Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sk&te W0rld
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
AdI-O
Jaki ten świat jest dziwny: jednego dnia graszw wolfa a drugiego...zaczynasz jeździć na desce laugh.gif
Ale to chyba dobrze. Wreszcie jakaś zmiana i nie będzie sie takim spasionym na starość.

Ale jak zacząć?? I tutaj sie nasuwa pytanie: jak zacząć jeździć na desce?? czy kupić sobie odrazu dobrą deske czy zaczynać od gorszej i później ulepszać.
I drugie pytanie ale prawie only for pro: co zrobić żeby dobrze skakać tzn jak ustawić nogi, co robić po kolei krok po kroku. Opisujcie też jak wykonywać różne tricki np.reversy, olie, sideslide itp.
Chciałbym sie nauczyć kilku tricków ale trzeba jakoś zacząć.
Jeżeli będziecie opisywać wykonanie jakiegoś tricku, zróbcie to krok po kroku, a nie jako długi, denny opis np:
"Wskocz na deske, obróć ją o 360 stopni wokół osi i to wszystko" blink.gif
Przykład:
Jakiś trick
1. Opis pierwszego kroku.
.............
2.Opis drugiego kroku.
........
Itd

Możecie też spróbować zrobić proste schematy np: ułożenie nóg na desce, i ich przesuwanie w miare tricku.
"This is good thing" cool.gif
Jeśli chcecie, podzielcie sie swoimi dokonaniami.
Ave i powodzenia

P.S. Jaka jest wasza opinia na temat goofy a vert w jezdzie? Czy ktoś kto jeździ goofy jest gorszy od tego kto zasuwa na vercie??
Oc3lot
Co do trickow to sie nie bede wypowiadal... najlepiej by bylo gdybys poszukał kogos w okolicy kto tez jeździ, wtedy bedziesz sie od niego uczyl, a jak i on dopiero zaczyna to przynajmniej bedzie raźniej...

Co do 1st deski to nie polecam kupowac takiej za 300 zł ... ja zaczynalem na desce za 90 zł tongue.gif i na niej uczylem sie jeździc...
Oc3lot
Co do trickow nie bede sie wypowiadal, ale zeby szybko sie czegos nauczyc znajdz kogos w okolicy kto tez jeździ, jezeli jest dobry to bedziesz sie od niego uczyl a jak nie to przynajmniej bedzie wam raźniej tongue.gif

Co do 1st deski to nie polecam zaczynac na takiej za 300zł szkoda kasy, ja zaczynalem na desce za 90 zł i na niej uczylem sie jeździc smile.gif
AdI-O
QUOTE (Oc3lot @ 15:42, 14 05 2004)
Co do trickow to sie nie bede wypowiadal... najlepiej by bylo gdybys poszukał kogos w okolicy kto tez jeździ, wtedy bedziesz sie od niego uczyl, a jak i on dopiero zaczyna to przynajmniej bedzie raźniej...

... i będziemy popełniać te same błędy ph34r.gif
Chociaż człowiek uczy sie na błędach. smile.gif
Ale właśnie na trickach najbardziej mi zależy.
Przez cały tydzień próbuje manuala ale nie wiem jak ustawić" kopyta" żeby podnieść deche kilka centymetrów do góry i utzrymać się przez ok. 5 sec.
Tu by sie przydał schemacik i podpowiedz.
Ave
sayetan
co do nauki to fajnie ze zaczynasz bo to naprawde fajny sport
ja zaczalem jezdzic piec lat temu, teraz raczej w formie rekreacji

co do deski...
jak masz kase to nic nie stoi na przeszkodzie zebys kupil sobie lepsza
niestety lepsze jako calosc nie kupisz, musisz osobno kupic blat
trucki, kolka,(papier zapewne dostaniesz gratis) itp...
co do blatu to wybierz sobie taki jaki Ci pasuje tzn. profile, szerokosc itp..

