Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak aktywować drugi port USB??
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
mathil
Witam, mam problem, załozyłem sobie neostrade, podłączyłem ją pod wolny port USB, , wcześniej miałem jeszcze podłączona drukarke pod USB. Teraz chciałem sobie coś wydrukowac i okazało sie że nie ma komunikacji między drukarką a komputerem, moje pytanie brzmi - jak aktywowac drugi port USB?? Za odpowiedzi będe bardzo wdzięczny
AdI-O
Porada wujka Dobra Rada:
Jeśli masz dwa porty USB a chcesz aktywować drugi musisz: wejść do biosu, włączyć opcje Advanced Chipset Features i gdzieś na końcu listy będziesz miał wypisane dwa porty USB(USB Ports albo jakoś tak).
Jeśli masz któryś wyłączony(disabled) włącz go (enabled smile.gif ). Powinno być ok.

Jeśli to nie pomoże, prawdopodonie masz uszkodzony port USB. Wtedy zalecam kupno rozgałęziacza USB na 4 końcówki. Koszt: ok.50 zł. wink.gif
Powodzenia i pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.