Może już coś takiego istnieje,nie wiem. W każdym bądź razie ciekawym typem gry byłyby pojedynki snajperskie. Dwa teamy umawiają się na jakiejś mapie i snajpują (jak to wyglada

) ,ignorując objective'y. Zabawa jest przednia, urządziliśmy to tylko we 3, ale i tak było extra. Szukanie przeciwnika i nagły strzał w głowę doprowadza do depresji (to już urok normalnej gry

) Takie turnieje też nie byłyby złe-teamy po 3 osoby, na mapkach wcześniej ustalonych. Muszą się nadawać-Temple3 jest w sam raz, strzelanie przez rzekę i dużo miejsc do ukrycia. Battery też jest niezłe. Co wy o tym myslicie?
VISTORANTE
18:33, 2 01 2004
Niezłe, niezłe, chętnie bym spróbował.
Majcok(12)
18:38, 2 01 2004
No ciekawe, tez bym sobie sprobowal i zobaczyl jak to wyglada w praktyce.
PZdr
blinkkin
19:37, 2 01 2004
ja sie spotkalem z czyms takim bez umawania, na zwyklym ffa. pamietam, ze na fuel dumpie przy 16 sobach na servie 14 gralo covertami ze snajpami. bardzo fajnie to wygladalo, tylko, ze grywalnosc byla gowniana. ale czolgasz sie i snajpisz albo skradasz sie i jestes trupem. nielada wyczynem bylo przebiegniecie 5 metrow przy 7 snajperach i to wysokiej klasy. nie lubie tego typu rozgrywki, bo ostro zalewa cs, z ktorego zrezygnowalem z powodu kampienia. szukalem screenow z tego pojedynku, ale niestety shit happends.
Nie wiem jak wam ale mi to sie to bardzo podoba,chetnie bym sprobowal
Cieszę się że wam też się podoba

Możnaby zorganizować takie coś....czy nie,redakcjo enemyterritory.pl??

Git pomysl

:D:D . Snajperem mam najwieksza rozkmine w ET

.NA north Pole jest takie fajne miejsce do kampowania(trzeba nazywac rzeczy po imieniu

:D). 22 fragi w 10 minut z garanda

Jest taka mapa Sniper Range nie sciagalem jej nawet ale podobno do snajperek jest najlepsza.Obkmincie ja i dajcie jakis opis jak cos. Z gory dzieki
LINK DO TEJ MAPKI
SNIPER RANGE wybierzcie tam sobie serek i mirrory potem

Pomysl z tym dobry ale wiadomo jak w Polsce z organizacja czegokolwiek :/
blacktyger
21:31, 3 01 2004
1.nie pierwszy pomysł który wszystkim się podoba i zostaje w archiwum Forum bez żadnej ingerencji ..
2. nigdy w praktyce nie widziałem czegoś takiego więc nie moge powiedzieć czy zabawa by była ale mi się to nie podoba ...
3.nie lubie snajperek,nie umiem się nimi posługiwać ...
4. zapewne i tak nic z tego nie wyjdzie jak napisałem w punkcie 1.

miłej zabawy życze
| QUOTE (blacktyger @ 19:31, 3 01 2004) |
1.nie pierwszy pomysł który wszystkim się podoba i zostaje w archiwum Forum bez żadnej ingerencji ..
2. nigdy w praktyce nie widziałem czegoś takiego więc nie moge powiedzieć czy zabawa by była ale mi się to nie podoba ...
3.nie lubie snajperek,nie umiem się nimi posługiwać ...
4. zapewne i tak nic z tego nie wyjdzie jak napisałem w punkcie 1. miłej zabawy życze |
| QUOTE |
| 1.nie pierwszy pomysł który wszystkim się podoba i zostaje w archiwum Forum bez żadnej ingerencji .. |
Hmmm....pesymista
Nie wiem czy to jest takie trudne do realizacji. Można poprosić jakiś polski klan dysponujący serwerem (wystarczy dla 6 osó
i spróbować. JESLI JAKIŚ KLAN MÓGŁBY W TYM POMÓC-Z GÓRY DZIĘKI.
blacktyger
22:32, 3 01 2004
Valkir błąd
nie pesymista a REALISTA
oczywiście że to nie jest trudne w realizacji czy ja tak powiedziałem ??
to nie jest trudne ale jak byś poczytał posty blinkka w których już pare razy proponowa zorganizowanie konkursu który był ŁATWE w utworzeniu a jednak .. ani jeden nie urzeczywistnił się .. jaki z tego morał ?
Morał jest prosty-próbuj dalej

