Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświeltanie grafiki.
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
southorn
Cześć. Mam pytanko: Grafika w ET wyświetla się u mnie "skokowo" tzn. mam stałe np. 43fps lub więcej ale podczas szybszego ruchu (obrotu) widać minimalne skoki pomiędzy klatkami (głownie przy szybszym ruchu). Co ciekawe w RtCW (tryb single) wyświetlanie zawsze działa superpłynnie jak należy. Może tak ma być a może jest na to rada? Ktoś zwrócił może na to uwagę?
AdI-O
Może to nie wina grafy ale netu?? M oże twoje wrażenia są takie bo masz wysoki ping?? Albo czasami następuje "zastój" w przesyle pakietów. Sprawdz czy podczas tych skoków twój ping nie podskakuje...
falubaz
jak sie nie myle moze to byc wina takze:
-dysku twardego(a raczej jego zastojow)

A moze masz plyte w cd-ku i czyta z niej i to powoduje strate wydajnosci(ja tak mam czasami :F)
southorn
Te przeskoki maja charakter stały (przez całą gre), coś jakby co druga ramka wyświetlana. Niuansik malutki, może nie każdy zwraca na to uwagę ale najlepiej widać podczas obrotu. Obraz nie jest idealnie płynny (chociaż mam często ponad 80fps). Może to wina połączenia sieciowego a może cecha ET. Nie mam pojęcia... to coś w generowaniu grafiki. Próbowałem przełączać v-sync w sterownikach i w grze, nic nie zmienia. Inne gry elegancko zasuwają (RtCW też, więc dlatego to zauważyłem).
Da się z tym żyć (i zabijać), dzięki biggrin.gif
southorn
...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.