrzebnie nerwowa atmosfere.
Rozumiem ze mozna dostac ban i kicka za fatalna i zlosliwa gre, ale nie za to ze komus idzie w miare przyzwoicie!
W takim ukladzie dojdzie do sytuacji, ze pol poison bedzie zbanowane na polowie serverow za to ze wymiataja ludzmi po scianach !
Bez sensu, jakis zlosliwy paradoks mad.gif
Runos
moze nie powiem o et ale powiem o pewnym przypadq. Gralem w csa. Wszedlem na serva co bylo 2 kolesi (adminow serva). Poszedlem do Terroristow. A w przeciwnej druzynie byl jeden z adminow. Zabilem go jako pierwshego. Potem sie zaczelo cos dziwnego ze mna dziac. Zaczal admin rzucam mna po scianach. zostawil mi 1hp. I 2 przeciwnikow. Zabilem 1 z tych kolesi. A potem od razu jak go zabilem to mi gra wychodzi i pishe. You have kick & ban.. PARANOJA!! !@#ane Francuzy blink.gif blink.gif mad.gif mad.gif
Mengele
QUOTE (Prosper @ 21:44, 19 12 2003)
Server C4 Poison.
Leca z niego osoby:
- zlagowane na maksa
W przypadku gdy ktos z C4 poison chce wejsc na serwer a nie ma miejsca leci osoba:
nieznana (czesto fejk), zlagowana a na koncu ta co ma najmniej xp czyli najkrocej gra.

Niestety serwer jest wlasnoscia tych klanow i one maja pierwszenstwo do gry na nim. Niestety takie sa realia smile.gif

Dokladnie w podobnych pzrypadkach bede kickowal z IC/17 ....

Kazdy gracz z pingiem 300+ moze liczyc na kicka
W przypadku full serwa, bede wywalal rowniez spectow( o ile takowi beda).
blinkkin
pamietam kilka meczykow jeszcze w barwach ua (gl&hf). dokladniej rzecz ujmujac server mial ustawione com_MaxPing, server prywatny, klanowy. ja rozumiem, ze takie rzeczy robia sie na ffa i daje sie kicki za lagi. ale jakim trzeba byc debilem, zeby robic ograniczenia na servie, gdzie gra sie klanowke. nie dotyczy to tylko tych ustawien, ale takze zbalansowane teamy (cholernie uciazliwe) etc. administratorzy, ku woli swojej robcie na ffa co chcecie, ale podczas klanowek to spierdlac ze specjalnie pisanymi configami. jeszcze smieszniejsza sytuacja, standardowy czas na fuelu to 20 minut. jednak mapa jest ostro niezbalansowana i dlatego na ffa daje sie 30 minut. i z takimi ustawieniami musi rozgrywac sie cb mecz, lol. co do adminow to w polsce wyglad to okropnie, mamy wielu zakompleksinoych podkurczow, ktorzy chetnie i gesto rozdaja kicki lub bany. jednak niektore zagraniczne servy, nie odbiegaja od polskich reali. na kilku servach mam bany za cheaty, raz ze dosyc srednio gram (potwierdza to ludzie, ktorych znam), a do tego zawsze i wszedzie mam pingi 120-250. wiec tylko pogratulowac samooceny adminom, jesli dostaje bana za aimbota niewykrytego. jedyne servy, gdzie nie zdarzaja sie takie przypadki to italia. gralem na wielu wloskich servach i musze przyznac, ze nie slyszalem o zadnym kicku czy banie. do tego swietna atmosferka, moze i nie sa potega, ale graja dla przyjemnosci. czesto zapominaja o tym polacy, a z pewnoscia admini, ktorzy uwazaja sie za bogow. king is here, wiec wylatujesz za byle gowno. taka jest rzeczywistosc, nienormalnie chora.
Swiety
Sory Blinkin ale jeśli admin nie ustawi sv_maxping na jakąś idiotyczną wartość typu 50 to jest all ok.
Normalna większość graczy ma prawo do ustawionego sv_maxping np na 300.

