Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RTCW 2 :D
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Return to Castle Wolfenstein > RtCW Ogólne
Percy
Mam mieszane uczucia co do RTCW2 bo pewnie na moim kompie nie ruszy wink.gif Ale i tak jestem ciekaw co nowego wymysla. Mam nadzieje ze nie uwzglednia swietnych dodatkow ktore moglismy znalesc w et tongue.gif W kazdym razie jesli zrobia nowe rtcw na silniczku Doom3 to graficznie na pewno bedzie powalajace...
Sagitarius
łlleeeeeeeeeeeeeeeee..tego sie spodziewałem..kiedyś to musiało nastapić..;[ prawdopodobnie wyjdzie rctw w którego nie bende mógł grać....no ale zawsze mozna pujsc do kawiarenki..ale to juz nie to smao co w domciu z kawą i chipsami ;[ ph34r.gif sad.gif ehhhhhh..napewno na 416MHZ mi rctw2 nie pudzie..Chyba ze na drugim kompie 1.2 GH ale słaba karta graficzna....mniejsza o to Mam nadzieje że singiel będzie tak samo dobry jak w pierwszej części....tylko czekać na wymagania sprzętowe iiiiiii..obggryzac paznokcie biggrin.gif
Swiety
QUOTE (kr0pa @ 9:58, 18 07 2004)
Miejmy nadzieję ze nie dodadza min i mioteł biggrin.gif

Miotła imo od biedy może być. Też mam na dzieje że nie dadzą no-skill min.
Najważniejsze żeby nie z!@#ali fire-rate (tak jak w ET)
kr0pa
QUOTE (Swiety @ 2:11, 19 07 2004)
Miotła imo od biedy może być. Też mam na dzieje że nie dadzą no-skill min.
Najważniejsze żeby nie z!@#ali fire-rate (tak jak w ET)

I żeby nie użyli "świetnych" hitbox`ów wink.gif
falubaz
moze lekko off topic ale wie juz ktos moze jakie wymagania ma/bedzie miec DOOM3?

W koncu niby nowy endzin wyznaczy nowe standardy gier i pod te juz mozna lekko rasowac kompa...

In a feature on Doom 3 on Pulse (the G4Tech TV show), Todd Hollenshead confirmed that RTCW2 is in development at another studio. There was no mention of the engine it would be on, but i'm guessing the Doom 3 one will be most likely. This was posted over at the GameSpy forums, and a member from #planetdoom IRC on GameSurge who was watching Pulse said the announcement was correct.

I co jak co jeszcze zbyt wiele o RTCW2 nie wiemy, co jedynie to glebokie domysly, ale pomarzyc juz mozna...
kr0pa
QUOTE (falubaz @ 21:38, 20 07 2004)
moze lekko off topic ale wie juz ktos moze jakie wymagania ma/bedzie miec DOOM3?

http://www.tomshardware.com/hardnews/20040...720_133749.html
qBa3oo3
Minimalne to jeszcze.... lepsze sa recommended XD

A 3 GHz Intel Pentium 4 chip or equivalent AMD Athlon chip.
512 MB of memory.
4 GB of hard drive space.
nVidia GeForce FX and newer 6800 series or an ATI Radeon 9800 or newer X series.
Swiety
Ej spokojnie - RTCW2 (jeśli wogóle się pojawi) to pojawi się najwcześniej za półtora roku a znając życie ten termin może ulec przedłużeniu.
Do tego czasu taki sprzęt już będzie złomem.
kr0pa
Oficjalne benchmarki z id

http://www2.hardocp.com/article.html?art=NjQy
SCORPiON
jesli 2 miala by byc na silmiku D3 to nie ma szans na MP przeciez D3 moze miec max 4 graczy, pewnie engin obeta lub optymalizuja
kr0pa
QUOTE (SCORPiON @ 21:43, 22 07 2004)
jesli 2 miala by byc na silmiku D3 to nie ma szans na MP przeciez D3 moze miec max 4 graczy, pewnie engin obeta lub optymalizuja