Ja jestem optymistą do bólu, więc będę próbował...ale to nie konkurs!!!To ma być tylko pewnego rodzaju test, czy to się sprawdzi w praniu. Bo może to wcale nie jest takie fajne??(nie wierzę

). Kilka razy się nie udało, za n razem się uda. Spoko wodza
i znowu mialem okazje brac udzial w takim gownie, wystarczy poszukac na zachodnich serverach, chyba niemieckich. tym razem bylo jeszcze gorzej, sami snajperzy. zreszta sama bron 'sciagajaca' w et jest do dupy. po drugie jedyna mapa nadajaca sie do snajpienia to fuel dump, gdzie i tak nie ma zbyt wielu kryjowek dla covert opsa. najfajniejsza sprawa bylo kiedy przekradlem sie na tyl wroga i zabilem 12 osob z noza, taka akcja own:P. moim zdaniem strata czasu, ale jak zawsze znajda sie przeciwnicy i jak zwykle jestem w opozycji.
Pomysł świetny, tylko kto urzyczy serwer?
P.S. - Valkir, nie tylko ja wiem kto prawdopodobnie byłby faworytem
P.S. 2 - nie chodzi o mnie oczywiście
Lobo Kid
14:15, 4 01 2004
w sumie moglbym tez w to zagrac z wami bo ze snipy nie narzekam jak chodzi o skilla
Gooral, co do faworytów to poczekaj, wiele się zmieniło w moim snajpowaniu
| QUOTE |
| jedyna mapa nadajaca sie do snajpienia to fuel dump, gdzie i tak nie ma zbyt wielu kryjowek |
błąd. Po pierwsze, mozna snajpować jeszcze na Battery, na Radarze (ta,tak,mozna
). Sztuką jest DOBRZE się ukryć, tak zebyś Ty widział wszystkich, a Ciebie nikt. Oczywiście graniczy to z cudem, ale wystarczy przewaga jednej sekundy, aby Twoja kula doleciała szybciej niż wróg naciśnie spust. Na fuelu...na fuelu jest górka
dach command posta, kamienie przy głównym wyjściu z jaskinii,kamienie przy tym bocznym. Axis mają dachy. Da się też z jednej wiezyczki snajpować górę-w sumie trochę widać,a allies widzą tylko drzewo. Odrobina chęci i da się tam urządzić niezłe snajperskie piekło
Broń ściągajaca do dupy? Masz fg42 i garanda/k43 .FG42 to połączenie broni szybkostrzelnej i snajperki-czyli nie zabijesz headshotem,ale jakby co to się obronisz. Trzy strzały w głowę wystarczą na zdjęcie wroga. Garand/K43 to bardzo "śmiercionosna" broń,w dobrych rękach oczywiście. Strzał w głowę i masz po robocie. Odrzuca,to fakt,ale to aż tak bardzo nie przeszkadza. Po 3 levelu cvopsa masz 50% zmniejszony odrzut. Ale są ludzie którzy nie trawią snajperów-i spoko,ja nie trawię mortara.
blinkkin
18:38, 4 01 2004
co do wypowiedzi valkira to przy 14 snajperach nawet na fuel dumpie robi sie tloczno. zgadzam sie, ze kryjowek jest sporo, a co do przweagi sekundy to wystraczy ze 2 osoby skoncentruja na tobie celownik optyczny. zreszta przezycie dluzsze niz 2 minuty graniczy z cudem. sa to pojedynki zbiorowe, wiec szansa ze oberwiesz hs zwrasta kilkukrotnie. co do snajeperek w et to dawano zostalo powiedziane ze sa do dupy. smiercionosna bronia jest ta z CoD, jest zbyt szybka i zadaje za duzo obrazen. wspomniales o mortarze. kolega wyslala mi kiedys demko, na ktorym rozwala po kolei wszystkich snajperow na ffa (mass-snajpa). ludzie byli naprawde wk#!@ieni, kiedy pod koniec mapy glupi soldat mial 50 killow.
Co do 14 snajperów-mówiłem o pojedynkach
3 vs. 3,bo tak jest najlepiej.Chyba. W CoD faktycznie snajperka jest zbyt mocna-ale jeśli w Et umiesz z niej strzelać i nie masz problemów z trafieniem w "czółko",to jest tak samo groxna-według mnie. Ja tam lubię snajperki

