Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LSSAH, czyli kolejny przyklad debilizmu
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Scena klanowa
Eld
ufff... w ramach mojego cyklu "niszczymy gnidy w zarodku" klan o dzwiecznej nazwie Leibstandarte SS Adolf Hitler oraz jego CL Is3. po kolei:

1 wpis w ksiedze gosci na stronie /sl/, cytuje "ELD TY SUKO" napisany przez "anty ELD"
2 sprawdzamy IP... dziwnym zbiegiem okolicznosci wpis niejakiego Is3 pod tym wpisem ma to samo IP tongue.gif
3 sprawdzamy na stronie et.pl, gdzie gra koles o takim nicku - okazuje sie byc CLem LSSAH. nazwa debilna, ale to dopiero poczatek
4 wchodzimy na strone http://lssah.friko.pl/index.htm - co my tu mamy... sami zobaczcie. imo rzygac sie chce jak sie patrzy jak kilku gowniarzy afiszuje sie swoimi skrzywionymi fascynacjami. glownie chodzi mi wlasnie o te faszystowskie teksty, zdjecia... bo do bluzgow to juz sie przyzwyczailem, jednak glupota malolatow boli jak cholera. jesli sie nie myle takie cus podlega pod jakis tam paragraf prawa

tak czy inaczej mam kolejna perelke do mojego panteonu z!@#ow sceny ET
dNkN!
QUOTE (http://lssah.friko.pl/index_pliki/Page739.htm)
9.  Dbamy o dobre imię naszej dywizji.
16.  Regulamin jest niepodważalny

gówniarze, gówniarze, gówniarze, muły i warzywa... btw. Is3 naruszył jeden z punktów swojego niepodważalnego regulaminu blink.gif huh.gif
Evingolis
Trochę chyba się zagalopowałeś. Pomijam sprawę bluzgów i identyfikacji dowpipnisia, na stronie jest sprostowanie na ten temat, ale wierze, że sprawdziłeś i to ty masz racje.

1. Nazwa LSSAH jest jak nazwą historyczną, ot nazwa jednostki wojskowej. Nic w niej debilnego nie ma.

2. Jakie faszystowskie teksty? Przeszedłem wszystkie pod menu i nic takiego nie znalazłem. Zdjęcia? A to dobre. Zdjęcia i plakaty o tematyce militarnej, historycznej to tak. Ale nazizm? Nie znalazłem, przykro mi. Bluzgów też tam nie uświadczyłem. Tak, więc nie oceniaj negatywnie klanu nie mając do tego podstaw, być może ktoś ci tam bruździ, ale to raczej jednostka a nie spisek całego klanu.

3. Paragrafu na to nie ma na szczęście, nie w Polsce, (bo w Niemczech chyba by był).
Eld
@Dankan: ty juz wiesz co... wink.gif

@Evingolis: mylisz sie, klan oceniac nalezy przez pryzmat CLa. tak samo jak bylo z Crazy Cannibals czy jak im tam. gdyby to napisal jakis normalny gracz, to bym polozyl na to laske, bo to jest po prostu... takie polskie. wyzwac kogos bez powodu liczac na animowosc internetu. co do zdjec i tych plakatow propagandowych ze strony, to jednak smierdza na odleglosc faszyzmem i moze do ciebie to nie trafia, ale do mnie jak najbardziej.
Evingolis
1. Zostawmy sam klan, bo tu jeszcze na upartego można ci racje przyznać. Co do Cl'a - smarkacz i tyle.

2. Serio nic tu nie ma o takiej wymowie, jakiej ty się doszukujesz. Zaraz zeszlibyśmy na spory czy papież pod skałą to obraza, czy Olbrychski chciał sobie podbić popularność czy to wielki patriota, czy modelka z piórami to obraza dla godła itp. itd. Moim zdaniem te plakaty tak samo propagują nazizm jak słynny amerykański Wuj Sam "Potrzebuję cię" propaguje wojnę albo dziełka typu wróg nie śpi komunizm.
Cezar
QUOTE (Evingolis @ 7:38, 26 04 2004)

3. Paragrafu na to nie ma na szczęście, nie w Polsce, (bo w Niemczech chyba by był).

jest na to paragraf:
KONSTYTUCJA RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ
art 13.
Zakazane jest istniene partii politycznych i innych organizacji odwołujących się z swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu (...)

