No więc mam pewien problem z ts:/ Kiedy rozmawiam to podobno mnie za!@#iście przerywa, myślałem że może to z powodu mikrofonu ale jak nagrałem w windowsie swój głos to było spoko:/ Myśle że to coś z ustawieniami ale nie wiem co bo mam wszystko tak jak było na boardzie podane:/ o to jak mi opisał to kolega "tylko k#!@a jest taki problem ze Cie przerywa tzn qrna w c@#!a przerywa ze nic zrozumiec" (pisownia orginalna:P)
zapewne do servera na ktorym jest TeamSpeak masz lagi albo packetlosty
evil_lord
20:49, 7 05 2004
Sprawdź jaki masz ping na tym serverze. (kliknij na siebie i "get connection info") jeśli masz ping powyżej 100, lub powyżej 20% PL to nie dziw się że masz przerywania.....
ping mam poniżej 100 (70 - 90ms) a packetlosty około 60-70%. jeśli o ping chodzi to spoko ale nie wiem czy packetlosty są za duże czy za małe (chyba za duże) i nie wiem jak je zmniejszyć/zwiększyć
edit:
sprawdziłem u kolegi którego dobrze słychać i on miał packetlosty w granicach 2% oO więc pozostaje pytanie jak zmniejszyć owe packetlosty
u mnie na neostradzie ,jest 2-10 % PL. pewnie to zalezy od szybkosci lacza,wiec kup lepsze lacze lub sciagnij jakies przyspieszacze
heh ja tesh mam nerwostrade:P
| QUOTE (KPMG @ 19:04, 7 05 2004) |
| ping mam poniżej 100 (70 - 90ms) a packetlosty około 60-70%. |
Na początku pobaw się z różnym kodekami Ts-a. Zobacz na którym działa ci najlepiej.
Przy takich packet-lostach proponuje wybrać jakiś najniższy kodek.
Albo coś masz totalnie z!@#anego z Neostradą (60-70% PL - WTF ??? ) albo to wina serwera Ts-a.
Sprawdź inne serwery Ts-a jeśli będzie to samo to reklamuj swoją Neostrade.
thx za odpowiedzi. chyba znalazłem rozwiązanie mojego problemu

kolega powiedział mi że to najpewniej wina neostrady i podrzucił mi tego linka
http://neostrada.info/faq.php?faq=mtuwindows i zobacze czy to coś zmieni
jesli nie dzielisz lacza to zmiana mtu nic Ci nie da =(
witam a skąd mozna wziąść kodeki do TSa bo mam taki sam problem?
to ty chyba tsa sobie nie instalowales? nie widziales ze on sie pozniej pyta czy zainstlowac codeci ?
codeci zminiasz w opcjach ale sama zmiana u CIebe nic Ci nie da, musi byc tez zmiana po stronie servera
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.