Topic był co myślicie o pojedynkach jednak....
Ja byłbym za takim konkursem i może następny konkurs
http://www.blitzkrieg.xg.pl/ może właśnie będzie sie dało odbyć jako snajpcup w ferie może kto wie? zaraz jakoś popytam sie organizatorów ostatniego cupa i może może ja byłbym za takim konkursem 2vs2 albo 3vs3 nie iwem ale fajnie by było tylko w drugi tydzień feri bo w pierwszy wyjeżdżam
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....mnie nie ma całe ferie....nieeeeee.....

Może po feriach??
Co do jak to nazwaliście śmiesznie "grupowych pojedynków snajperskich" to można robić różne pojedynki
- pojedynki na noże
- pojedynki na sattel charge
- pojedynki na miotły
- pojedynki na mortare
- pojedynki na co się chce.
Całkiem niedawno na serwerze C4&poison grupa osób bawiła się na silly_ctf grając wyłącznie na miotły.
Tego typu gra dla jednych może być fajna dla innych z!@#ana, dle wielu to może być czysty fun, odskocznia od typowego fragowania i grania objective a dla innych okazja do poniesienia skilla w danej broni.
W RTCW nieraz ludzie bawili się np grając wyłącznie snajperami na beach czy assault, był z tego czasami niezły fun, była okazja do polepszenia skilla. Co prawda snajperka w ET to obok flamera jest jedna z najmniej skutecznych broni (co do tego nie ma dyskusji - eot) ale jak ktoś chce pobawić się tą bronią to co za problem ?
Zakładacie kanał na ircu zbieracie się, wcześniej dogadujecie się z jakimś klanem aby pożyczył wam serwer na 2 godzinki (to naprawdę nie jest takie trudne - wystarczy ładnie poprosić adminów serwerów a serwerów jest sporo) albo całkiem spontanicznie zbieracie się na jakimś FFA i gracie tylko na snajpy.
Wybieracie mapę - jedyne sensowne do snajpowania to fueldump również battery z customów north pole na reszczcie granie ze snajpą jest tak samo dobre jak bieganie z flamerem na otwartych przestrzeniach fueldump.
Codo ustawień serwera to robicie to podczas warmupu albo prosicie admina żeby ustawił mniejsze czasy spawnu - Inaczej taka gra z 30 sekundowymi spawnami jest pozbwaiona najmniejszego sensu.
Także jeśli granie wyłącznie na snajpy kogoś bawi (myśle że mnie samego też mogło by to zabawić na 2 godzinki) to poprostu zróbcie to w taki sposób jak zaproponowałem - na ircu na gg, zanim ten topic zamieni się w gigantyczny topic typu "Propozycja meczu wewnątrzforumowego". pewnie powstanie jakiś zgred snajp team i baby snajp team
EmbeZZlemEnt
18:48, 5 01 2004
mi sie pomysl totalnie nie podba i uwazam, ze jest lekko lolowy. CVOps gra wiekszosc "poczatkujacych" i dlatego do tej klasy mam dosc duzo uprzedzen. Ogolnie wychodze z zalozenia, iz jesli ktos siedzi i snipuje to nie ma wystarczajaca duzo skilla aby stanac 1vs1 lub jest wyjatkowo cwanym statsiarzem, bo defacto snipa nie mozna w tej grze juz duzo zwojowac jak za czaswo rtcw (2 strzaly w glowe i jestes dead ? lol).
To moze ja zaproponuje pojedynek teamowy na mortaty, flamery albo apteczki ?
Daremny pomysl
Teraz wracając do tematu pomysł jest na snajpy i żeby był konkurs dlaczego by takiego nie zrobić może Mad sie postara zrobi lepiej zorganizowany cup i bedzie git. Ale tak szczerze to chodzi o zabawe to tak jak mówił wolfszlagier to można zebrać sie i samemu zagrać. Ja jestem za tym i zatym
| QUOTE |
| Codo ustawień serwera to robicie to podczas warmupu albo prosicie admina żeby ustawił mniejsze czasy spawnu - Inaczej taka gra z 30 sekundowymi spawnami jest pozbwaiona najmniejszego sensu. |
calkowite wylaczenie spawntimera to najelepsze rozwiazanie, w innym wypadku jedna ze stron moze najzwyczajniej zakampic spawna i po grze. zreszta im wiecej osob, tym wieksza musi byc mapa. moze lepiej poprosic jakiegos mapera o pomoc? obecnie nie ma dobrych map do snajpienia, sa takie gdzie mozna to robic albo sie nie da. moze lepiej grac 'last man'? zreszta robcie co chcecie. sam nie radze sobie ze snajperka w et, jakos mi nie lezy. moze troche potrenuje i wezme w tym udzial?
Jesli ktoś jest na prawdę zainteresowany, i mógłby pomóc w ewentualnej organizacji,to piszcie na mój e-mail lub gg-3630368
Wyszła nowa mapa JimBoba i Marko-Citadel. Jeszcze nie grałem,dopiero ściągnąłem,ale po screenach wydaje się dobra do snajpowania...
A nie moglbys np. zrobic sonde na ten temat a nie pytac sie w poscie

