Od jakiegos czasu dotyka mnie dosc dziwny problem. Grajac na serwerach FFA potrafi mi sie wylaczac autopodnoszenie apteczek, amunicji itp. Czasem rowniez wylaczaja sie "hit sound" a juz "hitem" jest niemoznaosc podniesienia w zaden sposob radar parts.
Zazwyczaj pomaga wyjscie i wejscie na serwer jeszcze raz. Ale to strasznie upierdliwe.
Czy znacie na to jakies "lekarstwo"?
RobertG
W rtcw tez mi sie tak niekiedy dzialo na jakis z!@#anych wegierskich serwach ze śruba. jedyne co mi pomagalo to podejscie do ammo/apteczki i jak sie pojawila mrygajaca reka nacisniecie domyslnie "F". pa O_o
ET reinstall. Mnie przynajmniej pomogło. Naszczęście...
A nie lepiej zamiast wielce inteligentnego reinstall ET wpisać sobie w konsoli cg_autoactivate 1 ?
| QUOTE (Swiety @ 13:04, 8 06 2004) |
| A nie lepiej zamiast wielce inteligentnego reinstall ET wpisać sobie w konsoli cg_autoactivate 1 ? |
Ha!
To byloby zbyt proste by dzialalo
Niestety wpisanie w konsoli cg_autoactivate 1 w tym przypadku nic nie zmienia ...
Ale rozwiazanie, prostsze niz wchodzenie i wychodzenie z serka choc mimo wszystko dalej upierdliwe, podpowiedzial mi Qrczak.
Trzeba w opcjach w sekcji ETPRO wylaczyc i wlaczyc wszystkie soundy np. w trakcie "rozgrzewki". I to pomaga!
A czemu pomaga rowniez na autoactovate? Kompletnie nie wiem 
Problem pojawia sie zawsze na niektorych serwach z etpro, nie wszystkich, miedzy mapami.
RobertG
PS. Oczywiscie branie "lapka" apteczek jest mozliwe ale nie moge w ten sposob wziasc radar parts ...
tez nie wiem dlaczego. Tyle ze "lapka" jest kompletnie nie funkcjonalna w grze.
| QUOTE |
Od jakiegos czasu dotyka mnie dosc dziwny problem. Grajac na serwerach FFA potrafi mi sie wylaczac autopodnoszenie apteczek, amunicji itp. Czasem rowniez wylaczaja sie "hit sound" a juz "hitem" jest niemoznaosc podniesienia w zaden sposob radar parts. Zazwyczaj pomaga wyjscie i wejscie na serwer jeszcze raz. Ale to strasznie upierdliwe. Czy znacie na to jakies "lekarstwo"?
|
Cos takiego i mi sie któregoś razu przytrafiło. Nie mogłem podnosić z ziemi ani apteczek, ani ammo a co gorsza tak jak napisał także RobertG ku mojemu wielkiemu żdziwieniu nie mogłem podnosic komponentów radaru w mapie Radar. Po kilkudziesięciu minutach gry z tą "anomalią" wkurzyłem się i zacząłem naciskac wszystkie klawisze na klawiaturze, eee co tam naciskać----- można powiedzieć że o mały włos a bym rozwalił klawiaturke w drobny mak
.
| QUOTE |
AdI-O 12:37, 8 06 2004 ET reinstall. Mnie przynajmniej pomogło. Naszczęście... |
Nie, niekoniecznie, jak się okazało przynajmniej w moim przypadku wystarczyło wyjść z gry i ponownie wejśc. Po ponownym wejściu na serwer sytuacja naszczęscie powróciła do normy.
| QUOTE |
RobertG 8:53, 9 06 2004 Problem pojawia sie zawsze na niektorych serwach z etpro, nie wszystkich, miedzy mapami |
Ten problem pojawił mi się podczas gry na serwku ze shrubem
Gra z taka sytuacją (niemożność podniesienia apteczki) szczegulnie w pojedynku 1v1 jest okropna
Bastard PL
15:32, 9 06 2004
Ano zdarza się to czasamai, zdarza. Mój sposób jest banalny i pewny. Poprostu jeśli apteczki/ammo/cokolwiek się nie klei do nóżek, wchodzę doopcji i włączam/wyłączam auto.... . Kiedy mapka się zmieni powtarzam czynność i wszystko jest git. Może troszkę upierdliwe ale działa. pozdro
qBa3oo3
17:30, 22 06 2004
| QUOTE |
ET reinstall. Mnie przynajmniej pomogło. Naszczęście...
|
Tak, jeszcze zrob format dysku, zainstaluj linuxa, wymien karte graficzna i strzel sobie z procy w lewe oko.
Wystarczy ze w trakcie gry wpiszesz cg_autoactivate 0 i potem cg_autoactivate 1.
A najlepiej zapisz sobie w cfg cg_autoactivate 1 i nie bedzie problemu.
tu chyba chodzi też o cg_predictitems "1" ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.