Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Detonatory jak wino.......
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
evil_lord
Przeglądając stronę klanu =|SL|= zaciekawił mnie pewien komentarz na ich stronie który wygląda mniej więcej tak
Mecz przegralismy na Radarze, glownie dlatego, ze Kil i ja mielismy nowe sterowniki Nvidi i 6 fps w pieprzonej trawie.
W związku z tym rodzi się pytanie - czy starsze dentki są lepsze od tych oznaczonych numerkiem 53.3 ?? Czy osiągają więcej FPS ?? Proszę o odpowiedź, jako że sam jestem użytkownikiem kart Nvidi i zawsze te kilka FPS są dla mnie ważne wink.gif ! Pozdrawiam !
Spl!nt3r
hm...... sam korzystam z det 53.3 i niamam żadnych problemów z wydajnością, ponadto niezauważam żadnej większej różnicy w fpsach między najnowszymi detonatorami a "czterdziestkami ósemkami" których używałem poprzednio. W trawce mam zawsze około 20-30 fps. Móy sprzęt to cel 1.2 256 ram i geforce 4 mx400 64mb. Nowe detonatory to wino markowe i ma bardzo dobry rocznik (wino jabłkowe marki samuraj tongue.gif ) Osobiście sądzę że jest to próba super lam wytłumaczenia się z przegranego meczu biggrin.gif (chociarz mogę się mylić rolleyes.gif )
falubaz
Dla kazdego cos innego biggrin.gif jak mialem za dawnych czasow geforce 2 mx 400 czy cos takiego to najnowsze nie dawaly rady i mialem takie z 2002 grudzien czy cos takiego smile.gif
Radze poinstalowac i sprawdzac ktore lepsze wink.gif bo kazdy komp inaczje reaguje (a raczej chipset ;?)
Teraz na Radku 9000 najbardziej wydajne stery na moim kompie sa z lipca zeszlego roku biggrin.gif
S.u.B
QUOTE (Spl!nt3r @ 11:12, 10 03 2004)
Móy sprzęt to cel 1.2 256 ram i geforce 4 mx400 64mb. Nowe detonatory to wino markowe i ma bardzo dobry rocznik (wino jabłkowe marki samuraj tongue.gif ) Osobiście sądzę że jest to próba super lam wytłumaczenia się z przegranego meczu biggrin.gif (chociarz mogę się mylić rolleyes.gif )

I to jest wlasnie problem z kartami nVIDI z serii MX huh.gif W znakomitej wiekszosci sa to po prostu tanie karty dla nie wymagajacych userow. Roznice sa kolosalne w zaleznosci od producenta i modelu karty , ale zazwyczaj osiagi sa bardzo przecietne. Widac Tobie sie poszczescilo i nowe detki dzialaja dobrze na Twojej karcie , ale nie jest powiedziane , ze na innej beda dzialy rownie dobrze. Sam uzywam najnowszych detonatorw ( ale nie zadnej bety ) i jestem bardzo zadowolony , z tymze ja posiadam GeForce FX 5600 Ultra a tutaj stereowniki zachowuja sie zupelnie inaczej. Polecam lekture tego artykulu
http://www.infopc.pl/index.php?id1=dodaj_k...arz&idNius=1241 , przekonal mnie on do zainstalowania nowych detonatorow i dzieki nim w 3D Marku wynik poprawil mi sie o ( SIC ! ) okolo 50% !!! A w ET ,,dostalem'' kilkadziesiat klatek za friko biggrin.gif
Jędras
Sam używam jeszcze starej, wysłużonej Rivy TNT2 M64 32MB tongue.gif I jade na sterach 30.82 bo podobno były to ostatnie sterowniki, które były ulepszane jeszcze pod kątem TNT2. Jeśli jestem w błędzie i ktoś zna lepsze stery do mojej karty to możecie mi podać na forum albo na mejla lub gg - byłbym dźwięczny wink.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.