??
OK.
Tylko teraz mi pewnie modzi ją skasują, ale spróbuję...
blinkkin
22:09, 20 03 2004
moim zdaniem najlepsza mapa do snajpienia to helmsdeep. jest najwieksza mapa pod et, do tego ciemna i z mnostwem pozycji snajperskich. zreszta kto gral ten zrozumie (slowa chyba jakiejs reklamy). pozostacje zyczyc hf i gl.
Spl!nt3r
22:11, 20 03 2004
Ja jestem za !!!!!
Takie pojedynki są bardzo fayoskie, dobrze robią na aima, szczególnie na dużych planszach w stylu temple_final, target practice, hellms deep czy dm_hill z włączonym headshot mod
Kiedyś sie bawilem z Kumplem po LAN'ie w takie coś ale w MoH:AA bk byla bo zanim mnie raz znalazł zabiłem go około 130 razy

to nie żart !
SuperMegaWarzywo
4:20, 18 04 2004
Gralem raz czy dwa taki pojedynek na snajpy na fuelu, a i na oazie i szczerze mówiąc to nudne to z deka bylo. Chociaż taka okazja zdarza sie rzadko, bo mimo ze gramy na tych samych mapach ciagle bawiac sie w te same objectivy to nadal malo kiedy ludzie sie zgadaja, że np. gramy tylko jedna bronia, dajmy na to snajpą. Mnie szczerze mowiac zabawa w dynamiciki i inne duperele dawno juz znudziła, zwłaszcza że jak sie szybko wygra to sie niestety, ale duzo nie pogra

