Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hostowanie przez porty
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
Mati
No więc tak jak w temacie. Będe miał przekierowywanie na porty. Mogę hostować w tej grze??
keNOOBie|PL
bry...

jezeli bedzie przemapowany jakis port xyz na twoj komp i wew IP (bo rozumiem, ze o to sie rozchodzi - siec osiedlowa lub cos w tym stylu.. to jak najbardziej bedziesz mogl hostowac serka widocznego w swiecie...

btw. imo topik zdeka zbedny... powinienes najpierw sprobowac potem poszukac na forum (juz bylo) ... inna kolejnosc tez by zadzialala...

Pozdrawiam
Mati
QUOTE (keNOOBie|PL @ 10:35, 17 07 2004)
bry...

jezeli bedzie przemapowany jakis port xyz na twoj komp i wew IP (bo rozumiem, ze o to sie rozchodzi - siec osiedlowa lub cos w tym stylu.. to jak najbardziej bedziesz mogl hostowac serka widocznego w swiecie...

btw. imo topik zdeka zbedny... powinienes najpierw sprobowac potem poszukac na forum (juz bylo) ... inna kolejnosc tez by zadzialala...

Pozdrawiam

thx. czyli nic nie mam ustawiac tylko postawic hosta? mam wew. ip i serw przekierowywuje na mojego kompa przez port xxxx.
keNOOBie|PL
Jezeli chodzi o mozliwosc zalozenia,jak mowilem.. TAK bedziesz mogl... osobnal sprawa jest konfiguracja... z tym juz jest wiecej zachodu, duzo opcji... ale nie mosisz robic tego recznie.. sa ospowiednie programy...

Kilka linkow odnosnie ustawien serwera...

1) Poradnik Dankana |--->LINK<---|
2) Opis wszystkich komend dostepnych podczas zakladania seka z poziomu gry, czyli "HOST GAME" |--->LINK<---|
3) Program do latwego administrowania serwerkiem na poziomie rcona (administrartora) |--->LINK<---|

btw... oczywiscie rozne mody roznial sie dostepnymi opcjami... tutaj juz mosisz szukac w dokumentacji... podane komendy sa podstawowymi komendami...

Pozdrawiam
carrl
Sam nie wiem jak, ale gdy qmpel napiasał mi cfg serka, automatycznie po wgraniu serwer byl widoczny z zewnatrz.Nie musial ustawiac forwardingowania portów smile.gif . Co prawda łącząno sie do mnie przez dziwny port 60623.
Nie wiem od czeg to zależy.Dodałem to jaką małą ciekawostke.
keNOOBie|PL
twoj post jest troche imo ... niepelny

po prostu wstaw tresc tego konfiga (zamien jak mosisz odpowiednie elementy)
wtedy bedzie mozna cos powiedziec wiecej i omowic ustawienia na przykladzie..

co do portu ... to teoretycznie moze byc to kazdy (wolny) port...

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.