klan jest swostą organizacją choć nie dokońca sformalizowaną
pozdro
Evingolis
Cezar jako prawnik gwarantuje ci, że przykład podany przez ciebie jest błędny. Niech będzie, że klan uznamy za organizacje, choć w prawie polskim próżno by szukać jakiejś definicji klanu. Jednak pomińmy to, jak sam widziałeś jest tam użyte sformułowanie takie jak: "odwołujących się z swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu".
Czyli najpierw na ich stronie znajdź jakiś program czy cele istnienia a później czy zamierzają je realizować używając wyżej wymienionych praktyk czy metod. Nic z tych rzeczy nie rzuciło mi się w oczy.
Ponieważ na stronie nie ma żadnego sprostowania w typie "Jesteśmy klanem gry X, nie propagujemy poglądów Y ani ideologii Z." Ktoś mógłby się przyczepić, ale to było by typowe dzielenie włosa na czworo.
Cezar
QUOTE (Evingolis @ 9:41, 26 04 2004)
Cezar jako prawnik gwarantuje ci, że przykład podany przez ciebie jest błędny. Niech będzie, że klan uznamy za organizacje, choć w prawie polskim próżno by szukać jakiejś definicji klanu. Jednak pomińmy to, jak sam widziałeś jest tam użyte sformułowanie takie jak: "odwołujących się z swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu".
Czyli najpierw na ich stronie znajdź jakiś program czy cele istnienia a później czy zamierzają je realizować używając wyżej wymienionych praktyk czy metod. Nic z tych rzeczy nie rzuciło mi się w oczy.
Ponieważ na stronie nie ma żadnego sprostowania w typie "Jesteśmy klanem gry X, nie propagujemy poglądów Y ani ideologii Z." Ktoś mógłby się przyczepić, ale to było by typowe dzielenie włosa na czworo.

hehe, nie jestem prawnikiem i nie bede, ale:
-czy jeśli nie ma w prawodastwie polskim defnicji klanu to udajemy ze czegoś takiego nie ma???
-inna sprawa że nie posądzam tego klanu o działalość wywrotową biggrin.gif biggrin.gif , był podniesiony temat odniesienia sie do faszyzmu i paragrafu na to, więc się wypowiedziałem.
-i juz tak na sam koniec uważam że nietaktownym jest branie sobie za patronów klanu, dywizji SS (wiem jestem hipokrytą bo gram w ET)
nic to
pozdro
Shynshylla
Obejrzałem stronkę i hmm cóż mam mieszane uczucia , napewno nie zgodzę się z tym że propaguje on faszyzm , bo ja tam widze tylko historyczne zdjęcia żołnierzy niemieckich z 2 wś .
Równie dobrze mogły by się posypać bluzgi pod adresem producentów ET że axis mają te same mundury co na tych zdjęciach , a w niektórych skinpackach mają nawet swastyki na ramieniu.
Co do jakichś tam tekstów w stylu fuhrer itp , to należ zauważyć że są one podkreślone uśmieszkiem , z czego można wnioskować że nie są użyte w złym słowa znaczeniu , raczej pokazują kiepski humor autora smile.gif.
A jeśli cl tego klanu nie umie się zachować to faktycznie rzutuje to źle na cały klan , i w tym punkcie się zgodzę z eldem , ale to kwestia tego małolata i to on powinien być osądzany za swoje zachowanie.
Reasumując do stronki można by się przyczepić ale trzeba by być bardzo upierdliwym , a do zachowania należy się przyczepić bo jest conajmniej z dupy biggrin.gif
z0rika
faktycznie nazwa klanu jak i strona nawiązuje do II wojny światowej -> uważam że nazwa klanu jest niefortunna ponieważ Lassah zasłynęli miedzy innymi z zam@!dowania 65 brytyjskich jeńców i popełnili wiele inniym m@!dów określanych jako ludobójstwo -> zdjęcia (z niewiadomego źródła) niemieckich żołnierzy obok nicków klanowiczów to koszmarny żart -> to ludzie którzy walczyli a potem odeszli czy to w chwale czy jako m@!dercy ale jakiś szacunek należy się im po śmierci tym bardziej że nie nam osądzać -> napewno nie należy nikomu pobłażać bez względu na wiek i intencje
Art2
Takie klany o zawierajace w nazwie lub na stronie www tresci nazistowskie lub rasistowskie nie powinny byc dopuszczane do jakichkolwiek turniejow.
MastaBlasta
Takie klany o zawierajace w nazwie lub na stronie www tresci nazistowskie lub rasistowskie nie powinny byc dopuszczane do jakichkolwiek turniejow.
a klan ]ss[ Schutzstaffeln ??
Gt@kill3r
Jestem TL'em klanu +LSSAH+ i pragnę sprostować kilka spraw!

