Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szkoła ET
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
angelous
Przepraszam jeżeli taki temat już był. Wpadłem na pomysł aby otworzyć Szkołę ET. Można by tam uczyć się strafe jumpów, headshotów i innych umiejętności. Tylko potrzebni są nauczyciele... i serw. Piszta czy podoba sie pomysł.
resq
ohmy.gif blink.gif laugh.gif
lol, moze by w ogole zaczac pobieranie pieniedzy od CLi klanowych za przychodzenie na treny i za granie na meczach?
sto razy bardziej ciesze sie z tego jak sam sie naucze czegos niz jak ktos mnie poprowadzi za raczke tongue.gif
imo pomysl jest do dupy
KiD
To zdaje sie powinno byc w innej czesci forum.

Pozdro
Majin
czyzby cos sie ruszylo po topicu "kolejny raz scena...., czyli topic z dupy" ?? biggrin.gif

lol, moze by w ogole zaczac pobieranie pieniedzy od CLi klanowych za przychodzenie na treny i za granie na meczach?
sto razy bardziej ciesze sie z tego jak sam sie naucze czegos niz jak ktos mnie poprowadzi za raczke
imo pomysl jest do dupy

lol pieniadze od CL? lol jaki to ma zwiazek ze szkola et ? nastepny "pr0" wypowiada sie i krytykuje wszystkich na okolo ?

Przepraszam jeżeli taki temat już był. Wpadłem na pomysł aby otworzyć Szkołę ET. Można by tam uczyć się strafe jumpów, headshotów i innych umiejętności. Tylko potrzebni są nauczyciele... i serw. Piszta czy podoba sie pomysł.

co do tego to wydaje mi sie, że to raczej nie ma szans... w RtCW takie szkolki mialy powstac i jedyne co po nich zostalo to chyba topici na boardach.... jezeli rzeczywiscie macie na to ochote i czas (bo ja raczej czasu niemam - jedyne co moge zrobic to pomoc komus w cfg itp ale raczej uczyc grac to czasu niemam sad.gif ) to zrobcie szkolke... tylko zeby to nie trwalo tydzien wink.gif
resq
nie no bez przesady szkolka ET ? a czy ET to sposob na zycie? po co szkolka? chcesz byc w czyms dobrym to sie naucz, ogladaj demka analizuj filmiki, i cwicz, przede wszystkim cwicz!
zastanowcie sie sami jak by taka szkolka wygladala? ten pomysl nie ma szans...
keNOOBie|PL
hmm imo.. szkolka to za duzo powiedziane.. angelousowi chodzilo pewnie o kilka wskazowek... sam pewnej nocki spotkalem sie z saytanem i omg. nie mapietam.. sorki..(chyba swietym) i coz.. patrzec jak skacza i robic to samo jest o wiele przyjemniej niz demka... biggrin.gif moze takie JUMPrezy to nie jest zly pomysl.. biggrin.gif

Pozdrawiam..

P.S. pamietaj... oni moga pokazac ci droge.. reszty musisz sam sie nauczyc...
Shynshylla
Nie wiem czy to dobry pomysl taka szkólka ale ja sam nauczylem się skakać dzięki pomocy innych którzy wytlumaczyli mi zasady na serwerze , ja sam nauczylem potem kilkanascie osób skoków i również uważam że jest to lepsza nauka niż oglądanie poradników i demek
Nauczysz się tak zasady jak skakać , ale czy będziesz skakal dobrze zależy od ciebie , ila sam potem będziesz trenowal .
Co do trenowania skilla w strzelaniu to taka szkólka jest bezsensu myślę , zawsze można se duelka z kolegą przyciosać , co bardziej na zdrowie wyjdzie smile.gif
keNOOBie|PL
hyhy.. tu nie jest potrzebna szkolka..

jedyne co moge ci powiedziec.. to to ze drabina nie konczy sie na ostatnim stopniu biggrin.gif ..
pomysl na czym mozesz jeszcze stanac... podpowiedz... wlacz railgun`a i obejrzyj kazda drabinke na tej mapie wink.gif moze cos ci zaswita.