co do trickow to raczej nie da sie ich wytluamczyc przez neta
najlepiej uczyc sie tak, jak sie uczysz innych rzeczy tzn podpatrywac itp
poelcam sciaganie filmow z hubow dc(huby punkowe i skate`owe)
siedzi tam najwiecej ludzi ktorzy posiadaja takie filmy
zazwyaczaj zaczynaja sie one [sv], mozesz tez ciagnac przez kazzee
wtedy wpisuejsz skateboard i Ci znajduje fimy
co do szkolki to polecam Transworld - tricktips with willy santos
tez sie z tego filmuy uczylem jednego tricku , no i jak nie masz z kim jezdzic
to patrz jak inni jezdza(na filmach) napewnoe zlapiesz zajawke no i zawsze mozesz cos popatrzec

a jak chcesz popatrzec jak sie jezdzi a stanach to sciagnij rodney mullen vs deawon song biggrin.gif

to tyle, powodzenia !!

Gis
Tjaaa byle jaki film z Rodneyem. Facet jest niekwestionowany mistrzem jazdy po mieście, a wydaje mi sie, że to cie najbardziej interesuje. Ja kiedyś troszkę jeździłem ale po tym jak zrobiłem szpagat, a w środku była deska dałem sobie spokój biggrin.gif
AciD
Poszukaj odpowiednich stron do tego, aha i jeszcze jedno, dobra deska ze sklepu z trackami itd kosztuje wiecej niz w granicach 100 zl xD, takze nie wiem czy ci to marzen nie rozmyje, no chyba ze od kumpla jakiegos kupisz ale to tez ma swoje wady...
No i nie wspominajac o tym ze jak chcesz byc yoziomsk8m8 i jezdzic bez ochraniaczy na krotkich spodniach bez koszuli itd to sobie zaklep jakis karnet na gipsowanie w szpitalu xD
AdI-O
Już to przerobiłem. Nogi mam tak wysmarowane gencjaną że wyglądam jak jezus zdjęty z krzyża blink.gif
A o łokciach już nie będe mówił. Dzisiaj ścinam moje stare dżinsy poniżej kolan i zakładam lekką bluze.
Deske już zakupiłem: w decathlonie za 120 zł. Całkiem porządny deck:4 warstwy drewna, tracki szerokie, mocne, kółka do szybkiej jazdy.Ale qrwa nie ma gdzie jeździć mad.gif Chociaż znalazłem dobry site do jazdy: piętrowy parking w supermarkecie. cool.gif Ostatnie piętro jest zamknięte dla samochodów więc nie ma problemu.
Pozdro
P.S. Napiszcie wreszcie jak zrobić tego manuala
MasS
moim zdaniem aby sie nauczyc wszystkich trików trzeba umiec zrobic podstawowy czyli olie

1.

stajesz na desce

2.

jedną stopę poloz na tailu a drugą ok na srodku deski

3. wyskocz nogą ktorą ctoisz na tailu i postaraj się mocno odbic

4. w tym samym momencie drugą nogą ciągnij do góry deski

5. jestes juz na ziemi ;]

