Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ty .... !!!!
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
smoke
To juz jest normalne na polskiej scenie ze ludzie sie wyzywaja na wzajem od lolqw, noobow i lam. Jeden dostaje od drugiego to juz jest cziter i oszukista a przedewszystkim nie umie grac. Mysle ze najwyzszy czas polozyc kres tego typu zachowaniom i braku kultury. Najbardziej boli mnie jednak to ze nie tylko gracze nie zzeszeni sa zdolni do bluzgania na innych ale ostatnio rowniez coraz wiecej Klanowiczow wyzywa na ludzi. Uwazam ze gracze zzeszeni w klanach powinni dawac przyklad kultury. Dlatego mysle ze mozna by wypisywac ludzi i sytuacje w ktorych dochodzi do sprzeczek a boardowcy ustala kto ma racje. Mozna tez wypisywac osoby ktore nie robia nic innego oprocz chodzenia po FFA i wyzywania ludzi.

Moj przyklad:

Gralem na servie (nie pamietam nazwy). Bylo 3v3 osoby. Ja + 2 osoby na 2 klanowiczow V.V.V i jeszcze jednego goscia. Chlopaki dostawali wiec niejaki Addict (czy jakos tak) z VVV zaczal najezdzac. Zem cziter, noob i lama. Pierwsza reakcja z mojej strony (jak przystalo na Polaka) - polaly sie wulgaryzmy. Wymiana slow trwala zz 15 minut po czym Addict powiedzial zegnam i poszedl. Drugi z VVV - Blant nie uczestniczyl w konflikcie. Wiec sie go zapytalem co to za klan to V.V.V, kiedy powtstal i kto jest jego CLem. Spodziewalem sie normalnej , kulturalnej odpowiedzi a tu... TY LAMO!!! ........... itd. ohmy.gif.

Co o tym sadzicie ??

Czekam na wasze przyklady.
Ginuś
ja myśle, że jesteś przewrażliwiony EOT
EmbeZZlemEnt
Sa stary klany i KLANY. Niby roznicy nie ma, ale oisze sie juz totalnie inaczej, bo z duzych liter [jak ktos nie zauwazyl huh.gif ]
Niektorzy w klanie dbaja o to zeby kultura w klanie stala na jakims poziomie [wedlug mnie o ic/17/ nie mozna powiedziec zlego slowa tak samo jak c4] nie mowia kto tam jest lama, nie mowia jak to super miataja itp itd :] W reszcie klanaow roznie to bywa, ale zawsz znajdzie sie jakas czarna owca, ktora z dupy wypali jakims teksetem, bywa tez ze wyzywanie ludzi na trenie jest jak najbardziej na miejscu, chodz nie wiem czemu.
Poprostu z takimi ludzmi nie ma co rozmawiac, bo z cala pewnoscia nie reprezentuja oni sensownego poziomu intelektualnego :] Zignoruj to stary bo rozmawiales z plebsem, ktory nie potrafi przegywac :]
Zdun
Klan z tagiem v.V.v to klan MoW, powstał jakies półtore miesiąca temu, a ich CL jest LoCoO, któreg znam i prezentuje on sobą wysoki pozizom kultury osobistej. Lecz to nie od klanu zależy jak kto sie zachowuje tylko od danej osoby sad.gif więc nawet w klanach które są wysoko w rankingu polskiego ET możemy spotkać osoby które nie potrafią zachamować swoich nerwów i m.in taką osobą był addiks . Ja też raz miałem problem, a mianowicie podlożyłem dynamit pod OLD CITY WALL po 10 sekundach przyszdł inny eng z mojego teamu, rozbroił go i podłożył swój dynamit dry.gif i co według ciebie miałem innego zrobić jak nie objechać gościa poczym walnąć mu KICKA?? Ale to zdarza sie u mnie mało kiedy i staram sie powstrzymywać swoje nerwy podczas gry:) i nie popieram czegoś takiego jak np. koleś zabił innego kolesia z 4 razy pod rząd i ten gorszy gracz zaczyna wyklinac tego lepszego to jest to zwykły brak kultury osobistej(najczęsciej zachowują sie tak osoby które nie potrafią przegrywać wink.gif )

PS- troche nie po polskiemu to pisałem ale mam nadzieje że zrozumiecie
Thoro
Sytuacja wyglada tak, ze niektorzy w momencie jak zyskuja przy nicku tag czuja sie Bogami i moga wtedy oskarzac innych. Sa to zazwyczaj dzieciaki ponizej 15 lat, ktorzy chca czuc sie wazniakami. Po prostu trzeba olewac takich ludzi, nie wdawac sie w dyskusje, albo zgasic jedna wypowiedzia i grac. Jesli gosc zacznie bardziej zatruwac ci zycie zmien po prostu serwer. Jak ktos na mnie wrzuca (co nie zdarza sie czesto) nie odpowiadam mu bluzgami tylko normalnymi zdaniami. Wracajac do takich "klanowiczow". Tak jak mowilem sa to ludki, ktorzy po otrzymaniu taga zaczynaja "szalec" na ffa uwazajac sie za nie wiadomo kogo. Czasami sa to tez mlodzi CL-owie, ktorzy skoro sa juz CL-em, to sa chyba ponad Bogami tongue.gif. W moim klanie na poczatku bylo to samo :/. Ja sie tak nie zachowywalem, ale kilka osob wdawala sie w dyskusje z innymi, albo gadali, ze ktos jest slaby. Wystarczylo, z napisalem im na forum, ze robia zle i czemu to jest zle, z niektorymi pogadalem na gg i ich postepowanie zmienilo sie diametralnie i sa normalnymi graczami, ktorzy sie nie wywyzszaja, ale czasami bywa tak, ze dojdzie nowa osoba (rekrut), ktora dostaje tag i wiadomo co robi, a ze nie ma, kogos starszego starzem z klanu tongue.gif, to nikt mu nie zwroci uwagi i wyrabia zla opinie klanowi. Dlatego mowilem to swoim klanowiczom i mowie i wam, ze wasze zachowanie na klanowkach, ffa, forum itp. swiadczy o was, ale rowniez o klanie, wiec czasami zastanowcie sie zanim cos powiecie.

Wydaje mi sie, ze nie ma sensu wypisywac sytuacji z ffa i osadzac kto ma racje na forum, bo zrobi sie smietnik, a roztrzygniecie sprawy niczego nie zmieni. Ktos oskarza kogos o cheaterstwo, tylko dlatego, ze przegrywa z gosciem bez taga, jest po prostu lamka i tyle tongue.gif. Macie podstawy, zeby sadzic, ze ktos jest cheater'em niech zglosi sie do ACA.

/seta topic_closed 1
biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.