Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy: Cvar_update: handle out of range
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody > ET.Mapping.pl
Aleksander
1) Dlaczego po stworzeniu najprosteszej mapki {bez textur sam
budyneczek i inne które tzeba było zrobic zgodnie z tutorialem }
nie moge ją sprawdzić ...to znaczy wchodze do
konsoli et i robie to wszystko jak każą mi na stronie
http://www.ettutorial.rar.pl/ i niestety po wszystkich
operacjach wyswietla mi sie "Cvar_update: handle out of range", co robić?
2) Dlaczego po nałożeniu texstur one nie wyświetlają mi sie
(czwarte okno}, dochodze do momentu wybrania
texstur.....wybieram jakąs i nic ...nie wiem co robic:{
3) Ostatni problem jak stworzyc podłogę.

SzakaL
2. Zaznaczasz scianke brusha (shift+ctrl+lewy przycisk myszy), na widoku 3d.
Teraz wchodzisz w menu textures, wybierasz dowolna kategorie. Po zaladowaniu sie, wciskasz T. Wybierasz texture. Wybrana scianka, zaznaczona na jasnoczerwono powinna sie nia pokryc.
Jak chcesz zmienic texture calego brusha to zaznaczasz za pomoca shift+lpm, wybor textury wyglada tak samo.

3. Robisz brush wielkosci podlogi, jak jest zaznaczony - przenosisz w miejsce w ktorym ta podloga ma byc.
Aleksander
2)problem polega na tym ze u mnie {a mam wersje 1.4} bushe nie pokrywają się texstura....tylko niestety ...pokazuja sie nazwy...... i mam sxciane z napisami......... otworzyłem tez goldrush w formacie .map i tam tez wszystkie sciany nie były pokryte texsturami....tylko napisami.....

Dziękuje za odpowiedz do 3) ale nadal mam problem z testem mojej mapy...(1)... .
SzakaL
Do pierwszego - niestety, nie mam pojecia co to moze byc... sad.gif
Poszukaj moze tutaj: http://forums.splashdamage.com - moze tam napisz post?
Po skompilowaniu jakiegos prostego, pojedynczego szescianu - to samo?
Spawny... to nie to... mapcoordsmins, mapcoordsmax... tez nie.. Niewiem ;/

A 2... Hmmm? Ale jakie te napisy? 'Shader not found' i czarno-czerwona kratka, lub 'texture missing' i niebiesko-czarna?
Jesli tak - cos skopales przy instalacji - tj. sciezki i paki, z ktorych maja byc pobierane textury.
Jak wybierzesz w menu dowolna kategorie - wcisniesz T - sa textury? Czy tylko male kwadraty z tymi wlasnie napisami?
Jesli tylko te kwadraty - albo nic nie ma, i inne takie... W menu textures wejdz w menu Load Directory, i skieruj go na etmain. Zaznacz show shaders.

Chyba ze to textury typu caulk, itd. Po otwarciu goldrush - jak widzisz caulk, terrain, hint itd.
Jak masz otwarta mape (goldrush) - zobacz w menu T czy sa inne textury poza tymi ze wspomnianymi napisami. Jak nie - zrob tak jak wyzej z tym load directory.

Aleksander
Z góry dziękuje za ostatnią odpowiedż, ale niestety...postanowiłem zrezygnować z nauki w radianie......ale jeszcze raz dziekuje za tak gigantyczną odpowiedż.!!!!
MANGUSTA
A co zrobic jak pojawia sie tez textury z napisami Hint itd. Pomóż błagam 3 tygodnie szukałem Radianta i oficjalnych planów bitew 2 Wojny Swiatowej żeby je skopiować w Radiancie i nic. POMOCY BŁAGAM NIE ZMARNUJE 3 TYGODNI NA MARNE. Z góry thx
MoS*StiloMAN
hint to taki rodzaj tekstury ale nie uzywaj jej jak nie wiesz do czego służy ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.