Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ET i TS pod linuxem (problem)
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Bartoszka
Wie ktos moze jak odpalic team speaka i ET pod linuxem ,Jesli jedno z tych dwoch mam odpalode to nieodpala sie drugie.Odpalilem TS potem ET wyswietla sie czarny monitor i nic dalej poprostu stoi.
Necro
Wpierw napisz jaką masz kartę dźwiękową, jesli zintegrowaną na płycie to masz problem taki sam jak ja i nie do rozwiązania.

Poniżej link do poradnika (po angielsku) jak uruchomić TS i ET

http://www.linux-gamers.net/modules/wfsect...hp?articleid=34

Z tego co ja tam wyczytałem i na innych forach zagranicznych "Onboard sound cards often have one single device only, so a different sound card is needed"

Więc staram sie teraz załatwić drugą kartę dźwiękową i wtedy nie będzie problemu.

Bartoszka
Mam Sound Blastera 128

Mam problem z rozszyfrowaniem jak to zrobic.Moze mi to ktos wytlumaczyc po polsku?
Maczo
Tu znajdziesz na to odpowiedź: link. Miałem dokładnie ten sam problem.

Pozdrawiam
Bartoszka
Mozesz mi napisac co dokladnie mam wpisac w autoexec?
Maczo
Dziecinnie proste! Nie wiem jak po przeczytaniu tego posta nie mogłeś wpaść na to. biggrin.gif Wpisz:
CODE
seta snddevice /dev/dsp1
i gotowe.
Owicz_13
Wrzystko *Jak uruchomić ET pod linux'em* Jest Opisane na stronce : LinuxFan
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.