Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: /cl_kabarety "1"
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
blacktyger
mam pytanko czy ktoś z was ogląda (najczęście niedziela/sobota TVP2 około 19:00/20:00) kabarety ? :>
jeśli chodzi o ulubione to rzecz jasna ... :> Ani Mru Mru, Moralnego niepokoju, Halama smile.gif

BTW jeśli znacie "Teatr Jednego Mima" (Ireneusz Krosny), to powiem tylko że mieszka on w Tychach i to w moim bloku w kladce obok =] tzn. mieszkał bo już się wyprowadził =|

pzdr
blinkkin
QUOTE (blacktyger @ 15:18, 28 05 2004)
jeśli chodzi o ulubione to rzecz jasna ... :> Ani Mru Mru, Moralnego niepokoju, Halama

jesli te ekipy mozna zakwalifikowac do 1-szej ligi to kabaret tey to ultraliga. zreszta nie maja sensu porownania bo to jak porownianie shelby z np. ferrari.
blacktyger
taa ale mówimy o istniejących kabaretach, ale to fakt ze ostatnio tez lecial tey na TVP2, owszem jets nr. 1 bez watpienia ale zadnych nowosci, poprostu death a ile mozna ogladac tego samego ??
Thoro
Od dawien dawna lubie i ogladam kabarety, nie tylko te w TV, ale rowniez na zywo (rzadko ale zawsze). Imo nie ma co porownywac, bo to rzecz gustu. Dla mnie:

Halama >> Ani mru mru > Kabaret Moralnego Niepokoju > Kryszak > DNO, Grupa Mo czarta, Ireneusz Krosny, M. Daniec, Piasecki ...........

Pierwsza czworka to moi "ulubiency" w kolejnosci lubienia (lol), a pozniej raczej juz na jednym poziomie.

Ciekawy jest rowniez Jachim Prezents, aczkolwiek nie dla wszystkich. Ja jednak lubie jego skecze.

Najbardziej nie lubie kabretu Mumio. Widzialem pare ich skeczy i na zadnym sie nie smialem. Imo oni nie sa smieszni, albo ja po prostu nie trawie takiego poczucia humoru.

Kiedys lubilem kabaret Elita i O.T.T.O, ale jakos sie mi przejadly (a moze z wiekiem przestaly mi sie podobac - nie wiem).

Wszystkich, ktorych pominalem przepraszam smile.gif, jak sobie przypomne to dopisze.
ChoX
Mnie się najbardziej podoba Ani Mru Mru. Takie przedstawienia jak "Nasz klient nasz pan", "Tofik", "Dentysta"(czy jakoś tak, nie jestem pewien też czy to na pewno było w Ani Mru Mru) dosłownie zwalają z nóg/krzesła biggrin.gif

Miałem też jakieś inne kabarety ale zapomniałem jak się nazywały blink.gif
Hmm. Chyba to był Kryszak...
blacktyger
Kryszak imo bleee Piasecki r00x ! biggrin.gif wiesz mumio to typowo abstrakcyjny humor, właściwie nie wiadomo kiedy się śmiać, mi tam odpowiada, za to Jachim Prezents lubie jak go ktos podrabia =] ale sam koleś jest hmm moze nie smieszny za mocne złowo, ale da się obejżeć, szkoda że tak mało się pokazuje. za t jeśli chodzi o filmiki to Ajoj i nie mam mocnych smile.gif smile.gif uwielbiam ich kilkunasto/dziesięcio sekundowe "arcydzieła'" biggrin.gif DNO już praktycznie nie ma na scenie, a tez czasem miały fajne skecze =]
zapomniałem oczywiście Moczartowiczów wymienić biggrin.gif tez prze!@#ani, jak 4 instrumentami można zrobić atmosfere smile.gif rozśmieszyc a zarazem pokazać jaka muzyka jest piękna rolleyes.gif sczególnie mi się podoba jak współpracują z Krosnym smile.gif
Elita jakoś nigdy mnie nie śmieszyła, raczej takie "codzienne" żarty ... albo kabaret Strszych Panów, pewno dlatego że nie zyłem w tych czsach, a wtedy były tylko polityczne żarty, a wyciąganie ich podtekstów jakoś mnie nie bawiło w przeciwieństwie do Tey =]
Daniec hmmm po pierwsze jest już stary i mu się nie chce występować, ale jak by nie było nie można mu zbarać paru dobrych występów... smile.gif

pzdr
Thoro
Zeby Kryszak smieszyl trzeba sie interesowac tym co sie dzieje naokolo, ogladac serwisy informacyjne itp. smile.gif. Black, ale musisz przyznac, ze parodjuje znakomicie politykow i swietnie potrafi dobrac dowpip do sytuacji. Imo Kryszak jest swietny w TV, a jak ogladalem jego wystep na zywo w Łodzi to po zakonczeniu mnie brzuch bolal przez reszte dnia smile.gif (dodam, ze wystepowali wtedy rowniez: Halama, Piasecki, Daniec i Grabowski - ale imo grabowski na satyryka sie nie nadaje, aktor ok, ale satyryk nie).

No i zapomnialem dodac, ze najlepszy prowadzacy to P.Baltroczyk i imo jeszcze dlugo mu nikt nie dorowna.

EDIT: M.Stuhr i jego Max Kolanko rowniez wymiata. Swietnie tez parodjuje Turnaua.
blacktyger
taa właśnie leci Opole i pan Konferensjer prowadzi smile.gif tez mysle iz dluuugo nikt go nie przebije, co do Kryszaka, szczerzez mówiąc żadko go oglądam ... Grabowski w ogóle się na scene się nie nadaje, ale aktor ok.
aktualnie robi z siebie i całego śląska idiote "Bercik" ...
Gis
Niewiem dlaczego nikt nie wymienił kabaretu Po żarcie. Młodszy Stuhr tez jest świetnym satyrykiem. A starszy w osła sie bawi biggrin.gif
ymma
Eeeee o kabaretach to widze niewiele wiecie. Większość tych, które wymieniliście (z małym wyjątkiem Halamy i Grupy Mozarta z Krosnym) jest delikatnie mówiąc średnia, jak nie beznadziejna (to że czasem jeden skecz się uda nie świadczy jeszcze o poziomie). Oczywiście te współczesne. Dla mnie nic sie od lat nawet nie zbliża poziomem do kabaretów Tey i oczywiście Potem!!!!
WormsME
Wg. Mnie Halama, ani mru mru i Tey rządzą. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.