Koleś z pingiem powyżej 300 niedosyć że sam nikogo nie może zabić z smg i ma wątpliwą przyjemność z gry to jest rudny do trafienia dla kolesi z normalnym pingiem.
Czy to się komuś nie podoba to jak ktoś ma ping powyżej 300 to raczej powinien bawić się w gry na kurniku a nie grać w fps-y.

Już nie mówiąc o tym że duża grupa kolesi z dużymi pingami i lagamia może spowodować lagowanie samego serwera. Skutek i lagersi i kolesie z normalnym pingiem - wszyscy mają laga.
blinkkin
i jak zwykle sie nie rozumiemy. mam w dupie, jesli ktos sobie stawia server ffa z ograniczeniami, nawet popieram. ale podczas klanowek to jest po!@#ane, trzeba miec nasrane we lbie. bardzo przyjemna sytuacja, kiedy nawet kolesiowi z neo+ przylaguje podczas meczu. wiec kick i musi czeakac piec minut, bo wczesniej server nie wpusci. tymczasem gra toczy sie dalej 5 vs 6 i jest za!@#iscie. wynik jest oczywisty. sorry za uzyte slownicto, ale do takich adminow mam zero szacunku. server podczas klanowki powiennien byc obustronnie zaakceptowany. natomiast tutaj z swietnym configiem serva, polowa zawodnikow ma problemy z dotarciem, poniewaz serv nie puszcza przez !@#ane com_MaXPing. mowisz, ze kolesia z duzym pingiemnie nie da sie trafic. otoz nie zgodze sie, nawet przy dosyc nikim pingu, moze wystapic pocket lost + zle ustawiony cong gracza. wiec admini, mam prosbe na ffa robta co chceta, ale podczas klanowek wy-(słowo na p)c z takimi pomyslami.
blacktyger
blinkkkin ależ słownictwo smile.gif jak zwykle każdy z was ma troche racji .... tak to w życiu bywa, ale myśle żę najistotniejszą wypowiedzię dla tego topicu była wypowiedź NIEDZIA ,bo powiedział on tak jak jest i już tongue.gif
TheAbyss
To może ja się wypowiem, bo sprawa dotyczy prawdopodobnie serwera SzMER do którego config pisałem.
sv_maxPing 200 ustawiony jest z pełną premedytacją. Trzeba pamiętać, że ping jest sprawdzany tylko w momencie łaczenia się na serwer, więc każdy gracz który nie ma stałego 300-400 na serwer prędzej czy później wejdzie. A pretensje że tak jest uważam za kompletnie nie uzasadnione - sorry, ale większość poważnych klanów wystawia na mecze jednak graczy z pingami <100 bo z wyższymi to sorry ale na poważnie nie da się grać... a jeśli wam serwer na klanówkę nie pasuje, zawsze możecie zaproponować inny.
Co do czasu map i team balance - sorry, jeśli ktoś nie wie, że jest taka komenda jak /callvote clanbase, a potem jojczy i narzeka że to wina konfiguracji serwera, to tylko sam sobie jest winien...
sOpEE[Wr0]
Poza zmianami konfiguracyjnymi niczym nasza praca sie nie rozni.
Sagitarius
no wiec....mnie tesz to czasami wkorza...była taka sytuacja: aliantow było no powiedzmy koło 5,4 soldierow i ja jeden enginier..a axis bylo cos kolo 10!!! NO i tak wychodzisz sobie z chatki(Fuel dupmp) a tu kolesie jeden z mozdzierzam nie przepuszcza anie jednego drugi czeka zaraz za dzwiami(CO) i odpala "plecaczek" gdy pojawiaja sie alianci a na dachu kolesie z bazukami itp..no i tak sie szerzyl spawn kiling...no to mowie gdzie jest admin....No to mi koles odpowiada ze na dachu....pytam sie czemu odprawia z kwitkiem moje glosovania(soufle teams by xp)...a on mowi ze jest szefunie i moze robic co sie mu podoba...no to se mysle i zarazem pisze..idiota!a na to koles BYE i mnie wyrzuca...takich p@!@ntow jest pełno myślą ze im wszytko wolno..A co do tarnowskiego serweru to jest spoczko,bo pierwszy raz zobaczylem jakis serwer no powiecmy z mojego otoczenia! mad.gif a co do tego co cie kolezanko wywalił to go nie spotkałem..ale niech sie chłopok boi na zapas,no wiecie ma sie te tarnowskie wtyki.. dry.gif laugh.gif
Cienki Bolek
Admin bożkiem na serwerze ...
Panie i Panowie toz to normalnie paranoja jakas. Wszyscy sie zachwycaja nad adminami ze tacy super sa, ze takie serwery i jak sie komuś nie podoba to niech sobie książki czyta. "Są granice, których przekroczyć nie wolno..." bo znowu teleranka nie będzie tongue.gif
Tutaj chodzi tylko o jasne ustalenie reguł. Na przykład C4 fajnie określili za co kopią i dla mnie to ok.
Czasem konsola przypomina, ze za TK ratio 25% kick za omijanie cenzury kick itp...
Ale admin jak gra na serwerze to jest normalnym graczem... i kickanie lepszych . Z kim będziecie grali jak wykopiecie lepszych od siebie...
A czs graczy to juz sie wogole nie liczy? wczoraj jakas kampa 6 map zostalo z 10 minut ostatniej mapki serwer restart i oasis, na szczescie zmienili z kampani na SW. O ile spokojniej by bylo, gdyby ten co zmienial nie poczul sie bozkiem tylko powiedzial

