TO czy klan upadnie zalezy w 50% od CL, a w drugich 50% od klanowiczow.
Ja jak zakladalem klan twierdzilem, ze nie ma szans, zeby go zamkac, ale po 2 miesiacach wspolnej gry przyszedl kryzys (nie chodzi o wyniki, bo te sa caly czas kiepskie

), ale chodzi o stosunek. Juz myslalem, ze sklad sie rozsypie, a ja stwierdzilem, ze nie mialbym sil zaczynac wszystkiego od nowa, bo prace jaka sie wlozylo w budowanie tego skladu, poszlaby w p... (poszlaby sobie gdzies

). Kryzys minal ludzie sie bardziej zdeterminowali i jest ok. Jesli nietorzy CL maja tyle zaparcia, ze jesli caly sklad sie posypie, a on zacznie zbierac ludzi od poczatku, to klan moze trwac trwac. Duzo klanow upada ze wzgledu na zbyt mlodego CL, ktory chcial sobie zalozyc klan, ale potem nie wyrabia z czasem i rezygnuje z tego i klan upada. Nie dziwie sie natomiast CL, ktorzy zamykaja klan, bo ludzie olewaja. Czlowiek wklada prace w powstanie klanu i jego funkcjonowanie, a oni mimo ze na poczatku zawsze chcieli grac, to po pewny czasie mowia, ze im sie nie chce, albo ze nie maja czasu. Mialem kilka takich Przypadkow niestety. Teraz na szczescie sklad jest ustabilizowany i mam ludzi, ktorzy czesciej moga niz nie moga. Atmosfera w kalnie nie jest zla i dlatego jest fajnie

. Niestety odpowiedzialnosc graczy jest uzalezniona od wieku

. Zazwyczaj gracze mlodzi na poczatku pala sie do gry, pote oceny w szkole sie troche obnizaja i mowia ze nie maja czasu. Nie mozna tu jednak uogolniac. W skladzie mam jednego 13-latka (gdy zakladalem klan mialem nie przyjmowac nikogo ponizej 16

), ktory na okolo 30 meczy nei stawil sie 2 razy, a tak to bylo z nim wszystko ok, ale niestety czesto sie zdarzaja ludzie w tym wieku, ktorzy nie potrafia zorganizowac czasu i po tygodniu zaczynaja olewac. Jak takich osob jest wiecej klan zaczyna sie rozsypywac, bo nikt nie ma czasu i jest problem.