A co ma piernik do wiatraka?
Silnik jest modyfikywalny w tak ogromnym stopniu ze nie stanowi to problemu,
blinkkin
rtcw2 bedzie chyba posiadalo tryb single player, a splashdamage ma doswiadczenie tylko i wylacznie w tworzeniu gier online. pozostaje wiec nadzieja, ze ktos inny sie tym zajmie np. wspomniane nerve. mam nadzieje, ze bedzie to atak na single takich gier jak call of duty czy medal of honor. co do engine graficznego to silnik doom3 to raczej zaleta, przypominam ze rtcw tez nie korzystalo z autorskiego silnika tylko z quake3. zamiast koncentrowac sie na nim mozna przerzucic sily na dopracowanie gry. natomiast wymarzony silnik sieciowy posiada tribes2 (przy pingu ponizej 100 gra sie jak na lanie) i taki przydalby sie w rtcw2. zreszta id software raczej nie wydaje gniotow za ktore musimy placic. sporo czasu minie zanim zobaczymy pierwsze screenshoty z wolfa trzeciej generacji (a moze pokolenia?), wiec wszystko w swoim czasie. jakie ma byc rtcw2 wedlug zdecydowanej wiekszosci graczy? oczekuja oni starego dobrego wolfa, a nie et z minami, covert opsami etc. zreszta na jaki rynek zdecyduje sie wydac gre id software: gre kupia posiadacze orginalnych wersji rtcw czy osoby grajace w darmowe et?
kr0pa
QUOTE (blinkkin @ 8:52, 25 07 2004)
rtcw2 bedzie chyba posiadalo tryb single player, a splashdamage ma doswiadczenie tylko i wylacznie w tworzeniu gier online. pozostaje wiec nadzieja, ze ktos inny sie tym zajmie np. wspomniane nerve. mam nadzieje, ze bedzie to atak na single takich gier jak call of duty czy medal of honor. co do engine graficznego to silnik doom3 to raczej zaleta,

RTCW2 pojawi się po Q4 ,to jest ok. 2006 i prawdopodbnie będzie na silniku tejże gierki.
PAINKILLER
Gry z serii Wolfenstein sa najlepsze na świecie!!! No i coś ostatnią kręcą sie złuchy o tym że bedzie RTCW 2
DaBi
Mam nadzieję że zrobią coś czego głownym atutem nie będzie wypasionna grafika ze światłocieniami i fajerwerkami ktore zarzynają każdą kartę grafiki a procesor przyprawiają o zwęglenie ^^

Niech porobia wyważone w końcu klasy postaci bez supremacji jakiejkowolwiek wyważone bronie i niech nie zrobią z tego quake w żadnej postaci ani MoHa a będzie dobrze smile.gif
falubaz
http://rtcw2.baconsbits.com
strona nie wiadomo co, niby jakis trailer jest, ale codekow nie sposob znalezc. Raczej jakis zart.
Ostatnio wyczytalem ze rtcw2 wyjdzie w 2006 roku, a jeszcze gdzie indziej ze zaczeli prace po wyjsciu dooma3.
wiec kazdy pisze co chce praktycznie.
czyli uzbroic sie w cierpliwosc, grac w bierki online.
Pozdro

nawet nie sciagajcie tego czegos zwanego trailerem xD
wogole :joke: ta strona
outsider!
A ja jestem np. prawie pewien, że gosciom (słowo na p)nie woda sodowa do głowy po Q4/D3 i jeszcze bardziej `urozmaicą` nam grę. Mam tu na mysli latanie samolotami, motorówki, Jeepy, pojazdy etc. Nie chcemy drugiego BFa/OFP biggrin.gif!

Może to być też takie drugie ET na nowym engine, tym samym firerate i Pr0 Speedem FFA, tyle, że płatne i `pr0plajorzy` beda sie cieszyc, ze nie ma warzyw. To tyle.
EmbeZZlemEnt
Zanim wyjdzie rtcw2 sporo czasu minie sprzety zmienia generacje z dwa razy. Imo rtcw2 na enginie doom3 to jakas porazka
Swiety
CYTAT (EmbeZZlemEnt @ 0:07, 24 11 2004)
Zanim wyjdzie rtcw2 sporo czasu minie sprzety zmienia generacje z dwa razy. Imo rtcw2 na enginie doom3 to jakas porazka

Dlaczego porażka ? Dlatego że multi w Doom3 jest kiepski ? czy może chodzi o duże wymagania sprzętowe ?
Engine przecież moze ulec bardzo dużej modyfikacji, wystarczy popatrzeć w przeszłość na takie gry jak Quake->QW, HL-> CS, Unreal -> UT, Q3->RTCW.
Te gry (oprócz Quakea 3) nie nadawały się na multi a na ich bazie powstały najlepsze, najpopularnijesze multi.

Jeśli nawet RTCW 2 wyjdzie na engine D3 to będzie za tyle czasu że jego wymagania sprzętowe spełni bez problemu każdy w miare nowy komp.
Wojo
Temat wygasł...
falubaz
jak wyjdzie 2 to na 90% bedzie silnik dooma3. a czemu? bo w zapowiedziach Q4 wszedzie napisane jest ze, q4 bedzie bazowac na silniku doom3.
ale te zapowiedzi tez sa dla mnie pewne jak wiesci w superexpressie :c
Eld
CYTAT (Wojo @ 17:12, 25 11 2004)
Temat wygasł...

