Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z konwersją dema na TGA :(
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Fragmovies
ArmaGedoN
Problem pojawił się ostatnio, wcześniej było wszystko ok...
Nagrałem sobie 10 sekundowe demko ze strafe jumpem. Chciałem je skonwertować do avi, no więc wpisuje komende /cg_draw2d 0 i wyłanczam elementy interfejsu, po czym daje Replays i odpalam demo. Wszystko ładnie się odpala i leci, ale gdy daje F3 (u mnie kompresja do 20 FPS na sek) komp jakby się zawiesił ale pracuje... 10 sec demo konwertowało się na TGA 20 minut po czym zajmowało na dysku 2.5 GB... plików tgaxxxx.tga było około 3000 tys. a powinno być tylko 200... Jak by tego mało było to po kompresji do avi i puszczeniu filmu wszystko było w zwolnionym tempie... Czy ktoś wie co może być źle? Dodam że demo było nagrane na ETPro 3.1.0 i tam konwertowane...

Pozdrawiam ph34r.gif
blacktyger
tez tak chyba miałem, i u mnie pomogło (tylko że nagrywam na 15fps) kilkukrotne naciśnięcie Num6 (KP_RIGHTARROW smile.gif ) co w menu replesow to zwiękseznie szybkości odtwarzania, następnie po przekonwertowaniu na avi wszystko było ok. ale nie jestem pewny czy to ten sam problem i czy to pomoze ...
SzakaL
Hmm... Mialam to samo, jak kiedys chcialam zgrac pare sekund dema z gammajump2 - klatki zapisywaly sie sie jakby bylo cl_avidemo 125 czy wiecej...
Chcialam dac esc w celu anulowania, a co dziwne... Zaczelo sie zgrywac normalnie, czyli ustalone 15 -20 screenshotow na sekunde. Plikow potem bylo tyle ile powinno byc, u mnie kolo 200.
Sproboj moze po wpisaniu tego cl_avidemo, czy wcisnieciu f3 dac esc. Nie gwarantuje ze pomoze, ale sprobowac nie zaszkodzi.

Sprawdzilam raz jeszcze - dziala. Czemu tak jest - nie wiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.