"sluchajcie psychokillerzy wiem ze fajnie sie wam gra kampanie ale sorry musze zrobic SW bo to moj serwer a mam ochote na OASIS i nie chce czekac 10 minut i nie obchodzi mnie ze gracie juz 2 i pol godziny komu sie nie podoba to niech opusci serwer zanim go zbanuje"

IMO z czasem poziom sie uśrednia ... i jak grasz z lepszymi od siebie to tobie troszke rośnie, a im spada smile.gif bo jak cie zabijaja 300 razy to juz im sie nie che tak starac.. i graja troszke gorzej. A ty troszke lepiej.
Podsumowanie :

kickanie OK
- za bluzgi na serwerze
- spectow... ale tylko jesli serwer full
- lagownikow pow 300.. niech bedzie tongue.gif
- o czitach nie wspomne
- nowych graczy nie chcacych sie uczyc, ale przedtem prosze koniecznie powiedziec www.enemyterritory.pl

kickanie be
- lepszych od siebie
- bez ostrzezenia i wyjasnienia za co chociazby

PS1

Zajmowanie ffa przez klany ... IMO OK. jak widzisz w opisie ze graja 2 klany to po co sie tam ladujesz??? na specta to jeszcze rozumiem chcesz podpatrzyc taktyki itp... ale wybacz 6/6 klanowka to co ty tam chcesz robic ... co z tego ze to ffa ... to znaczy ze dla klanow tez.. a jak jestes normalny to powinienes zrozumiec, ze nawet jesli to klany ze swoimi serwerami to moze byc tak ze jednym laguje u jednych a drugim u drugich i zmuszeni sa do gry na ffa, gdzie .. laguje jednym i drugim tak samo tongue.gif

PS2
Acha to mi sie ostatnio zdazylo, ale juz sie tak nie podniecam jak banem z 4Fun miesiac temu. wszedlem na specta klan jakis vs ffa jak widze cos takiego to zanim sie dolaczam do gry pytam sie przewaznie czy mozna.. coz tutaj nawet nie zdazylem sie spytac .... vote kick kiss maj es gudbaj... ale juz mnie nie rusza...
nGc.pl
QUOTE (Sagitarius @ 22:02, 15 01 2004)
(...) to mowie gdzie jest admin....No to mi koles odpowiada ze na dachu....pytam sie czemu odprawia z kwitkiem moje glosovania(soufle teams by xp)...a on mowi ze jest szefunie i moze robic co sie mu podoba...no to se mysle i zarazem pisze..idiota!a na to koles BYE i mnie wyrzuca...takich p@!@ntow jest pełno myślą ze im wszytko wolno..(...) .