Pozdrawiam
Re5cuer
Imo uczymy sie wszystkiego w klanie i to klan jest taka szkola ET. Uczymy sie od inych czlonkow klanu gdy jedna osoba sie czegos nowego nauczy to na trenie pokazuje to innym i tak w kolko smile.gif I wydaje mi sie ze najlepiej mozna nauczyc sie ogladajac filmiki i demka
eInHeRjER_pL
QUOTE (angelous @ 9:36, 9 04 2004)

Taaa naucz ludzi jak sadizc hs-y. Łatwo to zrobic trudniej wykonac. No bo co im powiesz: "musisz celowac w głowe"?? Jak gosciu jest kumaty i ma refleks to sam na to wpadnie i sam sie nauczy a jak to jest warzywo ktore ma problemy z utrzymaniem myszki w rece to wybacz ale nie wiem jakbys mu to wytlumaczyl. Zreszta czytajac inne topici z zaj**** pomyslami np. frag movie center, konkurs jakis tam jumpoow etc. i mimo ze te pomysly byly przyjete i byl duzy odzew ze strony graczy chcacych pomoc to uwazj bo ci sie uda to zrobic. Na wstepie policz ile osob zgodzilo sie pomoc.
AdI-O
QUOTE (eInHeRjER_pL @ 9:09, 11 04 2004)
Zreszta czytajac inne topici z zaj**** pomyslami np. frag movie center, konkurs jakis tam jumpoow etc. i mimo ze te pomysly byly przyjete i byl duzy odzew ze strony graczy chcacych pomoc to uwazj bo ci sie uda to zrobic. Na wstepie policz ile osob zgodzilo sie pomoc.

A skąd ty możesz wiedzieć czy ten pomysł będzie klapą czy pewnym zwycięstwem??
Każdy potrafi krytykować bo nie sprawia to problemu.
Ale wymyślić to nie ma komu.Jeżeli chłopak sie przyłoży, uzbiera ekipę do nauczenia kilku warzywniaków, skombinuje jakiś serek a co najważniejsze, będzie miał chęci żeby to przygotować, to czemu nie.
HS strzelać sie nie nauczy bo do tego trzeba mieć pewną ręke i szybki refleks.
Ale inne jak: jumpy,strafe'y można spróbować wyćwiczyć.

I wydaje mi sie ze najlepiej mozna nauczyc sie ogladajac filmiki i demka

Nie zawsze to sie sprawdza.Lepiej popatrzeć na poczynania innych osób z kilku perspektyw.
Potem powtarzasz, a jeżeli nie wychodzi poprawia cie instruktor laugh.gif
Swiety
QUOTE (Master Flamaster @ 20:09, 5 05 2004)
HS strzelać sie nie nauczy bo do tego trzeba mieć pewną ręke i szybki refleks.
Ale inne jak: jumpy,strafe'y można spróbować wyćwiczyć.

Wszystkiego da się nauczyć obojętnie czy to są hs-y, strejfy czy jumpy. I wszystkiego najlepiej nauczyć się samemu podglądając innych (dema).

Najlepszą szkołą gry jest jak już ktoś wcześniej powiedział KLAN (pod warunkiem że prezentuje jakiś przyzwoity poziom)
blacktyger
imo fakt, że jesli klanowi na Tobie zalezy, to często nauczy Cię wielu rzeczy, poradzi itd. szkoda tylko ze często jak koledzy zwrócą uwage, to pacjent się obraża i odchodzi bo go bluzgali, zresztą trza się Niedzia zapytać co to być ośmieszany :> (joke)
imo szkoły są bez sensu, każdy jest na innym poziomie a chyba nie bedzie indywidualnego toku nauczania ohmy.gif
pzdr
xyvec
QUOTE (keNOOBie|PL @ 16:58, 9 04 2004)
hyhy.. tu nie jest potrzebna szkolka..

jedyne co moge ci powiedziec.. to to ze drabina nie konczy sie na ostatnim stopniu biggrin.gif ..
pomysl na czym mozesz jeszcze stanac... podpowiedz... wlacz railgun`a i obejrzyj kazda drabinke na tej mapie wink.gif moze cos ci zaswita.

Pozdrawiam

Hmm, pograłem trochę dłużej i udało mi się wejść na tą wieżę (zejść bez deathsa też wink.gif ), chociaż przypadkiem. Doszedłem jednak do wniosku, że to nie jest mi potrzebne - snajperem to ja nigdy nie gram.

Tak więc, po dłuższym przemyśleniu dochodzę do takich wniosków wobec tej szkółki:
1. Gościa bez talentu możnaby wykuć zachowań tylko pod konkretne mapy - jednak gdyby zagrał na innej mapie, byłby do... niczego.
2. Gościu z talentem sam by się wszystkiego nauczył, więc szkółka mu do niczego nie jest potrzebna.
Master
CZe.