Slon cos ty sie nagle taki spec od tej "slabej, pedalskiej gry" zrobil? przeciez wg ciebie RTCW ssie, a ET to hohoho... no, chyba ze se posty nabijasz tongue.gif

a co do samego silnika, to w 2006 kazdy juz chyba bedzie mial nowa grafe, bo przeciez karty na agp to bedzie jakas prehistoria. trza sie powoli przyzwyczajac do mysli, ze teraz wszystko bedzie robione na pciX mad.gif jakby komus przeszkadzalo agp...
Riociq
Jestem przekonany ze RTCW2 jesli powstanie bedzie bazowac na silniku Dooma3, jest to dosc powszechna praktyka firmy IdSoftware ze stara sie wykorzystywac swoje twory doglebnie. Silnik Dooma3 do czasu RTCW2 napewno dojrzeje i zostanie poddany pewnym dosc znacznym modyfikacjom ktore watpie zeby mu wyszly na szkode wrecz przeciwnie wystarczy spojzec w przeszlosc jak przerobiono silnik Quake3 na potrzeby wolfa badz SoF2 implementujac w tym ostatnim nawet silnik dynamicznie tworzonego terenu. Tak ze nie martwmy sie na zapas a czekajmy z nadzieja ze ujzymy wogole RTCW2 i nie zawiedzie ono naszych oczekiwan.

Pozdrawiam, Riociq
Eld
hehe... mam kilka niusow o... ENEMY TERRITORY 2. tak, 18 maja zostanie ogloszone, ze nie bedzie RTCW 2, ale ET 2. malo tego, to nie bedzie II wojna swiatowa, ale realia Q4. ludzie vs stroggi. sama rozgrywka natomiast ma pojsc w strone Battlefield... smutne, ale z pierwszej reki...
falubaz
k#!@a mac nawet nie potrafie sobie wyobrazic takiego czegos :c to juz lepiej sobie kase zbierac na bf2 :/

eld nie przynos juz lepiej niusow ;[!

a zreszta poczekac warto ;/
Eld
nooo... BF 2 trzeba przyznac jest naprawde bardzo fajny. wszystko poszlo w strone ET. jedyna rzecz niemozebnie wkurzajaca to dalej nie ma tarczy po respie. respawn i dostajesz w ryj z czolgu... ale kampic tez mozna fajnie. szkoda, ze wersja dla prasy to 1 mapka (oman gulf), bo chce sie wiecej... no i ze serwery EA staly raptem 3 dni rolleyes.gif
falubaz
a defibrylatorem sie bawiles? biggrin.gif
Eld
jasne biggrin.gif ale jakos mi to nie lezy, podobnie zreszta jak mi sie nie podoba eng. najlepsze klasy to Support Unit (czyli lojt) i Spec Ops (covert). maja fajne pukawki, a do tego ammo i saczele... nic, tylko sie bawic tongue.gif
Swiety
CYTAT (Eld @ 6:35, 29 04 2005)
hehe... mam kilka niusow o... ENEMY TERRITORY 2. tak, 18 maja zostanie ogloszone, ze nie bedzie RTCW 2, ale ET 2. malo tego, to nie bedzie II wojna swiatowa, ale realia Q4. ludzie vs stroggi. sama rozgrywka natomiast ma pojsc w strone Battlefield... smutne, ale z pierwszej reki...

Grając w ET2 stroggiem .. jako człowiek ... będę się czuł conajmniej dziwnie biggrin.gif
DaBi
Hmmm.... Tak sobie to czytam i nasuwa mi się pytanie jedno ....

Jak jest będzie stroggańsku -> Need a medic ? :? huh.gif

Pomysł z dupy dry.gif huh.gif

Mam nadzieję że to nie będzie tak bzdurne jak to brzmii =="
snow131
Wszystko się okaże 18;D Jak to będzie ściema to powiesić Elda za jaja;D Tyle się ludzie juz upisali na forum i w commentach;D
Riociq
Wedlug mnie to jakas totalna paranoja blink.gif, jak mozna przekreslic taki produkt, taki material na gre jak RTCW2 w glowie mi sie to troche nie miesci. Teraz wogole nie wiadomo czego sie spodziewac. Z tego co widac to Q4 bedzie klonem D3 przynajmniej grafika na to wskazuje, co prawda multiplayer w zalozeniach ma byc szybszy itp. ale bedzie pachnialo to juz czyms odgrzewanym. W tej kwestii ET2 bedzie blizej nie opisanym tworem, GG activision!

Pozdrawiam Riociq
Sagitarius
To ja może odświeże temat :) Podobno RTCW 2 ma zostać pokazany na targach E3'08 !

A tutaj link, do ciekawego newsa, który informuje o tym, że robiony jest film o tej kultowej gierce :)

http://www.gamespot.com/pc/action/returnto...eatures;title;1
SPIDIvonMARDER
Pozostaje nam mieć nadzieję, że tego nie zepsują. Niestety, zazwyczaj filmy robione na podstawie gier są cienkie, ale... mamy Kroniki Riddicka, wg. niektórych Silent Hill jest dobre. Trzymajmy kciuki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.