Mam problem z dzwiękiem mianowice wszystkie odgłosy są opuznione o ok 1 sekunde np jak strzele to dzwięk wystrzału słysze dopiero po sekundzie. Nie wiem czy jest to wina ustawień w configu czy czegoś innego. Moje ustawienia dzwięku :
seta s_volume "0.8"
seta s_musicvolume "0.5"
seta s_separation "0.5"
seta s_doppler "1"
seta s_khz "22"
seta s_mixahead "0.9"
seta s_mixPreStep "0.05"
seta s_defaultsound "0"
seta s_wavonly "0"
jeśli ktoś wie co jest nie tak to prosze o pomoc
Mialem to samo na oryginalnych sterach plyty gl. msik7n2. Zassalem jakies alternatywne/nowsze stery do dzwieku i problem zniknal. Btw. nie powiem ci jakie stery bo mam chyba ze 3 i po instalce windy wgrywalem je kolejno i sprawdzalem

Ew. podaj wiecej szczegulow odnosnie twojego sprzetu.
mój sprzęt :
Athlon 1600+
plyta gl. MSI K7T266 Pro2-A
384 ram ddr
karta dzwiękowa zintegrowana z plytą główną
Radeon 9600
próbowalem zmieniac s_mixahead "0.9" na 2 i inne wartosci ale zawsze jest tak samo na 0.9 dzwiek nie jest opuzniony ale zato jest tak fatalny ze nie da sie grac, a na innych wartosciach dzwiek jest dobry ale opuzniony , why ???
imo stery dzwieku.
Zauwazyles ze mialem ten sam problem z plyta MSI? Jakies dupne stery daja i tyle.
a skod sciagneles sterowniki ??
to byly stery do zintegrowanej karty dzwiekowej ??
Masz ustawione dość wysokie mixahead (0.9) - spróbuj zmniejszyć.
Również wyłącz doplera.
Jeśli to nie pomoże to wina pewnie leży po stronie sterów do muzyki.
zmiana mixahead i wyłączenie doplera nie nie zmieniają , tylko co majwyzej pogarszają jakosc dzwięku ,wiec to pewnie wina sterownikow katry. tylko gdzie mozna znalesc sterowniki do zinetgrowanej z plytą glówną karty dzwiękwej ?? szukalem na stronach se sterami i zabardzo nic nie znalazlem.
Poszukaj takiego czegos:
- Realtek Semiconductor Corp. AC'97 Sound System Software Ver:A3.41 lub
- Avance Logic AC'97 Sound System Software ver:A2.56
jeden z nich rozwiazal u mnie taki sam problem.
Dodatkowo musialem w opcjach dzwieku w windowsie obnizyc przyspieszanie sprzetowe dzwieku o jeden stopien.
Powodzenia
gdy zainstaluje pierwszy z podanych sterowinkow calkiem trace dzwiek i w menadzeze uzodzen pokazane jest za karta dzwiekowa jest niezainstalowana , a drugi z nich sprawia ze tez nie mam dzwieku a ponadto nie chce sie uruchomic ET !!
help bo naprawde juz nie wiem co robic.
pewnie bede musial kupic wkoncu jakąs poządną karte dzwiekową :/
| QUOTE (GustaV @ 13:28, 7 07 2004) |
| zmiana mixahead i wyłączenie doplera nie nie zmieniają , tylko co majwyzej pogarszają jakosc dzwięku ,wiec to pewnie wina sterownikow katry. tylko gdzie mozna znalesc sterowniki do zinetgrowanej z plytą glówną karty dzwiękwej ?? szukalem na stronach se sterami i zabardzo nic nie znalazlem. |
Na stronie producenta płyty głównej ? Nie dostałeś przy zakupie żadnej płyty ze sterownikami do płyty głównej ? :OOO
No tak: mixahead i doppler pogarszają jakość dźwięku ale nie zapominaj że i tak masz dźwiękówke z dupy co nie zmienia faktu że mixahead 0.9 to bardzo dużo a dopler też zabiera dużo fps-ów co na twoją słabą dzwiękówke jest poprostu za dużo
VISTORANTE
16:22, 9 07 2004
Ustaw w opcjach dźwięku Przyspieszenie sprzetowe na max - w przypadku sk8a pomogło
Poszukaj sterow na stronie MSI do tej plyty :> Tez takie cus mialem i po zainstalowaniu jakis innych juz jest dobrze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.