Ja jestem za szkołą Et ponieważ mugł bym się tam nauczyć wielu rzeczy.np TRICK JUMPUW biggrin.gif
evil_lord
Master może to źle zabrzmi, ale zadam pytanie. Czy jesteś tak tępy, i tak głupi, że piszesz takie za!@#iste posty z takimi błędami, czy po prostu nudzisz się w wakacje i prowokujesz? omg dry.gif
dNkN!
trza się Niedzia zapytać co to być ośmieszany :> (joke)

niebardzo rozumiem, rozwiniesz?
blacktyger
to znaczy, ze jak pisali choćby na netsports.pl pozegnalnego "newsa" no mówili to i owo o traktowaniu Niedzia, zresztą przeczytaj jeśli Ci się chce
mk89
"Trening czyni Mistrza"
Graj, bardzo duzo graj! Ćwicz klasy i bronie. Wybierz sobie klase i bron na jakiej idzie ci najlepiej i graj! Przynajmniej ja tak robie i z dnia na dzien jest lepiej blink.gif
keNOOBie|PL
dodalbym tylko....

podpatruj innych i graj czasem innymi klasami... bedziesz wiedzial jak zachowuja sie inni...

Pozdrawiam
Fugji
A ja grajac na jednym z angielskich servów spotkałem się z dziwną sytuacją. Był to trening zwykłych graczy ... Jeden z gostków ( nie pamiętam jego nazwy) kazał się wszystkim ustawiać w szeregu i klasycznie jak w wojsku opieprzał wszystkich po kolei ( w tym mnie tongue.gif ) po czym urządził treningi dla wszystkich klas. Powiem tyle , że to było świetne. Teraz powiem co było w treningu.

Covert Ops - każdy grajacy nim miał przed sobą 5 niemców , któzy biegali po całej planszy i nie mogli pozwolić na trafienie siebie. Liczył się czas załatwienie wszystkich z K43 smile.gif

Field Ops - tutaj nie będę się rozpisywał - klasycznie zrzucanie nalotu w biegu , szybka zmiana lornetki , broni , amunicji,

Żołnierz - Nauka strzelania , szybka zmina broni itp.itd.

Medyk - Leczenie swoich kompanów pod obstrzałem , umiejętne wykorzystanie adrenaliny

Inżynier - na początku odchodził sam w jakiąś część planszy i podstawiał miny , a kolejna osoba miała tak przejść by nie zginęła. Liczył sie pomysł i wyobraźnia.

I tak jeszcze parę innych rzeczy. Taka szkoła mi siepodoba i fajnie by było gdyby tak raz na tydzień ktos z lepszych graczy pouczył gorszych tongue.gif
Maciex
Myślę że jeśli w RTCW nie było jakichś znaczących efektów takich szkółek , to z całym szacunkiem , w Enemy Territory też takie pomysły raczej nie mają szans . Jeśli już jakoś to wszystko się zorganizuje - serv , gracze itd. to długo to nie pożyje . Polecam oglądać demka , albo lepszych graczy na serwerach , jesli długo się ogląda to się zapamietuje te ruchy , i powoli powoli zaczyna to się robić w prawdziwej grze , z naszym udziałem. Co do trick jumpów , to pytanie do wtajmniczonych w świecie map - są mapy tak jak w RTCW takie do ćwiczenia skakania ?
Shynshylla
Map do trenowania skoków w enemy territory jest cała masa , nie wiem dlaczego zadajesz takie pytanie bo na wielu serkach w polsce te mapy są , dziwne że się z nimi nie spotkałeś . Najpopularniejsze z tych map to :

gammajump
LNA trickjump
gammasj2
jump2

i dla nieco już zaawansowanych skoczków

Maniac Mansion

to tyle mam nadzieję że pomogłem
SkladaK
Popierm mojego poprzednika.Najlepiej uczyc sie samemu duzo grac i ogladac dema.
AdI-O
CYTAT
Co do trick jumpów , to pytanie do wtajmniczonych w świecie map - są mapy tak jak w RTCW takie do ćwiczenia skakania ?

Trzy najlepsze: LNATrickjump, Gammajump i Ice.
Sir_Ace[PL]
Dobra, najlepsze. Ale, która jest najprostsza, najlepsza dla najbardziej n0bs graczy (w skokach) unsure.gif
AdI-O
CYTAT
Dobra, najlepsze. Ale, która jest najprostsza, najlepsza dla najbardziej n0bs graczy (w skokach)

Żadna. Nie masz podstaw jumpów, to nie strtuj wogóle. Bardziej prosta wydaje sie LNA, ice i gamma to same strafe jumpy. Ze ścianki na ścianke...

LNA to same najlepsze trick jumpy, dobre żeby sie pochwalić przed lolami ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.