Dawno, dawno temu (czyli wczoraj)... bylem swiadkiem ostrej wymiany zdan graczy z czolowych polskich klanow. Uznalbym to moze za niewiele znaczacy incydent gdyby nie to, ze juz wczesniej bylem obecny na kilku "dysputach" (plus o kilku slyszalem) najrozniejszych klanow. Gdy sobie to uzmyslowilem przemyslalem sprawe i jako wniosek wyszlo mi, ze to wszystko wina istnienia (ogolnie, a nie tych klocacych sie) klanow (dosc przewrotna teoria, czyz nie?
I teraz nareszcie zblizamy sie do pierwszego pytanka: Czemu gracie w klanach? (To jeszcze nie koniec pytan. Czytaj dalej!!!) Co wam to daje?
Przyjemnosc? A jaka to przyjemnosc gdy cl/tl mowi jak masz grac, gdzie masz byc itp. Osobiscie jako gracz tylko ffa lubie zrobic sobie od czasu do czasu samobojcza szarze na przewazajacego liczebnie wroga, zostawic objective bez ochrny by z reszta teamu pochasac i kampic
A jak to jest z klanowkami? Gracie dla przyjemnosci (a jezeli tak to co wam ja daje: gra czy zwyciestwo,a moze cos zupelnie innego?) czy po to zeby polepszac skila (wlasnie: po co?)? A moze liczy sie bycie lepszym od innych? I czy klanowki sa lepsze od ffa tylko dlatego, ze jest wysoki poziom (teoretycznie)?
I jeszcze jedno: jezeli gracie dla zabawy (for fun- dla niekumatych
Mam nadzieje, ze jak ktos juz doczyta do tego momentu
Pozdrawiem i jeszcze na zakonczenie takie male: GL&HF (z naciskiem na HF)
KaeL
p.s.
Przepraszam za wszystkie bledy itp.