Admin niestety ma pełne prawo do "własnych reguł" gry na swoim serverze. Prawdopodobnie to On starał się o server, prawdopodobnie wyłożył kasę, i prawdopodobnie dużo nerwów kosztuje go utrzymanie takiego servera w stanie gotowym do użytku.
IMO jeżeli widzę chamskiego admina któryś raz z koleii, to wyrzucam serwer z ulubionych. Myślę że największą karą dla człowieka z syndromem "Boga" będą pustki na jego własnym serwerze.
Przy okazji podziękowania adminom, za to że jest gdzie pograć w (często) kulturalnych warunkach. user posted image
oferma
ehh .. macie problemy :/
#1 90% ustawien NORMALNYCH serverow = ustawienia zalecane przez www.clanbase.com (na potrzeby lig/ladderow)
i jesli komus cos nie pasi to tam zale wysylac nalezy
#2 to ze niektorzy maja manie wielkosci i kopia ludzi za nic tez sie zdarza - nalezy brac poprawke na to ze zyjemy w polsce ...
#3 tak naprawde to nie musi byc admin zeby kopac, wystarczy ze zwykly lol model "14latek i pol" nieopatrznie dostal rcona/wyzebral/uzyl komputera brata gdzie rcon byl w eye wpisany/etc.
wiec jezdzenie po adminach tez do konca nie jest takie fair
#4 a tak wogole nawiazujac do postow poison/c4/ic/etc to moze zamiast pie*** farmazony i sie rozpisywac na boardzie ... po prostu idzcie grac
zniknie polowa problemow za jakie jestescie kopani
to tyle od waszej ulubionej ofermy scenowej ;/

pozdrawiam
Usagi
1) podpisuje sie pod tekstem pauliego
2) admin bogiem lol. jak ow buk przesadzi z wladza, zostanie sam na serku i bedzie musial grac u boskiej konkurencji. sorr, jezeli ktos decyduje sie na upublicznienie serwera musi tez liczyc sie z tego konsekwencjami. inaczej haslo albo zamkniecie serka.
3) imo grac na sprawdzonych serkach jak toadie albo dod3. pewnosc, czystosc itd, na brak skilla grajacych tez narzekac nie mozna.
4) ping>300... hm czasem sa perelki. widac ze szacowne grono nie pamieta wybrykow Shiza z PF. a jakiz on mial ping? tongue.gif
pozder
Lemurek
Cytat

"QUOTE (Prosper @ 21:44, 19 12 2003)
Server C4 Poison.
Leca z niego osoby:
- zlagowane na maksa

Niestety serwer jest wlasnoscia tych klanow i one maja pierwszenstwo do gry na nim. Niestety takie sa realia "

Nie lubie sie podpierac tekstami innych ale ten mi sie podoba :-)

CienkiBolek pije do mnie zapewne wiec sie odniose :-) faktycznie w tamtym przypadku troche za szybko zrobilem koniec zabawy w kampie i tu uklon bo moglem poczekac ...

Mimo wzystko jednak tak jak w cytacie jest i bedzie i na serwerze [NF]Clan pierwszenstwo maja i beda mialy klany
czesto sie zdaza, ze ktos nie ma serwera na mecz i potrzebuje go szybko inaczej lyknie walkowerka np albo potrzebuje szybki mecz rozegrac a ich serwerl padl lub z innych wzgledow musi wybrac nasz w takim przypadku nie bede sie fcale szczypal tylko niestety udostepnial serwer klanom w potrzebie :-) dlaczego ? hmm mozna by rozne przytaczac teksty ale ja tam mam jeden bo tak zalozylem bo tak chce bo taki jest status moich serwerow ot i koniec ....

