A ja grajac na jednym z angielskich servów spotkałem się z dziwną sytuacją. Był to trening zwykłych graczy ... Jeden z gostków ( nie pamiętam jego nazwy) kazał się wszystkim ustawiać w szeregu i klasycznie jak w wojsku opieprzał wszystkich po kolei ( w tym mnie

) po czym urządził treningi dla wszystkich klas. Powiem tyle , że to było świetne. Teraz powiem co było w treningu.
Covert Ops - każdy grajacy nim miał przed sobą 5 niemców , któzy biegali po całej planszy i nie mogli pozwolić na trafienie siebie. Liczył się czas załatwienie wszystkich z K43
Field Ops - tutaj nie będę się rozpisywał - klasycznie zrzucanie nalotu w biegu , szybka zmiana lornetki , broni , amunicji,
Żołnierz - Nauka strzelania , szybka zmina broni itp.itd.
Medyk - Leczenie swoich kompanów pod obstrzałem , umiejętne wykorzystanie adrenaliny
Inżynier - na początku odchodził sam w jakiąś część planszy i podstawiał miny , a kolejna osoba miała tak przejść by nie zginęła. Liczył sie pomysł i wyobraźnia.
I tak jeszcze parę innych rzeczy. Taka szkoła mi siepodoba i fajnie by było gdyby tak raz na tydzień ktos z lepszych graczy pouczył gorszych