Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer LAN
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
pawdidi
Witam. Mam problem. Nie moge skumać jak w ET postawić serwer widoczny na zewnątrz i jednocześnie na nim grać. Nie interesuje mnie stawianie serwerka dedykowanego!
Kiedy startuje gre w prawym górnym rogu widać napis: connecting to localhost. Fajnie, ale na tak postawionym hoscie czekać można do usranej śmierci bo nikt na niego nie wchodzi. Nie widać też go na tej cholernej liście w grze (sprawdzałem u kumpla).
Podejrzewam że hostuje tylko dla LANa.
Mam serwer patcha 1.01, publiczne IP, sys XP PL SP1 i chyba wszystko jak należy tzn. otwarte porty w firewallu itd.
Co przeoczyłem, bo nie mam pomysła? HELP... sad.gif
green
Nie wiem czy to rozwiaze Twoj problem ale sprobuj

CODE
//Master servers
seta sv_master2 192.246.40.65
seta sv_master1 216.177.89.34
seta sv_master0 209.176.32.178

pawdidi
http://www.deheerenvandelift.nl/Bane/help/...ver%20Setup.htm
to jest link który znalazłem, tutaj chyba jest rozwiązanie
Afgan
http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...rtid=28&Itemid=

tu jest link do dzialu na portalu "server na linuxie". Osobiscie nie znam sie na tym, wiec nie moge pomoc.
pako32
Hi Mamy z kolesiem problem z ET
Nie mozemy razem grac na tym samym serwerze
jak ja wejde to on go nie widzi(nawt po IP) i odwrotnie
To samo jest w lanie jak kolega postawi , ja go nie wdze
Jak to rozwiazac HELP
SCORPiON
a przy dolanczaniu sie do serwera to masz wybranie Internet czy Local???
pako32
chyba sie nie rozumiemy nie widze serwera w lanie
ustawione mam LAN/CABLE/xDSL
Modes
Wedlug mnie to fakt ze korzystacie z tego samego IP (wyjscie na swiat), gra identyfikuje ze ktos juz jest na danym serverze z takim samym IP i nie dopuszcza drugiej osoby na taki server.

Jezeli chodzi o Lana to to samo, zakladajac server wysylasz informacje do servera glownego ET i on uniemozliwia wam granie na jedym servie.
pako32
czy nie da sie tego jakos obejsc????????????????
oczywiscie bez drugiego lacza z netem biggrin.gif
dNkN!
......albo poprosić admina o forwarding ipeków blink.gif
Swiety
QUOTE (Modes @ 20:47, 2 10 2003)
Wedlug mnie to fakt ze korzystacie z tego samego IP (wyjscie na swiat), gra identyfikuje ze ktos juz jest na danym serverze z takim samym IP i nie dopuszcza drugiej osoby na taki server.

Jezeli chodzi o Lana to to samo, zakladajac server wysylasz informacje do servera glownego ET i on uniemozliwia wam granie na jedym servie.

Nie prawda że do gry dwóch osób w ET potrzeba dwóch różnych ip.
W ET z jednego ip może grać dowolna liczba osób (oczywiście dowolna to nie znaczy nieskończoność)
Z konsoli serwera tacy gracze ze wspólnym ip są widoczni co prawda z tym samym ip ale mają pootwierane inne porty.
NastaX
przepraszam moze juz taki topic byl chociaz czytalkem i nie widzialem tam tego przypadku co ja mam !! biggrin.gif no wiec biore host name lan game a moze inaczej co mam zrobic ?tongue.gif napisze co mi wyskoczylo

STARTING A DEDICTATED SERVER WILL CLOSE THE GAME AND OPEN THE SERWER CONSOLE NACISKAM "YES"

OOTWIERA SIE I WYSKAKUJE

HITCH WARNING 4360 MSEC FRAME TIME

CO TO JEST CO MAM ZROBIC?tongue.gif
TARGET
Jeśli chcesz założyć server i grać na nim to w okienku settings na górze po lewej (obok mapy) zmień deticated server na "no" to co zrobiłeś to założenie servera "dedykowanego" lanowi czyli że bedzie on stał dopuki nie zamkiniesz konsoli nie bedziesz na nim obecny ale inni bedą mogli z niego korzystać.
dNkN!
czytać archiwum geje - zadajecie po kilka razy te same pytania blink.gif

Kliknij tu geju
jacoq
kiedy gralismy w cafe normalnie stawialo sie serv i na nim gralo nie wiedze problemu czasem jednak podczas kampani w wychodzilo nam z gry o_O moze wie ktos o co chodzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.