no i racje ma ten ktory napisal ze na serwerach nielubianych adminow beda pustki hmm a niech beda nie bedzie mi sie lacze zapychalo :-)

zamiast sie cieszyc ze serwer jest w wiekszosci przypadkow otwarty dla FFA to jeszcze marudza niestety ja place za serer za lacze i czas pracy wiec mam prawo dyktowac warunki i dokladnie tak samo jak kazdy admin

nie raz juz czytalem o roznych bee adminach serwerow ircowych , boardow i innych takich i nigdy ten temat nie byl wyczerpany i nigdy tez nie dal nic luserom :-) najwyzej pokrzyczeli pomarudzili i skonczylo sie jakims banem albo milczeniem 2 strony :-)

wiec go skonczcie i grajcie kiedy tylko sie da

Podrawiam
Cienki Bolek
QUOTE (Lemurek @ 22:03, 17 01 2004)
Cytat
Lemurek

CienkiBolek pije do mnie zapewne wiec sie odniose :-) faktycznie w tamtym przypadku troche za szybko zrobilem koniec zabawy w kampie i tu uklon bo moglem poczekac ...

oops

Zeby nie bylo jakichs niejasnosci ja zostalem gralem dalej w sumie to kampanie mi sie nie podobaja i dorbze ze SW ktos ustawil.

Jesli chodzi o serwery dla klanow na mecze off koss pierwszenstwo ale jesli to mozliwe mozna napisac.. za minute zamykam serwer bo klanowka.
Ja juz sie domyslam jak jest restart i po reconnect haslo wyskakuje acha klanowka oki ...
Ale pamietam jak na poczatku z uporzem maniaka wchodzilem chyba z 5 razy na serwer probujac sie dowiedziec dlaczego mnie gracze wykopali przeciez nic zlego im nei zrobilem... oczywiscie rate 5000 itp... rzeczy nikt nie chcial mi powiedziec to sie wladowalem znowu i znowu to samo w koncu przejrzalem forum .. smile.gif

Acha Nie wiem czy to Lemurek tam zreseteowal nawet nie jestem pewein czy to NF byl... faktem jest ejdnak ze tam mam najlepsze pingi ostatnio i fajnie mi sie gra smile.gif
biggrin.gif
Pozdro smile.gif
PS
8-16 ..
ja 4dni 8-18 4 wolne 4noce 18-8 4 wolne najlepszy uklad pracy jaki kto mogl wykombinowac IMO smile.gif
Lemurek
;-)))

ja ja przyznaje sie i dlatego pozniej przeprosilem .. bylem troche za szybki a nie bylo takiej potrzeby :-)

i Amfisia i Ja staramy sie jednak dawac teraz z konsoli komunikty o tym ze bedzie klanowka albo z jakiejs przyczyny restart :-) ja tu nie chcialem bronic pozycji adminow bo sam nie lubie byc kopany za nic ale ponad wszelka watpliwosc na serwerze NF beda kopani chiterzy (wylapani ) z banem, podszywacze pod cudze nicki !!! szczegolnie klanowe - bez osrzezenia ... oraz wszelkiego rodzaju chamowa ktora od bluzgow po utrudnianie gry przeszkadza .... beda tez kopani ludzie ktorzy stoja w respie i rozdaja amunicje nic innego nie robiac bo zajmuja slot tym ktorzy chca sie bawic z innymi a nie nabic sobie xp by pokazac jacy sa wspaniali :-)

po za oczywistymi przypadkami zgadzam sie ze kopanie i wywalanie za dobra gre lub inne tego typu radosne pomysly nie sa najpiekniejsza cenzurka dla kogos kto kopie tylko !!!! nie zawsze jest to admin :-)
czasami ktos kto dostal refa :-) mozna sie przeciez pomylic nie ? :-) dla tego na nfowych serwerach nie ma refow tongue.gif osoba z refem czasami ma tyle wspolngo z adminem co ja z biskupem :-)))) choc i tak odpowiedzialnosc spada na tego kto mu refa dal :-))))

