Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z ustaleniem koloru celownika w configu
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
MPM
seta cg_crosshairColor "green"
seta cg_crosshairAlpha "1.0"
seta cg_crosshairColorAlt "green"

to właśnie wpisuje do configa aby miec zielony celownik - a on cały czas jest biały nie wiedząc czemu sad.gif

Napiszcie mi jak powinna wyglądać prawidłowo cześć configu z kolorem celownika z góry dziękuje smile.gif
hawk
Cześć.

Upewnij się ,że masz to ustawione na zero cg_crosshairHealth "0" ,ta komenda odpowiada za obrazowanie kolorem celownika poziomu życia(biały max ,czerwony prawie martwy)jeżeli masz ją na jeden to twoja zmiana koloru nic nie zmieni nadal będziesz mieć biały.
MPM
dzinx to o to chodziło smile.gif

ale teraz mam kolejne pytanie: Gdy gram na nowym configu to automatycznie na poczatku kazdej mapy zaczyna nagrywac mi sie demko - co zrobic aby nie zalączało się ono automatycznie ???
iilka
MPM a nie mozesz sobie nagrywania pod klawisz wrzucic ja np mam pod 'z' i jak chce wlaczyc to 'z' a wylaczyc to tez 'z' i po problemie tongue.gif
pozdr
MPM
Ano mógłbym tylko ze teraz nagrywanie zaczyna mi sie automatycznie i NIE WIEM DLACZEGO sad.gif
Co za to odpowiada w configu ??
hawk
Cześć.

Uruchom gre,idż do :
1)option
2)game
w game jest opcja auto-action ustaw none lub taką jaką chcesz.
iilka
ja mam cos takeigo bind z "vstr demo_button" mysle ze poszukaj w cfgu czegos ze slowem demo wytnij i wstaw taki bind tlyko klawisz sobie dostosuj wink.gif gl i mam nadziej ze udalo mi sie pomoc wink.gif
Maczo
QUOTE (MPM @ 9:01, 4 04 2004)
Ano mógłbym tylko ze teraz nagrywanie zaczyna mi sie automatycznie i NIE WIEM DLACZEGO sad.gif
Co za to odpowiada w configu ??

Sorry, za off-topa, ale MPM mnie rozbrajasz! biggrin.gif lol
Zmieniłeś celownik i nagrywa ci się demo automatycznie.
A na naszym serwerze nonstop biegasz z włączonym sprintem i nie możesz go wyłączyć. biggrin.gif

Moja rada: Zacznij robić configa od nowa, bo chyba masz tam trochę namieszane. smile.gif

Pozdrawiam
buzka
imo to jest autoaction ;] a nie bind na nagrywanie (iilka mam tak samo biggrin.gif nawet na z ;P)
cg_autoaction 0 (masz na pewno 7)
falubaz
biggrin.gif a nie lepiej do cfg sobie dodac :
/seta autorecord 0
albo po prostu jak wejdziesz w menu to konsola ~ a pozniej to co wpisalem i jeszcze najlepiej
/writeconfig xxx
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.