Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z nowym configiem:/
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
KAZu (O_o)
Wykombinowałem sobie swietny konfig, ktory przypadł mi do gustu, jednak ma pewne wady, ktorych chciałbym sie pozbyć... Mianowicie:
-gdy jako eng, buduje commanda/stawiam miny/uzbrajam/rozbrajam dynamit, NIE MA PASKA na srodku ekranu blink.gif jest to dosyc utrudniajaca zycie wada... jak zrobic aby był ten cholerny niebieski pasek? ph34r.gif
-zmieniła mi sie czułość rollera, chciałbym mieć standardowa...
-mam wrazenie, ze odkad gram na nowym configu, to jakby lagi byly wieksze, a ping w okolicy 200... blink.gif a gdy jest ok80 to i tak skacze jak przy 200:/ Zaznaczam, ze bawilem sie troche komendami typu cl_maxpackets, cl_timenudge ,itp. Co moze byc tego powodem? Moze jestem przewrazliwiony? ph34r.gif
cyp!s
QUOTE (KAZu (O_o) @ 14:10, 15 02 2004)
-gdy jako eng, buduje commanda/stawiam miny/uzbrajam/rozbrajam dynamit, NIE MA PASKA na srodku ekranu blink.gif jest to dosyc utrudniajaca zycie wada... jak zrobic aby był ten cholerny niebieski pasek? ph34r.gif ? :

dodaj do konfiga linijke seta ui_showtooltips "1"
KAZu (O_o)
QUOTE (dankan @ 18:44, 15 02 2004)
omg, po co ci ten pasek? tooltipsy są z dupy, do niczego się nie przydają

btw. mówisz o moim cfg? chyba nikt poza mną nie wylączał tooltipsów - hrhrh

no ten psaek bardzo ulatwia zycie tongue.gif tzn widze, ile jeszcze czasu mi zostalo na zreperowanie/ uzbrojenie dynamitu... no i jak nie mam tego paska to trace wyczucie przy takim rozbrajaniu, bo nie wiem do konca czy rozbraja, czy moze macham glupio kombinerkami w powietrzu blink.gif Nie, to nie Twoj cfg, sciagnalem go z jakiejs zachodniej stronki tongue.gif Ale teraz wlasnie testuje Twoj biggrin.gif Moglbys mi moze pomoc z odpowiednim dostosowaniem komend do mojego kompa? Podaje specyfikacje: 2,2Ghz ge force fx5600 128, 256ramu Pozdrawiam smile.gif
dNkN!
com_hunkmegs 96
com_zonemegs 32
com_soundmegs 24
com_maxfps 75

ustaw w windowsie 96mb na tekstury we wlasciwosciach karty i wlacz optymalną wydajność na mipmapach.
KAZu (O_o)
Dzieki Dankan! Ustawienia, przynajmniej w miare uspokoily skaczacy ping, teraz sie 3ma w granicach 100 - 160 wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.