Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JAK zrobić aby Xp nie znikało w następnej kampani
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
|EPD|Fr3d
biggrin.gif cze Ludu powiecta mi jak można zrobić aby XP sie nie kasowalo po zmianie kampani bylem na servie na kturym właśnie tak było ale teraz jest tam hasło do 30 września nie było hasła. Powracając do tematu jak ktoś wie jak to zrobić to bende bardzo wdzięczny
El_Mariachi
To jest chyba na serwerach z modem Shrubet, nie?
Obadajcie to:
CODE
g_XPSave (0) is a bitflagged variable that controls a number of XP persistence-related options. Add up the values corresponding to the desired features to and set g_XPSave appropriately to enable them:
1 - enable XP Saver
2 - XP is not reset on map_restarts, reset_matches, swap_teams, or shuffle_teams
4 - XP never resets (but the XP Saver will still reset when appropriate). 1 must be enabled for this to work.

Tak mi się zdaje.
special
No właśnie jak zachować zdobyty status, medale i odznaczenia na później??
Taka mozliwosc chyba instanieje bo juz nie raz sie spotklaem ze inni gracze juz na wejsciu maja powyzej 4000 Xp, napewno nie zalezy to od serwera bo mi jakos tego nie zapamietuje jak innym razem wchodze znowu na niego...

I wlasnie sie pytam: czy jest taka mozliwosc pozostawienia sobie zdobytych punktow na inna okazje (moize jakis zapis do pliku, zmiana w configu?), a nie znowu od nowa wszystko zdobywac...

jesli to juz bylo to sorki... smile.gif

pozrawiam zainsteresoiwanych tym tematem...
keNOOBie|PL
imo to akurat serwer ustala .. sa serki gdzie jest tzw save xp.. a to oznacza, ze raz na jakis czas, np co 3 kampanie jest reset... ty mogles trafic na taki reset dlatego nie miales dotychczasowego xp....

btw.. czy to nie lepiej zdobywac od poczatku... imo przyjemnie, chodz trudniej na poczatku, gdy reszta ma juz wszystkie gwiazdki...

Pozdrawiam
D!z3l
Z tym xp save jest roznie, raz ci zapisze jak powrocisz a raz nie. Ja gralem dosci dlugi czas na serwku(zagranicznym) z xp save. Czesto bywalo tak ze dostawalem laga i mnie wywalalo i tracilem xp ale bylo i tak ze kilka razy powracalem i xp sejwowalo sie. Moim zdaniem bardzo wazna zecza przy xp save jest szybkosc polaczenia twojego kompa z serwerem na ktorym grasz. Teraz grajac na polskich serwkach z xp save zawsze jak powroce to xp nie kasuje mi sie.

PS. Moj rekord to ponad 9000 tys xp 12h grania (widzialem gosci ktorzy mieli 14000 tys xp blink.gif blink.gif )
paweb
Stawiasz serwer na shrubet dajesz sobie set g_XpSave 4 i nigdy ci nie ginie XP biggrin.gif
Black_Bandit
Mam pytanie czy jest możliwość zasejwowania sobie punktów xp, bądz zdobytch gwiazdek ( widziałem nowch zawodników z max ilością gwiazek).
Jeżeli jest taka możlwość to czy mógłbym prosić o wytłumaczenie dość prostym językiem jak to zrobić rolleyes.gif

Z góry dziękuję !!!
Swiety
Nie ma takiej możliwości aby "zasejwować" sobie xp.

Jeśli widziałeś "nowego" gracza który wchodził na serwer i miał dużo xp tzn że pewnie grał już na nim wcześniej, rozłączył się lub go wywaliło po czym ponownie się połączył (dotyczy tylko jednej kampanii lub jednej rundy stop-watch).

Serwer etpro (domyślnie) jak i shrub (opcjonalnie) ma opcję dzięki której po rozłączeniu się z serwerem (np z powodu lagów, kicka by PB, wyjścia z serwera itp) i ponownym połączeniu xp przywraca się do stanu takiego jaki był przed rozłączeniem. Zwykły goły serwer etmain nie ma takiej opcji, dlatego po każdym wyjściu z serwera tracimy całe xp.

Skąd serwer wie ? Ano przechowuje informacje o graczach, ich adresy ip, cd-key (guid) i jeśli taki gracz wchodzi ponownie to serwer "wie" że grał przed chwilą i miał tyle i tyle xp.
Zapisywanie xp przez serwer działa tylko w obrębie jednej mapy/kampanii za wyjątkeim shruba w którym jest możliwe ustawienie, że xp nigdy nie kasuje się po przejściu map/kampanii.

Jesli jednak nasza przerwa będzie zbyt długa, skończy się mapa/kampania to serwer oczywiście skasuje informacje o stanie naszego xp i wchodząć ponownie na serwer będziemy mieć 0 xp.

Czasami z powodu różnych bugów zdarza się że na serwerze z etpro wychodząć i wchodząć podczas grania tej samej rundy tracimy całe xp. Myśle że jest to coś związanego ze słabymi łączami zarówno klienta jak i serwera.

A wogóle jaki jest sens zapisywania sobie xp na później ? Co to k#!@a RPG ? czy FPS ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.