1.
LSSAH, czyli kolejny przyklad debilizmu
LSSAH jest to historyczna, a nie debilna nazwa! Nawet klanowi o nazwie [FREFAHCOA] także należy się szacunek! Nazwa może być dowolna o ile nie narusza prawa, dobrych obyczajów i wolności wyznania!
2.
gówniarze, gówniarze, gówniarze, muły i warzywa...
LSSAH to nie klan małolatów! Owszem IS3 i drugi CL mają 16 lat, ja mam 17, ale inny nasi członkowie mają nawet 23!
3. Klan jest młody i nie mamy czasu zbytnio na naszą stronę. Jak nie wierzysz, że potrafimy stworzyć coś dobrego to zapraszam na KHGroup Underground. To jest strona moja i kilku qmpli!
4. IS3 postąpił głupio wyzywając kogokolwiek! To fakt! Nie znam powodów i nie chce znać! Ale to nie powód, aby wyzywać cały klan!
5.
4 wchodzimy na strone http://lssah.friko.pl/index.htm - co my tu mamy... sami zobaczcie. imo rzygac sie chce jak sie patrzy jak kilku gowniarzy afiszuje sie swoimi skrzywionymi fascynacjami. glownie chodzi mi wlasnie o te faszystowskie teksty, zdjecia... bo do bluzgow to juz sie przyzwyczailem, jednak glupota malolatow boli jak cholera. jesli sie nie myle takie cus podlega pod jakis tam paragraf prawa
Nasz klan NIE propaguje żadnych treści zakazanych przez polskie i międzynarodowe prawo!
6. Zdjęcia na naszej stronce są zdjęciami HISTORYCZNYMI! Patrz punkt 5!
7.
KONSTYTUCJA RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ
art 13.
Zakazane jest istniene partii politycznych i innych organizacji odwołujących się z swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu (...)

klan jest swostą organizacją choć nie dokońca sformalizowaną
My nie jesteśmy żadną oficjalnie zarejestrowaną organizacją! My jesteśmy tylko grupą ludzi!
8.
Słucham? A czy my gdzieś mamy treści nazistowskie?
9.
zdjęcia (z niewiadomego źródła) niemieckich żołnierzy obok nicków klanowiczów to koszmarny żart
My się nie śmiejemy z poważnych spraw! Są to oryginalne zdjęcia z IIWŚ. My tylko pragniemy pamiętać o osobach, które będąc pod presją ówczesnych wład chcąc niechcąc musieli wykonywać rozkazy! I za to należy mi się szcunek! Natomiast przełożeni wydawali rozkazy określane dziś jako LUDOBÓSTWO i oni musieli je wykonać!
10. Pozdro dla całej reszty biggrin.gif
Is3
Chcialem to dokładnie wyjaśnić moj brat też
gra w ET jest młodszy 2 lata i lubi sobie
robić jaja ! widział w moich ulubionych SL/
no i sobie kawał zrobił teraz wszystko na
mnie ,a po co miałbym przeklinać na ELDa
nawet chciałem iśc do jego klanu ale kolega
przekonal mnie aby stworzyć własny.

Ps. SL/ życze sukcesów w polskiej i światowej
scenie ET wink.gif
Thoro
Jak to jest, ze we wszystkich tego typu przypadkach, robi to mlodszy brat??
executoor
fakt fakten nazwa nietrafna tongue.gif anie zeby robic afere dlatego ze ktos kogos suka nazwal...moim zdaniem nie aczkolwiek jest w tym troszke racji ohmy.gif
muZz
to najlatwiejsza wymowka i zarazem pierwsza jaka przychodzi na jezyk. Ja w zupelnosci popieram elda.

"Führer byłby z Was dumny" skomentuje to tak. wielki LOL
esto
od(słowo na p)cie sie od nich bo jak widze to wszystkie forumowe mastahy jezdza po innych a jak ich na serwie spotykam to sie okazuje ze kazdy lami, ze az plakac sie chce, ulepszanie swiata zacznijcie od siebie ! nie ma to jak zniechecac innych, a potem "wielkie" (buahahaha) osobowosci z forum tworza kolejny topic z dupy "scena" w ktorym to jezdza sobie nooby po noobach wyzywajac sie kto jest wiekszym noobem, nazwe maja jaka maja a Wam c@#! do tego :C

btw tekst pod topiciem "czyli kolejny przyklad debilizmu" pasuje jak ulal do tego tematu a nie do klanu LASSAH
Gt@kill3r
Jak się okazało to rzeczywiście był jego brat. Ma 1 komp i stałe łącze. Ba ja mam IP mojego proxy, który jest Gateway'em dla całej wielkiej sieci osiedlowej. ELD uważa się za mastacha bo umie IP namierzyć! Sukces! Tylko zapomniał o istnieniu przydatnych serwów proxy! Na koniec mam prośbe! Zostawcie nasz klan w świętym spokoju! My jako klan niczym wam nie zawiniliśmy!
z0rika
skoro wszystko zostało wyjaśnione zamykam temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.