powinno sie udac
falubaz
Hmmmm... tego sie nie da opisac, wkmin sie w jakies towarzystwo i juz. imo opisywanie trickow nie ma sensu lepiej posciagaj sobie jakies filmiki.
Ceny: decha(dobra nie lamiaca sie na co 2-gim ollie ;c -160 - 350 plnow
tracki - dobre nie z!@#ia ci sie dlugo - 100-150 plnow
kulka(szer, np 52), podkladki, gumki \, kingpiny lacznie bedzie 160 pln bo i tak ci jakas znizke da :] chyba.
Drogi sport. Ale zalatw sobie np. z allegro ale zeby polamane nie byly to po pol ceny bedziesz mial ;].
Taka prawda ;[ decha polamie ci sie dosc szybko jak sie ollie nauczysz ;/ prponuje tez e-xtreme na cyfrze miedzy innymi.
Pozdro
Jak bede mial dostep to jeszcze cos napisze.
HF
Estaloth
Hrhr jak masz kablówkę to na kanale eXtreme leci program "Betonowa Fala", gdzie w każdym odcinku pokazują jak wykonać jakiś trick. Puszczają to na zwolnionym tempie parę razy + dokładny komentarz.
evil_lord
wof to odpowiednie miejsce na pytanie o manual omg :/
jak chcesz pogadać z prawdziwym sk8 (bleh) to wejdz na nasz kanał i pogadaj z Ziomkiem...
sayetan
hahaahahaa
a kto to prawdziwy sk8?(bo brzmi pr0!!)
enzo_pl
Ja zaczalem jezdzic na desce z go sportu za 100zl.Na niej nauczylem sie ollie pop shovita i krecic do kickflipa biggrin.gif Nadlamal mi sie nose no i zaczalem zbierac na nowa deske wink.gif No i kupile minilogo.Robie kickflipa ollie 180 pop shovita itd.Minilogo to naprawde mocna deska Pare razy na boardaslide wskoczyle na rurke i nic GORACO POLECAM
sayetan
na na swojej Adrenaline jezsze juz jakies 2-3 lata i jeszzce nic sie z nia nie stalo powazne
pomijajc to ze krzuszy sie na bokach
mialem tez kiedys capitola(chyba pr0model P.Wrzoska) i tez sie niezle trzymala biggrin.gif
pamietam 180 zl za blat zaplacilem biggrin.gif myslalem ze sie szybko polamie bo to najtansza decha byla

jak bedziesz kladl nogi na wysokosci trackow przy ladowaniu na ziemie to nie ma bata zeby decha sie zlamala biggrin.gif
AdI-O
Znalazłem wy!@#aną strone o tematyce skateboard'owej.
Cały opis tricków, sprzętu, spotkania skejtów itp.
Jeżeli lubisz BMX, rolki, snowboard też tam zajrzyj.
Najlepsza strona o tej tematyce jaką widziałem.
andegrand.pl
Pozdro
Valkir
Moj brat (12 lat LOL biggrin.gif ) kupil sobie deske w jakims sk8ciarskim sklepie, i caly czas o tym nawija. O tym jaka bedzie jego nastepna deska, jakie to tricki umie itp. No wiec wzialem go i deske w takie fajne miejsce i powiedzialem zeby mnie nauczyl o co ww tym chodzi... no juz umiem wyskoczyc na jakies 2 cm... ale tylek boli wink.gif
AdI-O
9.06.04-ten dzień zapisze sie do historii.
Wreszcie zrobiłem ollie na jakieś 15 cm i wskoczyłem na krawężnik.
A to było tylko jakieś 40 prób laugh.gif Ale nie ma co spoczywać na laurach. Ćwiczymy dalej...
Tylko że deska prawie skapitulowała( nose prawie sie złamał sad.gif sad.gif ). Qrwa...
falubaz
Jak mowilem, deck musi troche kosztowac zeby sie nie lamal.
heh
prawie polamales ;/

juz niedlugo zaczna sie lamac czesciej ;]

a to dopiero poczatki,

najciekawsze sa skrecane kostki ;] i sciemnianie starym zeby do hospitala nie isc ;]
AdI-O
It not my wine biggrin.gif
Jakbym miał gdzie jeździć, nie musiałbym skakać na krawężnik przy drodze przez którą przejeżdzał akurat samochód, który akurat trafił w moją deske, która akurat uległa zniszczeniu biggrin.gif To sie nazywa ciąg przyczynowo skutkowy. Ale spox: wezme kawałek blachy, wytne na wielkość, tak żeby pasował na długość od nose'a do nose'a i będzie git. A na to nakleje nowy, błyszczący, a co najważniejsze dobrze trzymajaćy papierek. Tylko 19,99(ach tan kapitalizm tongue.gif ).

Przy okazji: jeżeli ma ktoś do sprzedania deck nieużywany, i mieszka blisko warszawy to niech sie do mnie odezwie. Z góry thx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.