.
Chaster
18:52, 18 04 2004
imo dobry pomysl
miotlami latwo jest grac jesli sie wie jak
Widzę że mój pomysł cieszy się jakimkolwiek zainteresowaniem, więc postaram się coś z Astr0 (toothy) pokombinować.
Btw - takie "turnieje" można organizować na różne typy broni - flame, pf, wspomniana miotła czy właśnie snajpa.
No to jedziemy z tym koksem

Mi się to podoba
blacktyger
15:25, 20 04 2004
heh no mnie od pewnego czasu bardzo wciągneła snajperka i na każdych mapach w których można się nią posługiwać (battery, fuel) robie to
No imo fajnie... kto jest zainteresowany organizacją niech się zgłosi na moje gg: 3630368 albo niech mnie poszuka na IRCu (nick: Valkirius).
astr0ex
17:51, 20 04 2004
OK wiec zorganizujemy MINI turniej na sniperki ? jak by co chetnych do pomocy ,ludzie z serwermi bądź takimi co mają fajne propozycje prosze o kontakt na GG:1890736
Shynshylla
11:01, 21 04 2004
| QUOTE (Chaster @ 17:52, 18 04 2004) |
imo dobry pomysl miotlami latwo jest grac jesli sie wie jak |
Imo większość nowych graczy gra miotłą bo nawet bez umiejętności w posługiwaniu łatwo zaliczyć 3 kille granatem gorzej na bliski dystans koleś po prostu umiera .
Nienawidze mioteł bardziej od pfa grrr
Ale niewszystkie mapy nadaja sie do "snajpowania" mojim skromnym zdaniem najlepszymi mapami do tego celu sa mapki pokroju battery lub D-day

. W kazdym razie nienadaja sie mapki w miescie gdzie niemozna wejsc do budynku a uliczki sa bardzo waskie

. W kazdym razie to sa moje osobiste odczucia
blacktyger
14:43, 21 04 2004
shynsyll nie całkiem prawda, nie wiem czy znasz kolesia o frejku P@nzer lama

kolo tak wymiatał miotłą wszystkich z smg i bez ze hoho, byłem u niego w teamie więc nie wiem jak ja bym se poradził ale raczej cienko piszczał, miotła zabiera dużo HP wiec 2 celne strzały i death
Na pewno miotełka dobra jest na duże odległości (przecież miotełka bez granatnika ale z celownikiem to snajperka) i do ataku z zaskoczenia (dwa strzały w szyję i gościu nie zauważy, że już jest martwy).
A jeśli chodzi o te pojedynki snajperskie to:
1. Grać by można było tylko z garandem/k43 czy też z FG42?
2. Dobra byłaby do tego mapa fueldump (więcej miejsc do snajpienia niż na battery, czy w ogóle na innych orginalnych planszach).
Imo tylko Garand.
Imo w Temple3 jest więcej miejsc do snajpowania niż na Fuel Dumpie.
Btw nie piszcie mi o miotłach tylko tym co myslicie o ewentualnym turnieju i czy chcielibyście pomóc. O miotłach załóżcie inny topic.
Moim zdaniem pomysl nie jest ciekawy, poniewaz zawsze jedna druzyna jest utstawiona na pozycjach, a druga lata po mapie i szuka przeciwnika
OMG LOL?
To właśnie polega na jak najszybszym zajęciu pozycji po odpowiedniej stronie i zabiciu przeciwnika.
Imo tak - ktoś by się wreszcie wychylił, zeby mieć chociaz jednego killa (albo death

). Inaczej remis.
grasnal
23:11, 26 05 2004
Przypomnial mi sie film "Wrog u bram". Ehh ten Zajcew... A co do takiego malego turnieju, to jestem za , pomysl calkiem niezly. IMO powinnismy to zagrac jako SW na mapach fuel/temple3. W sumie to chwilowo nie gram (awaria karty graficznej, na razie mam RivaTNT 2

) wiec moglbym spisac chetnych i poszukac servera. Zainteresowani niech pisza na
[email protected].
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.