co wcale nie znazy (patrzcie tekst kilka godzin z zycie admina) ze ktos tam nie moze byc BOFH od czasu do czasu wiadomo przeciez ze admin to dran i despota :-) tak bylo jest i bedzie hihi w despotyzmie tez sa jednak granice choc uwazam ustawianie hasla na minimum 64 znaki i zmieniane nie zadziej niz raz na dobe za przedni numer :-)

http://rozrywka.krakow.pl/artykuly/admin.php

Polecam to tym ktorzy pytali jak wyglada dzien admina :-) tam sa opisane dwa dni :-) + cennik

pozdrawiam
Valkir
Heh...sam zostałem wykopany z C4&poison,kiedy miałem lagi-i się od razu domyśliłem dlaczego. Nie można mieć o to pretensji, to obciąża łącze.
[=||=]HanZz
Hmmm....
Sprawa ma sie tak. Niedz powiedzial sluszna sprawe. Serwy sa czyjas wlasnoscia ergo wlasciciel moze robic co chce.

A teraz przyjzyjmy sie obiektywnie scenie... ile razy na serwerach zdazalo sie, ze:
- jakis idiota non stop votuje (np szufle w srodku(!) mapy)?
- kolejny obraza innych bez powodu?
- nastepny non stop wku_rwi_a innych voice chatem?
- noob z pf'em zabijajac jednego przeciwnika ciagnie za nim 2 swoich?
- niby Twoj "przyjaciel" z teamu, podczas gdy ty kosisz, on ciagnie Ci serie po plecach?
- medyk za chu_ja Cie nie podiesie mimo ze stoi obok Ciebie, strzela, ginie, a nie podnosi?
... to tylko drobna lista przykladow!

Ale jest na to jedna rada...
MOZNA ZAWSZE ZMIENIC SERWER!!!
Ja tak robie.. i klade lache na takie zachowania...
Chyba ze gram na IC/17 to... wiadomo czym to sie konczy biggrin.gif
Ludzie leca z serwow i beda lecieli jesli nie beda pozadnie grali (i nie mowie tu o skillu
Usagi
raz na zawsze chce rozwiazac sprawe shuffle w srodku mapy (szczegolnie kiedy grany jest stopwatch), szczegolnie ze juz kilka razy bylem za to bluzgany... ale przepraszam, jezeli do rwy nedzy w jednym teamie jest 10 klanowiczow /axis/ a w drugim 1 klanowicz (czesto trafia na mnie, mam za dobre serce) i 8 uczacych sie gry /allies/ i na oazie przez 15 minut allies zamkniete jest we wlasnym respie i wie ze nic sie nie zmieni przez kolejne 15 min, to chyba cos nie tak z gra i shuf sluzy jako uleczenie gry.
no ale nie, imo tu chodzi bardziej o staty (szczegolnie jak sie je warzywa to ma sie staty rzedu 70/2) albo o awardy a nie o sama przyjemnosc gry.
wiem ze off topic ale nie chce mi sie nigdy wiecej wracac do tematu shuffle w srodku gry.
Radko
Rzeczywiście Admini niekiedy postępują zbyt obcesowo... Np. taka sytuacja:
Gram sobie na serwerze C4 Poison, dynia pod wallem na oasis, przygotowuje się do rzutu granatem za walla, a tu dup. Jakis axis mnie skasowal, granat upadl na ziemie i Dokt0r z poisona nim zebral... Dwa razy walnelem sorry na voicu. Potem wpakowalem się mu pod effecta i po sprawie... Ostatnie co ujrzalem to "Server disconnected from unknown reason"... tymczasowy BAN... No to wbijam po jakims czasie jeszcze raz, prosze kulturalnie o wyjasnienia, a tu znowu kick... I co mam sobie pomyśleć? smile.gif Nie mialem laga, nie wyzywalem, nie lamilem, nie klocilem sie z nikim, po prostu gralem...
Inna sprawa jeżeli ktoś z poison/c4 chcial wejsc i bylo potrzebne miejsce i akurat padlo na mnie... No cóż to ich server i mają prawo robić z nim co chcą smile.gif)
biggrin.gif
Swiety
Jak to kiedyś ktoś porównał sprawe adminów i ich serwerów.

To tak samo jak np w klubie właściciel mówi że nie podoba mi się twoja m@!da i proszę wyjść. Albo wpuszcza tylko tych którzy mają dresy albo przeciwnie - tych którzy dresów nie mają, albo wyłącznie tych którzy mają różowe skarpetki. Ma do tego prawo bo to jego lokal.

Tak samo admin ma prawo zabanować, wykopać czy zmienić ustawienia serwera na takie jakie mu się żywnie podoba.
Czasami komuś puszczą nerwy i wykopie kolesia bo zrobił np kilka razy TK.
Czasami jest jakis zj.eb który kopie wszystkich bez powodu - np za to że ktoś jest lepszy skillowo od admina (właściwie to też jest powód biggrin.gif ) albo że nie podoba mu się czyjaś m@!da (chociaż w ET wszystkie są bardzo podobne).

Na szczęscie po!@#anych adminów nie jest dużo i jest mnóstwo serwerów których admini jeśli nawet nie mają IQ kwlaifikującego do mensy to mają IQ w normie.
Nie podoba się serwer - to go zmień - Normalnych serwerów jak narazie w ET jest mnóstwo.
Gorzej jak by na każdym serwerze był zj.eb-admin i to już trzebaby się wtedy zastanowić co z tym fantem zrobić.

Oczywiście to nie znaczy że na forum mamy nie pisać o z!@#anych adminach. Bo jeśli znajdzie się jakiś koleś który stwierdzi że dzisiaj będzie kopać wszystkie nicki zaczynające się na literę od B do Y to to jest patologia i dewiacja.
I o takich dewiacjach trzeba pisać żeby ostrzegać innych. Wtedy moge zrobić wyjątek i pozwolić na forum na kącik je.bania jak psa i mieszania z błotem takiego admina. Tak jak na forum się je.bie patalogie typu Sin to tak samo powinno się takiego admina.

Tylko trzeba odróżnić zasady panujące na takim serwerze od idiotycznego postępowania admina. Bo jeśli na Toadie są zasady że kopie się lagerów, warperów czy warzywa to reszcie nic do tego.

Cienki Bolek
QUOTE (Lemurek @ 11:15, 18 01 2004)
beda tez kopani ludzie ktorzy stoja w respie i rozdaja amunicje nic innego nie robiac bo zajmuja slot tym ktorzy chca sie bawic z innymi

OOPS przyznaje sie bez bicia czasem tak wlasnie gram smile.gif , ale tylko wtedy jak corka mi sie obudzi i musze ja uspokoic nosząc na rękach i jest szansa, ze zasnie w ciagu 10 minut .... wtedy biore fileda i daje tylko ammo .. nczasem jak ktos sie przypaleta pod respa to moze jeszcze go lewa reka z dzieckiem na prawym stojac w miejscy staram sie ustrzelic... ze 2 razy ustrzelilem smile.gifsmile.gifsmile.gif
O fakcie rozdawania ammo informuje ze corka marudzi i daje ammo tylko ... i nie obrazam sie jak jest kop.. zwlaszcza jak serwer ma zajete wszystkie sloty, jak nie ma to lepiej rozdawac ammo niz byc spectem .. zawsze to jakas pomoc ekipie:) no i przyznaje sie tym ammo rzeczywiscie mozna nabic sobie xp
pozdro Cienki Bolek
KiD
Spoko - praktyka czyni mistrza smile.gif Jako tatus z nieco dluzszym stazem powiem ci ,ze z 6 miesiecznym synem na kolanach ( duszacym przypadkowe przyciski na klawiaturze smile.gif ) udalo mi sie na klanowce 2 bariery wysadzic na goldzie smile.gif. Dodatkowo maly byl przeszczesliwy obserwujac tatusia w grze smile.gif

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.